fredag 25. desember 2020

Julens ni liv av Florence McNicoll

 Jeg har lest en søt liten julehistorie om en kvinne som arbeider på et omplasseringssted for katter i London. Hun har et mål om at favorittkatten Felicia skal få et nytt hjem til jul. Dette er den andre juleromanen jeg har lest i desember, og kanskje blir det en til før året er omme. Denne boka var mer romantisk og søt, enn morsom.


*Boka har jeg fått som leseeksemplar fra forlaget. *
Forlaget om boka:


«En hjertevarm fortelling om ensomhet, kjærlighet og betydningen av pelskledde venner - den perfekte bok å kose seg med i julen.

Det nærmer seg jul, og på Battersea hunde- og kattepensjonat prøver Laura desperat å finne et nytt hjem til Felicia, en rufsete hunnkatt med et hjerte av gull. Lauras kjæreste kan ikke begripe hvorfor hun må bruke så må mye tid på kattehjemmet, men for Laura er ikke kattene bare en jobb - de er selve livet.

I løpet av desember inngår Laura avtaler med ni forskjellige personer på kattehjemmet. Alle ønsker seg litt mer kjærlighet til jul, og finner det i sine nye kjæledyr. Men når Aaron plutselig står i døren, sjarmerer han ikke bare den kresne Felicia, men Laura også ...

Vil Londons mest ensomme katt finne et nytt hjem til jul?»


Det mest spennende i boka er om matchingen med de som søker å katt og kattene treffer, og om noen passer for Felicia. Felicia er en sky og skadet katt som Laura har bruker mye tid og omtanke på for å gjøre trygg. Hun er en god katt innerst inne, men strever med å få tillit til andre og freser og gjemmer seg.

Laura blir skuffet hver gang det ikke blir match, etter grundige intervjuer og treff i katteburet.

En dag dukker Aaron opp, og de ser ut til å like hverandre. Med Aaron ønsker ikke katt for seg selv, men for sin syke deprimerte bestemor som trenger å få noe til å kvikke seg opp. Dessuten er hun overvektig og må få beveget seg mer. Bestemor Enid er ikke så interessert i starten , så det hele blir liggende på vent en stund. 

Laura får god kjemi med Aaron og håper sånn på at de skal ta Felicia. 

Laura er imidlertid samboer og kjæreste med Rob, en effektiv karrieremann med litt andre verdier enn Laura , noe som kommer mer og mer frem. Alt går på hans premisser og han uttrykker ofte at hun må dempe seg når det gjelder kattesnakket  når de er sammen med Robs venner , familie og forretningsforbindelser.

Hvordan forholdet utvikler seg er også et spenningsroman i boka. Selv om det ligger i kortene  at noe endrer seg.

Det kuliminerer når Rob ber Laura ut på en overraskelsedate og har skaffet et lekkert antrekk til henne. Tilfeldigvis kommer Aaron også innom Battersee i det vaset hun skal ut. Han får høre av kollegaen til Laura at hun skal ut med kjæresten . Han blir skuffet fordi han har fått følelser for henne . Laura tror derimot at Rob kanskje skal fri til henne...


Dette er en roman som tar for seg forhold mellom katter og mennesker, hvor viktige dyr er i manges liv, for syke, de med kjærlighetssorg, de eldre, ensomme, med mer. 

En heder til kattene, rett og slett, og i tillegg hva de kan føre til av nye varme og gode vennskap og kjærlighetsforhold. Battersee er et  rikelig sted for omplassering av katter, og romanen er også en heder til dette stedet. Forfatteren donerer årlig penger til Battersee.

En søt liten roman, verken mer eller mindre. Lettlest.


Florence McNicoll: Julens ni liv, 304s
Cappelen Damm 2020
Leseeksemplar fått av forlaget 
 

12 kommentarer:

 1. For en fin roman, perfekt til en katteelsker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har du lest den? Fant ikke noe om den på bloggen din.
   Jeg har hatt katt og kjente igjen mye .

   Slett
 2. Jepp,søt liten roman dette 😍 Har hørt og lest et par bøker av denne sjangeren i nov og des,det er lettlest og koselig lesing.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, lettlest og koselig. Har den med Natalie Cox fra i fjor med meg også, men å lese noe annet mellom disse bøkene. Har du lest den?

   Slett
  2. Måtte sjekke og ser jeg leste den i fjor. Gav den en 4 på terningen og det betyr vel at jeg syntes det var en fin bok,lettlest og grei. Husker den handlet om en hundekennel.

   Ønsker deg en fin romjul,Anita.

   Her blir det lite lesing med alle barna hjemme og kjøkkentjeneste denne julen akkurat som jeg liker det. Men skal nok få lest ferdig noen påbegynte bøker helt på tampen av året.

   Slett
  3. Ok. Fire er ikke værst. Ser noen mener den er for søt og klissen, men det er vel hver sin smak. Takk for det Beathe. Det samme til deg.:)

   Blir ikke så mye lesing her elle, unntatt på senga. Er på besøk hos datter med fam og vi er flere enn dem samlet her i jula. Koselig det. Matlaging, eting, turer etc.

   Slett
 3. Noen ganger er det godt å lese bøker som er varme og myke ... som en katt ...:) Ha en fin jul videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, innimellom er det det, slipper å tenke så mye.. takk og god jul til deg også :)

   Slett
 4. Har passert 1 million sidehenvisninger på bloggen i dag. Milepæl! Jipp!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,såg det i går! Gratulerer,det er stas 😍

   Slett
  2. Tusen takk. Ja. Det er litt gøy å passere en milepæl:)

   Slett