torsdag 4. juli 2024

Sommerdiktsirkel- blir du med?

 Blir du med og leser en diktbok i sommer? Jeg har forsømt diktsirkelen i år. For mye annet har stått i fokus. I helga da jeg laget ferdig en oppsummering for juni på bloggen, tenkte jeg at det å ha en runde i sommer kunne være en ide. Jeg har også planer om å lese mer dikt i sommer, i forbindelse med et sommerkurs jeg tar på Skriveakademiet, der dikt, noveller, kortprosa står på menyen. Terskelen er lav i min lesesirkel. Senk skuldrene , alle kan bli med.  Mer under:



Eksempel på lettlest diktsamling, som jeg nettopp er ferdig med. 

Temaet i sommersirkelen er sommer, ferie, reise. 
Les en diktsamling som har sommerens letthet, drømmer, ambisjoner i seg, eller dikt fra et land du kan tenke deg å reise til, eller har vært i, skal til. Noe annet som har med sommeren å gjøre? 

Kanskje har du en diktsamling i hylla du ikke har lest, eller en du vil gjenlese? Kanskje du kan låne av en venn, på biblioteket, bookbites? Ta en tur i bokhandelen?

Om du vil blogge om eller skrive om boka, så er det fint, men ikke noe krav. Men et par ord i kommentarfeltet om hva du skal lese/har lest, og noen inntrykk, ønsker jeg meg. Jeg skal finne en liten premie som jeg trekker blant dere som er med. 

Tidsrom: Juli- august. 

Du kan også delta på instagram, @artemisia60 


Lykke til:) 

Disse har meldt seg på:
Gunn Marit Nisja 


Oppdatert med leste diktsamlinger:
1. Rekviem for en by av Eva Barck . Ikke sommerlet,, mer som en dystopi (i alle fall del 1), andre vonde samfunnsaktuelle tema. Sterke dikt, rått. Eva har en stemme som slår i magen. (Anita) 




6 kommentarer:

  1. YES,YES,YES! Dette blir jeg selvfølgelig med på, veldig gøy at du lager en sommersirkel. Jeg skal få laget et par innlegg i løpet av denne og neste måned. Har et par diktbøker fra Stemmens kontinent som jet kan få lest,så skal jeg se om jeg har noe lettlest også.
    Dette blir kjekt, Anita 🙂

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra du blir med Beathe:) Å ha fokus på dikt, gjør at man leser mer dikt:) Har lånt tre samlinger på biblioteket i dag, så dikt blir det i sommer. Har også en del i hyllene jeg sikkert kan lese og gjenlese:)


      Slett
    2. Jeg så du hadde lånt deg en liten bunke. Den øverste står jeg i "kø" på Bookbites på og har gjort det en stund. Har tenkt Jeg skulle lese minst 24 diktbøker i år, og ligger litt etter nå halveis i året,så helt ypperlig dette. Dikt er egentlig best på papir så jeg skal tråle hyllene her litt også.

      Slett
    3. Eva Barck sin? De leste jeg ferdig nå.. Sterke dikt, dystert, spesielt første del, som er en slags dystopi. De andre delene har andre tema. Ikke akkurat en lett sommerdiktsamling, eller sommerlette dikt, men interessant lell. Og så har hun brukt KI til illustrasjonene.

      Enig i at dikt er best på papir. Selv om den kan funke med dikt på skjerm, mobil, også, innimellom.

      Slett
  2. Jeg henger etter på alt akkurat i nå i sommer, og er på farten og har tusen ting å gjøre i sommer. Men kommer tilbake seinere. Hva med å ta en ny runde med "Den kalde tiden# som tema, høst og vinterdikt :)
    Ha en fin sommer

    SvarSlett
    Svar
    1. Skjønner det er travelt til deg. Men leser du en diktbok lkvele, er det bare hyggelig:)
      Høst- og kaldt er en god ide, men jeg tør ikke love noe. Høsten blir travlere for meg, flere ting å tenke på, og jeg kan ikke ha fokus på så mange ting samtidig.

      Takk, takk, du og Ingun:)

      Slett