tirsdag 26. november 2013

Boken på vent (55): The Passion of Artemisia

Jippi! Endelig har Beathe kommet tilbake med spalten Boken på vent, etter en velfortjent pause.  Mandagen har passert midnatt og blitt til tirsdag her i Barcelona hvor jeg nå befinner meg. Etter nesten tre uker i Italia er jeg igjen på spansk jord og skal være her ut året. Ikke i Barcelona, her blir jeg bare et par dager, men så venter de varmere Kanariøyene. Barcelona er for meg en by jeg forbinder med mange spennende og lovpriste bøker, Havets katedral, Vindens skygge, Engelens spill, med fler. Det er første gangen jeg  er her, så det blir spennende. I dag er det en bok jeg kjøpte i Firenze jeg har som ventebok. The Passion of Artemisia.


Boka er skrevet av amerikanske Susan Vreeland. Jeg falt for denne, siden det handler om en kvinnelig renessansemaler i en tid da menn dominerte det meste. Og det er mennene vi hører mest om; Michelangelo, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Rafael, osv.

Og i tillegg har hadde hun jo et navn jeg bare ikke kunne gå forbi: Artemisia.:)

Her er litt om boka fra goodreads:


Recently rediscovered by art historians, and one of the few female post-Renaissance painters to achieve fame during her own era, Artemisia Gentileschi led a remarkably "modern" life. Susan Vreeland tells Artemisia's captivating story, beginning with her public humiliation in a rape trial at the age of eighteen, and continuing through her father's betrayal, her marriage of convenience, motherhood, and growing fame as an artist. Set against the glorious backdrops of Rome, Florence, Genoa, and Naples, inhabited by historical characters such as Galileo and Cosimo de' Medici II, and filled with rich details about life as a seventeenth-century painter, Vreeland creates an inspiring story about one woman's lifelong struggle to reconcile career and family, passion and genius

Mer HER

Denne boka håper jeg at jeg får lest om ikke alt for lenge, men jeg har en engelskpråklig biografi før det å lese, samt norske bøker selvsagt som sklir lettere 

Vil du lese om flere bøker på vent, så ta et titt inn til Beathes bokhylle da vel. Ha en fin tirsdag.:) 

17 kommentarer:

 1. Kan tenke meg du har høye forventninger til en bok med en sånn tittel :) Gleder meg til å se bilder av Santa Maria del Mar, kos deg i den vakre byen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Spørs hva jeg rekker på to dager her, har sittet og studert litt muligheter, og tror rett og slett jeg tar en citytourbus.:) Takk.:)

   Slett
 2. Det stod jo bokstavelig talt navnet ditt på boken, da kan man ikke gå videre uten å plukke den med seg. Ha en vakker dag i Barcelona:-)

  SvarSlett
 3. gøyal tittel :D
  kos deg i spania !

  SvarSlett
 4. Sikkert en interessant bok, med en bra tittel. Nyt Barcelona før du drar videre! Jeg skal til kanariøyene i januar/februar, og til Barcelona i mai. Fint å få forhåndstips på opplevelser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, så herlig da.:) Har du vært i Barcelona før? Og hvor på Kanariøyene skal du?

   Slett
 5. Det hørtes ut som en interessant historie og jeg forstår du falt for den med den tittelen! :-) Ønsker deg en fin dag i Barcelona og en fin tur til Kanariøyene!

  SvarSlett
 6. Hehe, skjønner godt at du måtte ha den boken ;)

  SvarSlett
 7. Høres herlig ut å få reise litt. Kanariøyene hadde passet meg fint nå :) Ja med den tittelen der måtte du jo bare ha den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gleder meg til Kanariøyene. I dag har jeg frosset mye.

   Slett
 8. Klart du måtte ha denne boken! Ikke minst for tittelen, men også pga innholdet. Regner med at denne boken ikke blir liggende lenge på vent.

  Som jeg har skrevet til deg på Facebook; jeg imponert over alt du rekker over og energien din! Reise verden rundt, med "ørten" stopp, blogging og FB. Og så har du sikkert lest en hel del også, men det er vel avslapping for deg da.

  Jeg følger deg fortsatt, både i Barcelona og i mitt kjære Mogan. Skulle ønske jeg var der samtidig som deg. Du verden hvor artig vi hadde det i fjor :-D

  Kos deg fortsatt og god tur videre! Klem fra Casa Randi

  SvarSlett
  Svar
  1. Glemte å si takk for kommentar. Føler at det jeg skriver om er viktigere enn noen gang! Nøden er også stor på GC. Vet at nordmenn i Mogan kommune har innsamling til de som trenger det. Deler ut mat og klær. Et godt tiltak!

   Slett
  2. Tusen hjertelig takk Randi.:) Ja, vi hadde det veldig artig i fjor, og jeg håper vi får gjøre det opp att igjen en dag snart.:) :)
   Her i Barcelona er det kaldt som jeg har fortalt på facebook, og jeg ser frem til å komme til varmere strøk i morgen, i Mogan.;) Men Barcelona var et veldig gledelig og hyggelig bekjentskap som jeg også skal gjøre igjen en varmere periode..:) Viva Espana.:) (men det er for mange unge tiggere her, jeg har så ondt av dem.. ) (skal sjekke tiltaket på GC også, kan ikke redde hele verdeb dessverre, men en skjerv her og en der, kan kanskje gjøre en forskjell for noen få) Klem!!

   Slett