tirsdag 10. november 2015

LANZAROTE 3- rundtur til bodegaes, kaktushagen, grotten, Teguise mm

November. Nå er det på tide å reise til varmere strøk igjen. Med mer lys og mer varme for kropp og sjel. Hva er vel bedre enn Lanzarote i november? I dag skal du få være med på en liten rundtur. Tidligere har vi vært i vulkanen Timanfaya, hovedstaden Arrecife, samt vandret rundt på Playa Blanca. I dag skal vi innom et par vingårder, en liten vakker landsby, kaktushagen, en borg med praktfull utsikt og en grotte.

El Grifo vingård


Jeg var så heldig å bli invitert av Astrid og Ole J. på en rundtur på øya. De hadde leid bil, noe som anbefales hvis man vil se seg omkring. Vi fikk sett mye på en dag. Øya er ikke så stor.

Først besøkte vi to vingårder, bodegaes. Det produseres kvalitetsvin på Lanzarote; El Grifo og La Geria. Det eksporteres ikke, da de ikke lager i så store kvanta.  Det kan man forstå når man ser hvilke karrige forhold vinen produseres under. Etter vulkanutbruddet som la store deler av øya under aske, måtte de være kreative for  å greie å dyrke noe. De graver hull i jorda, planter de skjøre små, og skjermer plantene for vind med å bygge små steinmurer rundt dem.

Små vinbusker stikker opp her og der, vernet for vær og vind av steinmurer.

Først var vi innom La Geria, som mest var et butikkutsalg. Vi kjørte litt videre før vi kom til El Grifo som også hadde et museum.
Et lite stopp i et spesielt vulkansk landskap.
Inne på museet til El Grifo.  Det er absolutt verdt pengene å ta seg tur dit. Inkludert i prisen er et glass vin i vinbaren til slutt.

Utendørs ser vi hvordan vindrankene blir dyrket frem. Store hull i jorda, små planter med druer som håndplukkes.

Man kan jo tenke seg hvor mye arbeid det ligger bak en flaske vin her.Ole J og Astrid nyter et nydelig glass. Min favoritt er hvitvin, men nå prøvde jeg rose`. Det anbefales å kjøpe med et par flasker hjem. Du får kjøpt dem i butikkene der nede og på Gran Canaria (muligens de andre kanariøyene også), samt på taxfree på flyplassen.
Kaktusen svikter ikke i dette tørre landskapet.


Vi kjører videre gjennom øya og tar en stopp i en vakker liten by; Teguise. Dette var Lanzarotes hovedstad fra begynnelsen av det 15. århundre frem til Arrecife tok over statusen. Teguise er erklært som arkitektonisk samling av kunsthistorisk verdi.Her er vakre kirker, trange smug, praktbygninger av ymse slag, klostre, store bolighus i stein og mur, og mange små fine butikker og kafeer. Vi spiste Pannekaker til lunsj, det var aldeles nydelig. Panneakakekafeen fant vi inne i smug, Creperia.

En av flere kirker.


En rar kar. 


Videre så bestemmer vi oss for å ta en titt opp på Santa Barbara-borgen som har utsikt til Teguise. Den ligger på toppen av vulkanen Guanapay, den eldste på Kanariøyene. Herfra ses også kystlinjen.


Utsikt fra borgen.


Fra utstillingenInne i borgen er det en piratutstilling og galleri. Det koser noen få euro å komme inn, men er verdt det. Dette maleriet var inne i et eget rom. Jeg ble veldig fascinert av det. I våre dager er det veldig aktuelt. Her ser vi båtflyktninger, på vei til et forhåpentligvis bedre liv. Men som vi vet, drukner mange av dem underveis fra Afrikakysten til Kanariøyene, Fastlands-Spania, Italia og Hellas.


 Utsikt over Teguise.

Neste stopp for oss er Kaktushagen. Den ligger i Guatiza. Øyas kunstner og arkitekt Cesar Manrique skapte hagen som et senter for studier av områdets botanikk og floristikk.Meg selv..


Her kan du studere over 1400 arter og nesten 10 000 planter totalt.Mange rariteter...


 Både Astrid og jeg var superivrige med kameraet vårt, mens Ole J tok seg en pause utenfor.Det er utrolig flott å gå her og studere plantene, ja,-   er man spesielt interessert kan man sikkert bruke flere dager her.  Et populært sted er det uten tvil.Inngangspenger påregnes.

Til slutt så dro vi til Cueva de los Verdes. Masse folk sto i kø for å få være med guiden inn i den vakre grotten. Det var ikke så lett å ta gode bilder inne i den, så dere får nøye dere med disse som en avslutning.


Cueva de los Verdes.


Inne i grotta


Det er fortsatt flere severdigheter på Lanzarote, men det er jo begrenset hva man får med seg på en uke, hvis man vil ta det litt med ro også. Men jeg er absolutt fornøyd med det jeg fikk med meg, og en spesiell takk til Astrid og Ole J, som ga meg trivelig selskap ved flere anledninger, samt inviterte meg med på denne rundturen.

Andre innlegg fra denne turen:
Playa Blanca
Vulkantur til Timanfaya og bytur til Arrecife


OBS! Bildene er mine egne, copyright. Tatt med Sony Nex-7. (samt noen få mobilbilder med iPhone 4s) Hvis du ønsker å bruke dem, ta kontakt med meg på epost.

Turen til Lanzarote ble gjennomført november 2014.

6 kommentarer:

 1. Hørtes deilig ut med en tur til sol og varme, har akkurat vært ute på en joggetur i mørke og noen kalde grader... Flotte bilder, Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha.Ja, Kanariøyene i mørketia er deilig:)

   Slett
 2. Finfine bilder! Jeg har akkurat kommet inn fra fjelltur med hundene; et par centimeter med snø, 6 kuldegrader og frisk vind, men himmelen var blå og sola skinte da vi kom over tåka så da er jeg fornøyd, selv om jeg skjønner de som lengter etter sol og varme ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Berit.:) Men har du snø allerede? Det er jeg glad jeg ikke har her enda, men vi liker jo så forskjellige vi nordboere.:)

   Slett
 3. Det var kult å se bilder fra Lanzarote. Jeg har bare vært på Grand Canaria og Tenerife, så kanskje Lanzarote må står på planen for neste gang :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at du synes det Astrid Terese.:) Lanzarote er absolutt verdt et besøk. Når jeg får anledning og det ikke blir for durt, skal jeg besøke La Gomera også. Det har jeg drømt om lenge.. Men i år blir det antageligvis Gran Canaria, hvis jeg får tak i en billig restplass..

   Slett