tirsdag 2. desember 2014

Boken på vent ( 98) : Undis Brekke og Kjære Bror

Her leses det norsk som aldri før, og biblioteket har også fått en del bestillinger fra meg av boktips som har dukket opp i tide og utide. I dag lå det to og ventet på meg, og de kan ikke få vente lenge før jeg leser dem her hjemme, men jeg må nok lese ferdig den jeg holder på med først, da.


Undis Brekke av Gunnhild Øyehaug har jeg lest mye interessant om, så den bestilte jeg allerede i september. Så det er nok flere enn meg som har fått med seg gode anmeldelser og omtaler.

Her litt om boka:
Undis Brekke handlar om den 37 år gamle Undis Brekke som vender tilbake til heimbygda for å ta seg jobb som lektor i nordisk på høgskulen, endå ho er svært lei av studentar. Ho kjem akkurat i tide til å få med seg den årlege julemiddagen til høgskulens nordiskkollegium, og blir der konfrontert med ulike bitar av barndom, ungdom og tidleg vaksendom som ho har prøvd å feie under teppet. Svik, håp og angst, skrivesperre, kjærleik, mannlege og kvinnelege ekskjærastar, pms, barndomsvener og foreldre, får sine plassar i dette portrettet av ei kvinne som prøver å få hovudet over vatnet. Korleis stå opp for eigne verdiar, korleis sjå si eiga netthinne, korleis nærme seg si eiga mor, og korleis ete smalahove, er spørsmål romanen stiller.

Mer HER    om smalahove og pms skal det lesast.


Kjære bror er en roman jeg ikke har hørt om før en i lesesirkelen snakket om den forrige helg. Jeg gjorde research og ble fristet til å lese:

Kva var det eigentleg som skjedde då Arne vart borte på tjueårsdagen? Kva var det faren eigentleg meinte med det han sa til sonen? Kvifor kom Arne aldri heim igjen fra arbeidet på fabrikken? Kva var det som rørte seg i storebroren den natta alt gjekk galt?
Desse spørsmalå har følgd veslebroren, Svein, gjennom heile vaksenlivet. Med den vaksne mannens
livserfaring prøver han, enda ein gong, å gå igjennom det som hende den gongen for så lenge sidan da han, bratt, ikkje lenger var ein veslebror.

Lars Ove Seljestads nye roman "Kjære bror" er ei klok fortelling om det sårbare livet, men aller mest er dette ei vakker skildring av kjærleiken og samhaldet mellom to brør som veks opp saman i ein liten by på den vestnorske regnkysten.
Mer HER

Pstt.. se det nydelige bokomslaget på Seljestads bok.

Og andres ventebøker her i Beathes bokhylle!

Ønsker deg en fin tirsdag!16 kommentarer:

 1. Jeg venter spent på hva du synes om Undis Brekke. Forsøkte meg på forfatterens Vente, blinke, men den falt ikke i smak, og jeg ga den opp etter kort tid. Mulig at det det var tid og sted.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er spent selv, for jeg har aldri lest noe av Øyehaug. :)

   Slett
 2. Har ikke lest noe av Øyehaug jeg heller og kunne tenkt med å lese Undis Brekke, men den har ikke fått plass på listen min foreløpig, av den grunn at jeg ikke har boken. Er spent på hva du syntes om den når du kommer så langt. Kjære bror kunne jeg tenkt meg å lese, og JA et nydelig cover på den! Ønsker deg en super dag, Anita :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er spent jeg også, på begge bøkene.:) Takk i lige så.

   Slett
 3. Hørte Øyehaug prate om boken sin i høst, en sjarmerende dame, men jeg har ikke kommet så langt som til å lese boken. Spent på å høre hva du synes. Våknet til 2 cm. snø i Tromsø i dag, gjorde det ikke noe lysere her av den grunn, skal bli deilig å komme hjem i kveldingen en gang. Ha en super tirsdag Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg og hørte henne på TV.. det var sikkert fint i Tromdø med snø. Tromdø er en fin og stmeninsgful by synes jeg.:) Takk i lige så.

   Slett
 4. Jeg har tenkt at jeg skulle se på hva jeg har igjen å lese av norske bøker og med hard hånd og realistiske øyne velge ut hva jeg får lest i desember. Da hjelper det lite når slike flotte bloggere finner frem bøker som virkelig frister! :-) Jeg tror jeg må få lest Kjære bror også. Hvordan nå enn jeg skal få tid til det :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja sånn er det.. Jeg har lagt til flere bøker jeg etter å ha lest gode fristende bokbloggertips.. Men mange er heldigvis korte bøker og d går det lettere unna.:) Takk i lige så.

   Slett
 5. Har ingen oversikt over hvor mange bøker av norske forfattere jeg har lest ennå, men tror ikke det er helt de store tallene. Hadde tenkt å ta utfordringen jeg fikk, men har liksom ikke hatt tid enda å skaffe meg oversikt. Disse to høres interessante ut, kunne godt tenkt meg å lese de begge, men kommer nok ikke til å rekke det. Har da Undis Brekke bok liggende på EbokBib, men den skal inn om 6 dager, så rekker det nok ikke. Lite lese tid er det også for tiden. Men Brekke, kommer jeg sikkert til å lese uansett en dag :) Kos deg!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Undis Brekke er jo en kort bok, så kanskje du rekker det likevel når du først har den .. Men har man ikke tid så har man ikke tid.. Takk, i lige så.:)

   Slett
 6. ikke lest noe av disse forfatterne, men ut i fra det du skriver høres dette ut som to bøker som kunne passe meg

  SvarSlett
 7. Jeg leste Øyehaugs "Vente, blinke" da den kom på nesten alle anmelderes "årets-beste-lister". Jeg venta og venta uten at det kom et eneste glimt eller blink av lys. Jeg skjønte rett og slett ikke bæret og fant absolutt ikke noe poeng. Totalt bortkasta. Det utrulige er at jeg har latt meg overtale til å lese om Undis Brekke! Jeg er naturligvis skeptisk, og så langt står jeg ikke akkurat på hodet av entusiasme og begeistring, men den er i det minste flere hakk bedre enn den forrige...
  Lykke til! Spent på hva du synes- den andre var helt ukjent for meg også, forresten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, du er morsom. Men noen ganger ser man bare ikke det anmelderne ser, og man må jo følge sin egen overbevisning. Interessant at du likevel gir Øyehaug en sjanse til. Spent selv, jeg..

   Slett
 8. Har lest en del norske bøker jeg også i det siste, selv om jeg ikke er med i bokbloggerprisen. De bøkene var ukjente for meg, men kos deg med dem og lykke til videre med bokbloggerprisen:)

  SvarSlett