fredag 15. november 2013

En liten fin krim av Maria Lang: Mord på kirkegården

Mord på kirkegården er den andre boka jeg leser av Maria Lang. Jeg leser dem visst bakover, for den første var den siste. Ingen skal kalle meg kronologifreak, i alle fall. Svensk klassisk krim ala Agatha Christie kan man godt kalle Langs bøker. Ingen pageturner i et heseblesende tempo, men med action nok og mye tenking rundt drapsmysteriet.


Om handlingen sier forlaget dette:

Puck og Einar Bure skal feire jul i prestegården til Pucks onkel ute på landet. Julefreden senker seg, men idyllen tar brått slutt. De er knapt ankommet før kjøpmannen blir funnet brutalt myrdet i butikken sin. Ville rykter sprer seg blant innbyggerne i den lille småbyen, for alle innser at morderen må være en av dem. Det er på tide å tilkalle kriminalkommisær Christer Wijk.

Christer Wijk og Puck begynner å etterforske drapet, Wijk med sin sedvanlige kløkt og Puck med sjarmerende nysgjerrighet. De oppdager at flere av småbyens innbyggere ikke er det de gir seg ut for å være. Samtidig gjør morderen seg klar til sin neste ugjerning.

Maria Lang vever intelligent sammen ledetråder og falske spor til en klassisk krimgåte. En rekke personer har både motiv og mulighet til å begå drapet, og som leser lokkes man til å løse mysteriet – men det skal man være skarp for å klare.

Jeg likte også denne boka godt. Den var litt forvirrende med ganske mange personer involvert som kunne ha hatt noe med drapet å gjøre, selv Christer Wijk lot seg lure ganske lenge. Puck var også på bærtur. Boka er skrevet i et litt gammelmodig språk, som bidrar til den klassiske følelsen som jeg får når jeg ser Poirot eller Miss Marple på TV.  Ikke hyperspennende slik at jeg ikke greier å legge den fra meg, men grei å lese stykkevis på sengekanten og i ledige stunder. Maria Lang greide å skape en spesiell stemning i sine krimbøker.

Dette  er en fin bok å ha med på tur, lett og liten å ha med i sekken eller veska.
Bøkene er under filming og kommer på TV  snart. Det gleder jeg meg til.

Min første Langbok , Se døden på deg venter , finner du HER
Mer om boka fra forlaget HER

Takk til forlaget for leseeksemplaret.
foto: Sveriges radio
Maria Lang: Mord på kirkegården, 203 s

Silke forlag 2013, original 1954

4 kommentarer:

 1. Så kjekt at du likte denne også, syntes ikke at Christer Wijk var så mye med i denne i forhold til de andre bøkene. Tror ikke det er så veldig farlig at du ikke leser de kronologisk,det eneste blir jo forholdet mellom Einar & Puck. Har faktisk kjøpt og sett 3 av filmene allerede, gleder meg til jeg kommer over enda flere! Ønsker deg en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er spent på de filmene Beathe. Hvordan de greier å få frem den klassiske feelingen , eller om de velger å modernisere bøkene? Fin kveld, god natt til deg også.:)

   Slett
 2. Så koselig at du også liker Maria Lang. Jeg "arvet en 1/2 meter" med hennes bøker (paperbacks) for mange år siden...tar dem fram med jevne mellomrom.....perfekt som pauselesing... og sengelektyre. Tror faktisk jeg må finne fram noe etter å ha lest dette. Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at du har arvet så mange av bøkene hennes, på svensk da? Kos deg med gjenlesing. :) Klem tilbake

   Slett