tirsdag 16. desember 2014

Boken på vent (100) : Nøkkelmakeren

Da er det tirsdag igjen. Og mitt innlegg nummer 100 i denne spalten. Kveld. Har pakket inn noen julegaver, med god hjelp av pusen som er altfor glad i pakkebånd, og laget en handleliste over resten. Ventet på mitt nye kombiskap som ikke kom, fordi det lå et gammetl telefonnummer inne på meg på Lefdal. Så da må jeg vente på nytt helt til torsdag, tok inn matvarene fra verandaen igjen, satte dem i det gamle kjøleskapet som skal kasseres. Å, som jeg gleder meg, Å, for en tabbe at gammelnummeret lå inne. Nuvel. Alt er under kontroll likevel. Jeg har bestillt frisørtime og ungene kommer hjem til jul, med unntak av min eldste som ferierer i Argentina. Noen som har det, ja. I fjor på denne tiden var jeg på Gran Canaria. Nå er jeg her, og det har snødd og flere kuldegrader ute. Fint med snø, da. Bøker på vent, stadig bøker på vent. I dag skal jeg trekke frem Gert Nygårdshaugs siste; Nøkkelmakeren.


Ny, forunderlig fortelling om Tiden av forfatteren av «Tidenes beste norske bok»

I en navnløs by forsøker urmaker Mussenden fra Klokkemakeren å løse Tidens gåte ved hjelp av en mystisk nøkkelmaker som en dag kommer vandrende gjennom kornåkeren.
Nøkkelmakeren kan lage nøkler av en helt uvanlig sort som gjør at han får den Mektige Allierte som fiende.

Boken er både en oppfølger og en forløper til Klokkemakeren, ifølge forfatteren.


Mer HER

Håper å få lest den snart, har dårlig samvittighet for denne og flere andre jeg har liggende siden i høst.  Heldigvis blir det mange fridager og god lesetid i jula.:)

Ha en fin tirsdag, og kos deg med advenstiden. Vil du se flere bøker på vent ta en titt inn i hylla til Beathe da vel. Kanskje finner du gode julegavetips der også. Beathes bokhylla har også adventskalender gående.

16 kommentarer:

 1. Jeg har enda ikke lest noe av forfatteren. Har en bok i hylla jeg snart må få lest

  SvarSlett
  Svar
  1. Han har skrevet så mange bra bøker, skynd deg å les.:)

   Slett
 2. Har kun lest en bok av Nygårdshaug og det gav mersmak, såpass at jeg kjøpte neste bok i serien men så ble den liggende. Men etter jul skal jeg bli litt flinkere å lese krim, eller det må bli et av forsettene mine neste år, å lese litt mer av det jeg har liggende fra før, det skal holde hardt for det kommer jo nye bøker som frister også.... ja, du kjenner til den leksen der. jeg har aldri feiret jul utenlands og vet ikke helt hvordan jeg hadde taklet det, men jeg er sikker på at det går fint an å gjøre det slik av og til også. Vi får håpe at snøen blir liggende at det blir en hvit jul, det er koselig. Her har det meste regnet vekk allerede. og jeg holdt på å glemme GRATULERER med innlegg nummer 100 så artig at du har vært med så mange ganger! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nygårdshaug skriver ikke bare krim. Denne er ikke krim. Men bøkene om Fredric Drum er krim, de er kjempeartige og spennende. Jeg og skal lese mer av det jeg har liggende neste halvår. Det ser jeg frem til. Ja, det er nok forskjellig hvor viktig jula her hjemme er for folk. For meg betyr den ikke all verden lenger.. Men det er kos med snø når jeg først er her.:) Takk skal du ha!

   Slett
 3. Denne har jeg i hyllen også. Tenk at du har latt den ligge så lenge, du liker jo forfatteren veldig godt, så vidt jeg kan huske?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det kan du si.. det er alle de norske bibliotekbøkene som har kommet i veien, fordi de må leveres tilbake. Javisst liker jeg Nygårdshaug.:)

   Slett
 4. Denne har eg lest - og likt, som du sikkert har sett. Spesiell bok, fantasifull og underfundig med ein alvorleg undertone. Nygårdshaug er den forfattaren eg har lest flest bøker av i år faktisk. Og på nyåret, eller kanskje alt i jula, skal eg lesa Himmelblomsttreet - og deretter, om den klaffar, Afrodites basseng.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har jeg sett Berit. Og nå minner du meg på at jeg også har Himmelblomstreet og Afrodites basseng stående ulest i hylla. Jeg må virkelig ta meg på tak og prioritere hyllebøkene på nyåret og våren i 2015.:) Jeg har også Chimera på vent. Signert.:;)

   Slett
 5. Sukk - alle de bøkene som er i hylla som ikke blir lest. Til helga kanskje? Ikke lest Nygårdshaug, men har ham fritt sitert på frontsiden på bloggen min likevel -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi tar et jafs til helga, Marianne.;)

   Slett
 6. Jeg er litt skeptisk. Har lest det meste av Nygårdsaug og den eneste romanen jeg ikke ble fan av var Klokkemakeren - og da er det kanskje best å hoppe over Nøkkelmakeren? Hm ... så mange valg :) Venter på ny Fredric Drum jeg da.
  Håper det nye kjøleskapet er verdt kaoset i de dagene du venter! Og nyt snøen. Jeg vil ha snø på julaften :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror også at Klokkemakeren og Nøkkelmakeren er litt annerledes enn de andre bøkene hans, men vi får se..Fredric Drum er kosegutten sin det.:) Det skal nok ikke så mye til at det nye kjølekskapet er bedre enn det gamle, for det funker ikke..og maten blir ødelagt lenge før den går ut på dato..

   Slett
 7. Jeg sier som... Berit: har lest boka og likte den godt! Morsomt med "parallell-historien" fra "Klokkemakeren", og jeg trur du vil like både boka og konseptet godt ;o)

  SvarSlett
 8. Jeg har fremdeles tenkt å lese bøkene om Fredrik Drumm i rekkefølge. Nå har jeg akkurat lest alle Lahlum sine i rekefølge, så jeg får det til når jeg vii :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skjønner jeg.. men du kan starte på slutten, hvis du vil, ifølge forfatteren, da det er noe med tiden der også, den først er den siste og den siste den første.. på en måte..

   Slett