torsdag 22. oktober 2015

Forfatterne kommer med Gyldendal i Trondheim

Forrige uke startet Gyldendal sin årlige forfatterturne for bokhandlere, bibliotekarer og bokbloggere over det ganske land, blant annet i Trondheim. Som vanlig ble dette også en meget hyggelig kveld med gode presentasjoner av forfattere og bøker, god stemning og fullt oppmøte på Byscenen.

Gyldendals Ronny Solibakke åpner showet, ønsker velkommen og overlater roret til Mona B. Riise som skal bokbade forfatterne. Mona B. Riise fikk lov til å kalle seg Mona By Riise for anledningen.


Jeg hadde for en gangs skyld med meg Sony-kameraet mitt, og håpet å få adskillig bedre bilder enn det jeg gjør med mitt slitne mobilkamera, men noe feilet (sikkert innstilt feil) , så jeg fikk ikke noen skarpe bilder. De jeg viser under her er heller ikke helt skarpe, men får gå som en del av en liten stemningsrapport.Helle Stensbak har debutert med en krim fra musikkmiløet, Monopol, som jeg fikk lyst til å lese. Mona B. Riise, en kjent musikkjournalist, passet ypperlig i rollen som konferansier og bokbader. Og så hadde hun en nydelig kjole på, som jeg skulle ønske jeg hadde et helbilde av.
Flere forfattere med interessante bøker var på scenen som Jørn Lier Horst (Blindgang), biografen Ingar Sletten Kolloen som har skrevet roman ( Den tomme plassen i vitrineskapet), Heidi Linde (Norsk sokkel) , Johan Harstad kommer med en murstein som virker veldig interessant; Max & Sachsa og Tetoffensiven. Siri Pettersen er ute med bok tre i fantasyserien Ravneringene; Evna. Den ble presentert på skjerm.

Sakprosaen ble også grundig presentert med smakebiter fra Bjørn Olav Jahrs Hvem drepte Birgitte Tengs ? . Saken ble aldri oppklart, og Jahr kaste nytt lys over den i denne boka. Spennende.


Trondheimslegen Berit Nordstrand bør være kjent for de fleste med sine kokebøker om sunn mat. I år har hun laget en familiekokebok sammen med kjendiskokken Kjartan Skjelde. Sammen var de dynamitt på scenen og fikk presentert mye interessant og viktig info på kort tid.Berit: Det er urkorn, og økologisk spelt som gjelder. Vanlig industrifremstillt hevetemel er designet for å lage raske brød, og inneholder supergluten. Vanlig spelt er litt bedre, men økologisk best, fordi det tar opp mest av næringstoffene i jorda, noe vanlig hvete ikke gjør like godt. Juicing mister antioksydantene som befinner seg i kostfiberet/skallet (ny forskning). Med mer...Vi fikk også denne gangen goodiebags med fine bokgaver. Jeg har ikke lest noe av Thomas Enger før, så det blir spennende.

Reading-Randi som jeg satt samme med har laget et grundig referat og du får mer info og bilder ved å ta en titt der. Gråblekka var også der, trivelig å treffe henne igjen også. 8 kommentarer:

 1. Fint referat, Anita - du har fått med litt annet enn meg, så jeg linker til deg - som referat er jo bildene dine greie. Det var vanskelig med lyset i salen - (Jeg tok et par bilder før det "startet" for å få innstilt mitt kamera, men enda ble det litt for mørkt)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Randi. Ja, vi vil alltid sitte igjen med litt forskjelllg, ut fra hva som fenger oss. Jeg aner ikke hva det var med bildene denne gangen, alle ansiktene ble uskarpe, mange ansikter ble eksponert flere ganger i samme bildet, mens andre ting i bildet ble fokusert og skarpt.. De jeg viser her er faktisk de beste, resten ble søppel. De ble jo tatt på skrått oppover , mulig det har noe å si..

   Slett
 2. Dette så hyggelig ut, fint å se og lese hva du har opplevd og bilder av forfattere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, ja slike bokmøter er alltid hyggelige. Jeg er så glad jeg får og kan gå på slike.:)

   Slett
 3. Kom nettopp fra begivenheten i Bergen, har virkelig kost meg og har fått gode tips både til egen lesing og til julegaver. Det var flere bøker jeg ikke hadde sett to ganger på, men som jeg nå har lyst å lese. Flott oppsummering, og bildene er ikke så verst de heller :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig da Tine. ja, jeg har allerede skaffet meg to av de bøkene jeg fikk tips om den kvelden, og flere kommer sikkert til, når lesebunken minker..(hvis) Takk skal du ha.:) Regner med at du også blogger litt fra kvelden? Artig å se om det er forskjeller i hvilke som kom og hva dere fikk i posen. Vet at Jønr Lier Horst ikke skulle delta over alt feks, snakket med ham etter bokmøte..

   Slett
 4. Som vanlig syns jeg det er fint å lese om disse møtene, da jeg sjelden har anledning sjøl. Den eneste boka jeg har liggende er Monopol, og den har jeg lagt litt til sides. Vet ikke helt om det er min sjanger. Hva tror du? Takk for at jeg fikk "være med" litt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at du synes det.:) Usikker på om Monopol er din genre, kanskje du ikke leser så mye krim? Kan ikke huske å ha sett det.. Kanskje vi kan bytte med noe jeg har ? En dag du kommer til Trondheim...

   Slett