onsdag 15. mars 2017

På lanseringsfest med Jan Boris Stene og I Djevelens klør

Trondheimsforfatter og lege Jan Boris Stene hadde i kveld lansering av sin andre kriminalroman I Djevelens klør sammen med forlagets representant Alexander Opsal og en mengde inviterte gjester, deriblant Randi og meg . Hans fire barn løp også rundt og livet opp den første timen.
Et nytt mysterium skal løses av Falkener og Wilberg, og denne gangen er det knyttet til det gamle turisthotellet og sanatoriumet Fjeldsæter i Bymarka.


 Jan Boris Stene signerer "I Djevelens klør" til en lang kø av gjester i Befalforeningens lokaler i Vår Frues strete 4.

Vi ble møtt med tidsriktig musikk fra en gammel grammofon og noe godt i glasset, samt lett snacks, mens forfatteren startet med signeringen.
Lokalene var også standsmessige og man følte seg hensunken til en svunnen tid. Slik det kan ha vært i 1917 da handlingen i I Djevelens klør foregikk.

Det ble rikelig med tid til en hyggelig prat før Stene kåserte om gamle Fjeldsæter i Bymarka.  I midten sitter medblogger Reading-Randi og koser seg.Fjeldsæter var både turisthotel og sanatorium for folk med dårlige nerver og tuberkolose (antageligvis var det en blanding). Hotellet brant dessverre ned og ble ikke bygd opp igjen. Driften fortsatte i ett annet hus på eiendommen. Fjeldsæter lå i idylliske omgivelser med nærhet til Trondhjemske fjell som Storheia og Gråkallen og med utsikt til Storsylen, Glupen, Nupen, Snota, Okla, Trollhetta og andre. Her kunne man også være med på kanefart med reinsdyr og gå på ski.


Boksalg var det selvsagt også, både av Nådegiveren; den første og den splitter nye andreboka.Her samtaler redaktør Alexander Opsal fra VigmostadBjørke med forfatter Stene om boka, om mysteriet på Fjeldsæter, om lukkede-rom-mysterium ala Holmes &Watson som nå har fått sitt lokale tvillingpar i Trondheim.
Skriveprosess og redaktørjobben kommer de også inn på, med episoder det humres av. Jan Boris avslutter med å lese fra sin siste bok.

Forlaget skriver dette om boka:

Doktor Wilberg reiser påsken 1917 til Fjeldsæter Turisthotel i Bymarka i Trondheim for å samle krefter. Fra første stund råder en uhyggelig stemning blant personalet og gjestene; en kappekledt skikkelse herjer i det tidligere sanatoriet. Det varer ikke lenge før Wilberg blir nødt til å tilkalle sin venn, gentlemansdetektiven Astor Falkener. Like etter at Falkener har ankommet, finner de hotelldirektøren skutt på sitt kontor.

Mange hadde motiv for å ta livet av direktøren, men hvordan greide morderen å unnslippe? Døren til kontoret er låst fra innsiden. En umulighet. Hvis det da ikke er selveste gjenferdet på Fjeldsæter som står bak 


Jeg likte veldig godt den første boka Nådegiveren, og husker enda godt stilettmordet utenfor Vår Frues kirke.  Han har fått hjelp av patologen på St.Olavs hospital til researchen denne gangen også. 
Jeg er veldig spent på denne boka. Historisk krim fra Trondheim er alltid fascinerende.

Her er mitt blogginnlegg om Nådegiveren.

Forfatteren har egen blogg med innlegg om krim generelt og sine egne bøker her

Randi har også blogget fra lanseringen


Fotos: Anita Ness 


2 kommentarer:

  1. Alltid hyggelig å være på boklansering,kjempebra referat.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha. Ja, det er det. Har ikke vært på så mange rene lanseringer, men det er kjempetrivelig.

      Slett