lørdag 13. juli 2024

Kundalinikraft av Aud Amiti . Nydelig og inspirerende bok

Aud Amiti Myhre debuterer med en flott bok om meditasjon og kundaliniyoga. Dette er ikke en typisk yoga-oppskriftsbok, men en reise med Auds liv som søkende i yoga og meditasjon, selvutvikling og spiritualitet.  Hun deler raust av sine erfaringer, som hun knytter opp mot sin yogapraksis og samtidig gir leseren enkle forslag til øvelser som en basis for å komme i gang for å leve et friere og feminint liv. Et feminint liv som et motsvar til det travle, hektiske og maskuline livet storsamfunnet i vesten er lagt opp til,  slik jeg forstår det. Boka er nydelig skrevet og designet, her er det bare å kaste seg over, nyte , reflektere og gjerne teste noen av øvelsene. Meditasjoner for å roe ned, øvelser for å løse opp. Refleksjonspørsmål for å gå innover i seg selv, med mer. 








Forlaget om boka:
Kjenner du deg fanget i en hverdag preget av indre uro og negative tanker? Føler du deg fastlåst i gamle mønstre og sliter med å sette grenser overfor andre? Kjenner du på en indre lengsel etter å være mer i kontakt med deg selv og leve i tråd med egne verdier? Denne boken er for deg som føler at du har mistet deg selv og ønsker å finne tilbake til kraften din og stå støtt i eget liv. Den er til deg som vil ha kontakt med din feminine kraft og frigjøre deg fra det som tapper deg. Kundalinikraft vil: - gi deg økt selvforståelse og styrken til å bryte ut av gamle mønstre - gi deg enkle verktøy fra Kundaliniyoga, slik at du kan etablere din egen yoga- og meditasjonspraksis - vekke din livskraft og åpne for at du kan leve med mer frihet, glede og indre ro Boken er bygget opp av ni kraftfulle spørsmål som gir deg nøkkelen til indre vekst og transformasjon. Aud Amiti deler ærlig fra sine personlige erfaringer, og guider deg gjennom konkrete yogaøvelser, pusteteknikker og meditasjoner, som vil bidra til å løse opp i gamle mønstre og gjenopplive din egen livskraft og glede. Gjennom en rekke unike QR-koder, får du også tilgang til ulike digitale ressurser som viser deg effektfulle teknikker og program som kan endre ditt liv for alltid. Målet med denne boken er å fylle deg med inspirasjon til å finne tilbake til ditt lys og gå på din unike vei. "Kundalinikraften" er din egen unike livskraft, en myk og feminin kraft som er uløselig knyttet til den universelle kraften vi alle er en del av. Ved å vekke denne kraften kan du leve mer intuitivt og i tråd med dine egne verdier, og la ditt indre lys skinne ut til verden. 


Som du kan lese i teksten over, så er boka organisert med ni kraftfulle spørsmål, som gir oss muligheten til å reflektere over eget liv og hvordan vi selv har det, og hvordan vi ønsker å ha det. Tematikken dreier seg om indre kjerne, kjærlighet, å lytte til kroppen, hva man bærer på- er det andres eller eget?, intuisjon, tilgivelse, tillatelse til å ha de følelser man har, om skam, pusten, livskraft, krafthandlinger, viktigheten av hvile, meditasjon, mantra, takknemlighet, hvor har man fokus- fokuser på det man vil ha mer av. 

Som nevnt inneholder boka også en del QR-koder med tilgang til øvelser og meditasjoner. Pusteøvelser er også inkludert. Pusten er en viktig del av all yoga og meditasjon. Det er enkle verktøy her, som hvem som helst kan gjøre. Øvelsene kan bidra til å løse opp i gamle mønstre og gjenopplive livskraft og glede. Auds mål er å inspirere til at hver og en som vil, skal finne sitt lys og gå sin egen unike vei. 


Flotte fotografier pryder boka. Boka er så innholdsrik at jeg har klistret og notert an masse i den. Så mye visdom å ta med seg.



Boka er vakkert designet med oversiktlige kapitler, tips, bilder. 
Jeg vil gi deg noen eksempler:


Små symboler som løser opp teksten og gjør boka delikat å bla i og å lett å lese i. Slik som bøkene fra NOR ofte er, og derfor liker jeg dem så godt.



Spørsmål til refleksjon med jevne mellomrom. Noe for alle nivå.  Selvutvikling stopper aldri. Trykk på bildene for å få de klarere frem. 



Tipsbokser er det også en del av.



Og her igjen de fine små symbolene.


Jeg har storkost meg med denne boka, og kommer til å lese i den på nytt og med jevne mellomrom. Dette er en slik bok man gjerne kan ta frem flere ganger. Jeg har gjort en del yoga og meditasjon opp gjennom årene, mer sporadisk, og gått på forskjellige klasser og skoler, men jeg har aldri greid å få til en fast yoga- eller meditasjonspraksis over tid. Det kan godt være at jeg har vært for ambisiøs, og så har det kollapset etter en stund. Med tiden har det vært lettere for meg å gjøre enkle meditasjoner, pusteøvelser og lignende, dette er faktisk også en del av kundaliniyoga. Den yogaen som har vært bra for meg de siste årene har vært MediYoga, som er en mye roligere form for yoga. Den har jeg tatt med meg mye fra og bruker i dagliglivet. Det jeg ikke visste, var at MediYoga har mye fra Kundaliniyoga i seg, man kan vel kanskje si at den er inspirert derfra. Jeg visste egentlig ikke hva Kundaliniyoga var før jeg traff Aud Amiti på et arrangement med NOR i fjor høst. Etter at jeg har lest boka vet jeg mye mer , og det er ikke som jeg har trodd. For mange år siden fikk jeg et slags vrengebilde av hva Kundaliniyoga var, og har siden ikke hørt så mye om det. Det har visstnok versert en del rykter om at det kan være farlig og lignende. Noe jeg ikke forstår etter å ha lært litt gjennom det i denne boka. Men at denne yogaen ikke er så kjent blant folk flest, det tror jeg. Jeg fant forresten en bok om Kundaliniyoga fra 2021(S. K. Khalsa)  her om dagen, en bok med mange øvelser på forskjellig nivå. I dag vil jeg nok lese den på en annen måte enn den gangen den kom i posten for over 20 år siden. Yoga er ellers ganske allment i dag, med klasser, studioer, kurs og retreats overalt, men det er oftest de mer kjent formene av hathayoga, yinyoga , ashtanga, mediyoga og noen mer spesialiserte på enkelte yogastudio. 

Kundaliyoga som Aud skriver om i Kundalinikraft er i alle fall ikke noe hokus-pokus, og det finnes øvelser for alle i boka, uansett kroppslig og helsemessig tilstand. 
Jeg ble fristet til å melde meg på retreat og kurs hos Aud selv.

Boka anbefales på det varmeste!


Du finner Aud på instagram: @amitiyoga og hjemmesiden amitiyoga



Aud Amiti: Kundalinikraft, 176 s
Nor forlag 2024
Leseeksemplar fått av forfatteren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar