tirsdag 28. januar 2014

Blogginnlegg nr 500/ Boken på vent (62) : Himmelblomsttreets muligheter

Hei! Igjen er det tirsdag, tid for å lete opp en ny bok som venter på å bli lest. Før jul leste jeg ferdig Gert Nygårdshaugs Mengele Zoo, og jeg har også hans andre to bøker i den såkalte Mino-trilogien i hylla mi. De har jeg veldig lyst å lese snart, og da må jeg starte på Himmelblomstreets muligheter først. Afrodites basseng er nummer tre.Dette handler Himmelblomstreets muligheter om :

«Vi er to menn. Du er knapt førti, jeg litt yngre. Vi sitter i det grønneste av alt grønt. Hør alle lydene. Det er ingen gråt. Jungelen gråt heller ikke da min landsby ble brent og alle mine døde. Jungelen kan ikke gråte. Jungelen føder stadig nytt liv. Milliarder på milliarder av nye liv. Dette må vi passe på, Yenso, du og jeg, kanskje er det derfor vi sitter her nå, nettopp fordi du og jeg skal passe på denne jungelen som det aller viktigste på hele denne kloden.»

Hoverpersonen i Himmelblomsttreet Jens Oder Flirum - alias Yenso - sitter sammen med kameraten Mino i Amazonas-jungelen. Hensynsløs kapitalistisk utnytting har ødelagt jungelen. Dette skal de bekjempe.
Jens Oder Flirum vender tilbake til Europa for å iverksette Den Store Planen.  (fra forlages omtale)


-----

Kan nesten ikke vente, men jeg må vente, fordi andre bøker må leses først. Lesesirkler, leseeksemplarer, bibliotekbøker,  whatever...

Vil du se hva andre har på vent i sine hyller, ta en titt inn i Beathes bokhylle da vel.:)


Dette er forøvrig mitt blogginnlegg nr 500 på denne bloggen. Et lite jubileum!!!


27 kommentarer:

 1. Fin forfatter å ha på vent. Har da bare lest en bok av han, men jeg har planer om å prøve meg på flere. Mino-trilogien har jeg jo hørt så mye bra om, at jeg måtte nesten ta å bestille Mengele Zoo med en gang. Må da som deg vente en god stund før den blir lest, leselisten er jo sååååå lang:) Men greide ikke å la være å bestille:) Kos deg ihvertfall mye med boken, Anita, når det blir dens tur:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, jeg håper du liker Mengele Zoo. Det tok meg mange år å få lest den men endelig ble det….;) Takk i lige så!

   Slett
 2. Har ikke lest noe av forfatteren men har kjøpt Mengele Zoo.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med jubileet!! Sånt må feires :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, feiringen ble gjort med Jamie Ford i kveld, og bloggeren Reading-Randi på Trondheimsbiblioteket.:)

   Slett
 4. Fin bok å ha på vent, og takk for påminnelsen. Og gratulerer med jubileet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Ja, denne boka ser jeg frem til.:)

   Slett
 5. Til lukke med jubileet!
  Denne boka har eg "til gode" - og eg ser fram til å lesa ho. Les i Prost Gotvin-boka akkurat no. Den er både fornøyeleg og merkeleg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Berit! :) Jeg skal også straks starte på Prost Gotvin igjen … i Bjørgs hyllelesesirkel.:)

   Slett
  2. Då har eg òg meldt på Prost Gotvins geometri i Bokhyllelesinga til Bjørg. Du skal ha takk for tips ;-)
   Det skal bli artig å samanlikna leseopplevingane våre, sidan det er ei heilt spesiell bok.

   Slett
  3. Kult! Jeg må se å starte på den snart. Har begynt på Jussis Flaskepost fra P, på lydbok, og den er da bare sååå spennende- og så leser jeg Inn i elden av Aina Basso i papir nå, men den blir jeg ferdig med seneste i morgen tenker jeg..

   Slett
 6. Gratulerer så mye med innlegg nummer 500!! Har kun lest en bok av forfatteren men det fristet så absolutt å lese mer så jeg noterer meg boken! Ha en fin kveld,Anita:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Beathe::) Ja, her har du mye å glede deg til vet du.:)

   Slett
 7. Gratulerer med innlegg #500!
  Jeg ser frem til å lese mer av Gert Nygårdshaug, men som du sier så må det vente...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Birthe! Føles plutselig som en liten bursdag her.;)

   Slett
 8. Gratulerer med rundt tall :-) Jeg har ennå tilgode å lese noe av Nygårdshaug! Men - har ei bok ventende i hylla til en regnværsdag. Som deg er det pittelitt på planen før jeg kommer til neste impulsbok. Her er det mye som måå leses først...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Marianne.:) Håper du får lest noe Nygårdshaug, du kan sikkert like ham tror jeg.. Gleder meg selv til mer impulslesing-- nå er det litt for mye som bør/må leses--- Sier til meg selv at enkelte lesesirkler dreier seg om hyllebøker som jeg kan velge mellom da, som feks Bjørgs sin støvsirkel i februar… der får jeg jo lest Nygårådshaug, selv om jeg velger den boka av ham som mest nedstøvet..

   Slett
  2. Her er det pensum som presser litt på, men ikke verre enn at jeg klarer å lese litt annet innimellom. Tror det blir noe lettere litteratur nå innimellom tunge, norske forfattere fra tidlig 1900-tall...
   Litt morsomt - jeg sjekket hvor mange innlegg jeg hadde hatt på bloggen min siden du har rundt-tall-markering. Jeg har hatt 490... Ser ut som vi har vært nokså like aktive bloggefronten :-)

   Slett
  3. Ja, da blir det jo en del obligatorisk lesestoff for deg. Artig at vi er så likt ang innlegg:) Når startet du å blogge på blogger da med bokblogging?

   Slett
  4. Ja det var litt festlig :-) Jeg startet april 2011. Og du?

   Slett
  5. Ahh.. jeg så det nå, august 2012. Da har du vært en smule mer aktiv enn meg ser jeg :-)

   Slett
  6. Ja, bare en smule, siden jeg begynte i november 2012 på blogger. :)

   Slett
 9. Gratulerer med jubileum!
  Jeg har hatt Gert Nygårdshaug på leselisten så lenge at jeg er sikker på at folk er kjempelei av å høre om det :-) Han er en av de forfatterne jeg virkelig kunne tenke meg å få tid til. Jeg er nok mest interessert i Fredrik Drumm bøkene, men svigermor har trilogien med Mengele Zoo i hylla, så kanskje jeg tar fatt på den en sommer? :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 10. Du får nok tid til dem en dag, og starter du med Drummegutten så får jeg håpe du blir solgt.;) Fin dag til deg også!

  SvarSlett
 11. Fint jubileum det - Gratulerer. Du er proff med det der....

  SvarSlett