søndag 7. august 2022

Dinosaurgjengen #8. Kjempeblekkspruten

Dinosaurgjengen er bare så genial.  Jeg har hatt gleden av å lese denne serien for barnebarnet mitt, som elsker dinosaurer og denne serien. Den er morsom og spennende. Kjempeblekkspruten flommer over av herlige farger og tegninger. Vi blir med en tur til havs i storm og på dypet på jakt etter en skatt.Forlaget om boka: 

Pappa Rex forteller Rasmus og Trym om et gammelt skipsvrak i Mørkebukta. Det skjuler en skatt! Men dit må de aldri i livet dra, for skatten er voktet av en kjempeblekksprut. Trym tenker at det bør gå bra å låne flåten til Pappa Rex, likevel. Ja, bare sånn bitte litt. Og vips er eventyret i gang.


Trym er en eventyrer og optimist som aldri ser mørkt på noe. Rasmus Rex er mer forsiktig og vil ikke bli med ut til den skumle Mørkebukta for å lete etter skatten. Men Trym gir seg ikke, og får viljen sin igjen, De har en skakkjørt flåte og finner et par dykkerdrakter for barnedinosauruser. Det blåser opp og flåten er ikke trygg, men så får de hjelp av Sondre Shantosaurus som skyver dem avgårde helt inn til Mørkebukta. 
Før det er det selvsagt en episode med Bestemor Rex som stadig vekk vil sluke Trym.


Flåten ramler sammen og de synker ned i havet med alle de vakre fiskene, korallene, sjødyrene. Og gjett om de fant skipsvraket. De var begeistret helt til blekkspruten dukket opp. 
Wææ...hva skjer? Det må du lese boka for å finne ut av. Ingen spøk dette været her. Her er gjengen. Hver bok har oversikt over familien og gjengen, samt kart over området der de bor og litt info om dinosaurer generelt, samt til slutt en oversikt over dinosauruser som er med i den aktuelle boka. I Kjempeblekkspruten er det Tyrannosaurus, Troodon, Shastasaurus og Blekksprut. Blekkspruten fantes på jordkloden da dinosaurusene fantes. 

Kjempeblekkspruten er også en fantastisk barnebok, både tekst og tegninger er helt herlige. Flott som gave til barn og barnebarn i rette alder. 3-6 år, men også eldre barn kan ha glede av denne serien. Dette er bøker som kan leses om og om igjen, i alle fall gjør jeg det for barnebarnet.

Her er min omtale av bok 9; Halloween-festen


Lars Mæhle og Lars Rudebjer: Dinosaurgjengen 8 Kjempeblekkspruten 43 s 
Kagge forlag 2022
Leseeksemplar fått av forlaget


2 kommentarer:

 1. Der var en dinosaurbok til jo, herlig at du er hekta på barnebøker. Jeg har notert meg bøkene for neste generasjon dino-elskere i barnehagen. God søndag Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er de ikke fine?
   Har lest nr 7 i kveld til barnebarnet, den heter Hemmeligheten. Kjøpte den til han i bursdaggave pluss et par små fine turbøker for barn. God søndagskveld til deg Tine:)

   Slett