lørdag 6. august 2022

Dinosaurgjengen #9 av Lars Mæhle og Lars Rudebjer. . Fantastisk barnebokserie.

 Ny bok i serien om Dinosaurgjengen er stas. Jeg har et barnebarn som elsker serien, og han har samlet på nesten alle som har kommet ut. Jeg tok med de tre nyeste i serien til han på besøk nå i sommer, og gjett om det ble jubalong for han og mye lesing på bestemor. Halloween-festen er intet unntak, og nå fikk jeg høre at jeg lignet litt på bestemor Rex også, haha.. Men spise barn, gjør jeg da aldeles ikke, sa jeg, - det hadde tatt seg ut, og så lo han masse.Forlaget om boka:
Rasmus og Trym skal gå knask eller knep på halloween. Men hvem skjuler seg bak alle de skumle dørene? Ei kjempeekkel heks, en planteetende vampyr eller rett og slett et skjelett? Og er det egentlig så lurt å gå til den gamle hytta i sumpskogen.

Tegningene er like fantastiske her som i resten av serien. Barnebarnet ser så mange detaljer og peker og snakker, så det tar sin tid å lese boka. Nye ting oppdages stadig vekk. Navnet på dinosaurusene kan han godt. Her er det insektkaker med marihøner og veps og mygg med mer. Fantasifulle Halloween-kostymer som kan skremme enhver, blant annet en edderkopp som får meg til å fryse.. wæææh!!
Bestemor Rex er på ferde her også, og Trym får gjennomgå som vanlig. Den som har lest de andre i serien, skjønner godt hva jeg mener. 
Halloween-festen er like spennende som resten av serien, den er også veldig morsom.Serien anbefales på det største for barn i målgruppa, dvs 3-6 år, men jeg ser ikke bort far at eldre barn som leser selv også kan ha glede av denne.  Her er gjengen. Hver bok har oversikt over familien og gjengen, samt kart over området der de bor og litt info om dinosaurer generelt.


Lars Mæhle og Lars Rudebjer: Dinosaurgjengen 9 Halloween-festen, 45 s 
Kagge forlag 2022
Leseeksemplar fått av forlaget

2 kommentarer:

 1. Å så du koser deg nå Anita, og for et perfekt valg av bok til barnebarnet. Jeg har lest et par av disse bøkene og skjønner at de fenger. Vi har de ikke på avdelingen, men det skal jeg gjøre noe med nå når vi starter opp igjen.
  Håper du har en finere søndag enn det vi har i Bergen, her har det regnet fra jeg sto opp kl. 7, men tur må vi ha oss. God helg Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er koselig å lese for Jakob. Han deltar aktivt selv også:)
   Herlige bøker, det er helt sikkert. Håper du får skaffet dem. :)

   Ang været, så regner det her også, ganske mye i dag, Barnebarnet har femårsdag- utebarneselskap. Ungene bryr seg vel ikke, dette er jo vanlig i Lofoten, men jeg måtte stå over. Skal lage middag- pizza- her hjemme på Kreta istedet:)
   Takk og god helg til deg også Tine:)

   Slett