fredag 8. november 2013

Casanovasyndromet av Øystein Wiik

Jeg har hatt lyst å lese noe av Øystien Wiik lenge, og med lydboka til Casanovasyndromet som  er hans siste krim om Tom Hartmann, ble det  mulig. Jeg lyttet til boka på de mange timers bussreisene vi hadde på Yucatanhalvøya og andre mayabyer  i Mexico. Jeg synes jeg husker reiselederen sa vi kjørte 180 mil i buss rundt omkring fra sted til sted. Det ble noen timer det. mange ganger sovnet jeg ikke så lenge etter lyboka ble satt i igang, det er noe med buss og lyd på øret som er utrolig søvndyssende,- men da var det jo bare å ta en liten repetisjon neste gang jeg trykket på knappen. Casanovasyndromet lest av forfatteren selv var i alle fall en fornøyelig affære.Kort om handlingen:


Boston, USA: Den norske Harvard-studenten og roeren Georg Johnsson blir drept under Head of the Charles-regattaen. Ved den siste broen før målområdet ryker wiren som holder et banner oppe og kutter hodet av unge Georg som sitter fremst i båten. Slik ser det i alle fall ut. Saken blir henlagt som en ulykke.
Oslo: Brudgommen Peter Werring forsvinner sporløst fra sitt eget bryllup. Skandalen er et faktum for bruden, Cathrine Price. Tiden går og Peter dukker ikke opp igjen. Cathrine ber sin eksmann, Tom Hartmann, om å lete etter ham. Oppdraget fører Tom til Venezia og inn i en mørk verden der erotikken og kunsten å forføre dominerer. Det viser seg at flere av kvinnene Peter Werring har vært i kontakt med dør kort tid etterpå. Er det noen sammenheng mellom Werrings affærer og dødsfallene? Og har den unge roeren i Boston noe som helst med saken å gjøre?

(dette er omtalen som forlaget har skrevet . Jeg gjør det litt lettvint i dag. ) Mer om boka HER

Dette er Wiiks fjerde krim om Tom Hartmann. Denne gangen er han i Venezia.  Det synes jeg er ekstra spennende. Jeg skal selv til Venezia regner jeg med , om en liten uke.

Historien er spennende, opplesingen knallgod. Øystein Wiik er jo skuespiller, så dette kan han. Han leser med stor innlevelse, og har stemme for de teatralske svulstige partiene boka inneholder. Vi  er jo tross alt i Italia, så svulstighetene hører jo til her, i operaens og dramatikkens hjemland. Vi snakker passion, lidenskap. Vi får innføring i Kundalinikraftens efffekt for å oppnå det optimale sexlivet, og noen har også funnet snarveier dit hen. Det er en del fæle scener her, en del gørr og blod og grusomme, utspekulerte drap. Det er ikke lett å avsløre gåten , og det hele er spennende til siste slutt.

Boka anbefales som lydbok, og den er helt sikkert like spennende i papir også. Jeg kommer garantert til å lese/lytte mer til Øystein Wiiks bøker om Tom Hartmann.

Andre som har blogget om boka:
Rose-Marie
Berit

VGs anmelselse

Tusen takk til Lydbokforlaget for lydfilen.

Foto: Bokogsamfunn

Øystein Wiik: Casanovasyndromet, lydbok, 10,41 t

Lydbokforlaget 2013


2 kommentarer:

 1. Så bra at boka falt i smak hos deg også, - eg vart jo så kjempebegeistra for denne. Topp underhaldningsbok som ikkje gir seg ut for å vera noko anna enn -akkurat; underhaldning.

  Fortsatt god tur, ha eit strålande opphald i Italia
  - og takk for lenking

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.. og det er jo artig å lese innimellom alt annet alvorlig..
   Takk skal du ha og god helg til deg.:)

   Slett