mandag 27. januar 2014

Har du hørt om Bokbloggerprisen? Ikke det, nei, men i dag kom kortlista!

Mens jeg hadde dagen full av møter og lunsj i Statens Hus, satt medbloggere klistret til datamaskina si i timesvis før kl.12, fordi kortlista skulle slippes.  Jeg hadde nesten glemt det, helt til jeg kom på det ca i to-tiden. Jeg var mye mer spent da langlista ble sluppet for et par uker siden. Slippet i dag ga egentlig ingen store overraskelser. Disse bøkene har blitt så mye omtalt og blogget om, at det var omtrent som forventet. På lista for romaner er bokbloggerne ganske så mye på linje med resten av Norge, tror jeg. I Åpen Klasse er vi kanskje litt mer sære? Hva vet jeg, for disse bøkene har jeg ikke lest. Spent på hvilke som ble nominert? Les mer under bildet...

Min favoritt henger godt med i konkurransen om å bli Årets beste roman blant  bokbloggerne.


Kortlisten til prisen ÅRETS ROMAN:
Kortlisten til prisen ÅPEN KLASSE:

 • Fugl av Lisa Aisato (Cappelen Damm)
 • Urd av Ruth Lillegraven (Tiden)
 • Odinsbarn av Siri Pettersen (Gyldendal)Jeg har tillatt meg å kopiere oversikten fra Beathes bokhylle,  siden hun har lagt inn slike fine små bokbilder, så slipper jeg å skrive det inn helt på nytt . (håper det er i orden Beathe.:)

Jeg gleder meg til å lese de tre bøkene i Åpen klasse, for de har jeg enda ikke lest. Jeg har lest og blogget om alle tre i Romanklassen og to av dem nominerte jeg. (Ravatn og Wassmo)
Jeg er spent på Odins barn som jeg har lest mye godt om, samt dikstsamlingen Urd. Jeg leste mye lyrikk før i tiden og har en samling nedstøvete lyrikksamlinger i mine bokkasser.  Det kan jo hende moderne lyrikk har endret seg siden jeg leste Jacobsen, Boye, Ditlevsen, Jonsson, Obstfelder, Hagerup, Wold osv, så det blir jo spennende. (Tor Jonsson hadde en diktsamling som het Kvite fuglar; en av mine favoritter btw- så den hadde passet fint inn i denne samlinga av nominerte hvor det er så mye fugl. Men den er nok for gammel, den er fra 1978, og ikke akkurat årets) Den meste moderne lyrikeren jeg har fått med meg de siste årene er Verdalspoeten Ingrid Storholmen. Hun  er også veldig dyktig, men er da ikke med i denne konkurransen. Neste år kanskje?  Da vil i alle fall en annen nord-trønder, Carl Frode Tiller sirkle seg inn i i den innerste sirkelen, regner jeg med. Time will show.
Ellers er det verdt å merke seg at det foruten Fugler, er mye Norrønt i nomineringen, og hva det kan si om bokbloggerne i Norge, det kan du jo bare fantasere om.


Frem til prisen skal kåres, så vil bokbloggerne samlese de nominerte på kortlista, og her er ovesikten:

Samlesingsoversikt:


Dere kan allerede nå glede dere, sett av kryss i kalenderen folkens,  over en mengde sprelske innlegg om disse flotte bøkene på den mangfoldige bokblogghimmelen frem til prisen kåres i august. Selve prisen vil bli overrakt i en eller annen symbolsk form under Bokbloggertreffet 2014 i Oslo.

Komiteen har gjort en fabelaktig jobb, og skal også herved hedres med linker til sine innlegg:
Beathe, Lattermild, Dez, Berit, Bokbloggeir og Melusines  place har også blogget om kortlista.

Har du blogget om kortlistene, og ikke blitt nevnt her,  så legg gjerne igjen link i kommentarfeltet.:)

6 kommentarer:

 1. Veldig fint innlegg Anita og helt i orden at du lånte bildene:-) Å vente på den listen i går var nesten mer spennende enn å se om lottokupongen går inn, selv om jeg hadde mine bange anelser om hvilke bøker som kom til å gå videre. Den eneste jeg bommet på var vel Fugl, Jeg har en følelse av at det er endel som leser krim og derfor var det i grunnen litt overraskende at ingen krimbøker gikk videre,men så var det vell ikke så mange krimbøker helt oppi der heller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det Beathe! Jeg hadde også nesten ventet at det kom med en krim , siden sikkert mange har ført opp en krimfavoritt i lista si, som Politi- men det holdt vel ikke helt frem.

   Slett
 2. Som krimelsker er jeg personlig veldig glad for at Politi ikke ble valgt ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra at jeg ikke gikk glipp av noe da.;)

   Slett
 3. Det blir spennende å se hvilke av bøkene som oppnår prisene. I klassen for årets roman blir jeg nødt til å lese samtlige, ingen av dem jeg nominerte kom med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant. Slipper å lese romanen jeg da.;)

   Slett