tirsdag 31. oktober 2017

Oppsummering oktober -17

Det er nesten ikke til å tro. I morgen er den 1. november, en måned til jeg skal ha ferie og dra til Gran Canaria, og to måneder til 2018. Og før det blir det jul. Det går fort, fortere for hvert år som går. Og jeg har lest mindre bøker i år enn i fjor, (81 så langt)  kanskje like greit det. I oktober leste jeg 8 bøker.  Mye bra norsk og en svensk selvbiografi. Har vært på to høstmøter med forlag og en del andre kulturelle arrangementer. Greit at det roer seg litt nå. (hrmhg..)  Norskelesinga skal fortsette inn i november dog. Her er en liten oppsummering av oktober:

 Best i test!Bøker lest:
1. Begynnelser av Carl Frode Tiller: norsk2017, leseeksemplar, 341 s
2. Den som ser av Herbjørg Wassmo: norsk2017, København/Danmark, leseeksemplar, 474 s
3. Food Junkie av Mons Kallentoft: Sverige, Japan, Australia, Spania, USA, Italia, Indonesia (Bali),   Thailand, Lånt på bib,  318s
4. Du er sterkere enn du tror av Bjørg Thorhallsdottir: norsk2017, sakprosa, leseeksemplar, 160 s
5. Himmelske tilstander av Tove Nilsen: norsk2017, Hellas/Kreta, leseeksemplar, 329 s
6. Kjøttfrie burgere av Jane H. Johansen: norsk2017, kokebok, leseeksemplar, 139 s
7. Berge av Jan Kjærstad : norsk2017, leseeksemplar, 379 s
8. Tung tids tale av Olaug Nilssen: norsk2017, leseeksemplar, sakprosa, 155 s (omtale kommer)

SUM: 8 bøker

*7 av bøkene er norske av året. En er selvbiografisk ifb Moshonistas biografilesesirkel.
*3 er sakprosa, resten romaner
* Virkelig ingen krim? Nope. Imidlertid er det spenning i både Begynnelser, Berge og Den som ser, men på en annen måte.
* Land besøkt: Danmark, Hellas, og en drøss land nevnt i Food Junkie.

*Beste bok: Begynnelser av Carl Frode Tiller. Resten er gode de også, så alt i alt en god lesemåned.
*Koseligste bok: Himmelske tilstander av Tove Nilsen
* Herligste bok: Du er sterkere enn du tror
* Vondeste bok: Tung tids tale
* Mest nyttige bok: Kjøttfrie burgere
* Mest dramatiske bok: Den som ser
* Mest kvalmende bok: Food Junkie
* Mest tankevekkende og aktuelle bok: Berge og Begynnelser

* Bokmøter og litterære arrangement:
1. Forfatterne kommer, Gyldendals høstmøte på Byscenen 3.10.17
2. Aschehougs høstmøte på Byscenen 17.10.17
3. Simen Ekern om Høyrepopulismen på Litteraturhuset i Trondheim, Sellanraa  26.10
4. Helga Flatland og Lars Petter Sveen på Litteraturhuset i Trondheim, Sellanraa  9.10.

Jeg rekker ikke å blogge om alle arrangement jeg er på, men bruker å legge ut bilder og noen setninger på min instagramkonto @artemisia60 Følg gjerne kontoen:)

Som frivillig hjelper på Litteraturhuset i Trondheim har jeg tilgang på mange arrangementer, så blir da en del. Bare denne uka er det tre arrangementer jeg gjerne skulle vært på, men jeg tror det holder med Olaug Nilssen fk torsdag. Da skal jeg også hjelpe til med innslipp, rigging etc.


Teater:
1. Søndagsskolen , Trøndelag teater. Et stykke basert på Bibelen. Utrolig bra laget, morsomt, dramatisk og gripende. Musikkinnslag med salmesang. Godt laget, anbefales!
2. Berre kjærleik og død av Ingar Sletten Kolloen, Trøndelag teater 20.10.17. Om Tor Jonssons diktning og liv og forholdet til Ruth Alfsen. Veldig veldig bra!

Film/Serie:
1. Mindhunter, Netflix, basert på bok av John Douglas, sesong 1- episode 1-10: veldig veldig bra.
2. Outlander sesong 3, episoder 4-7 (begynner å bli litt lei..)
3. Monster nrk.no/nrk1 episode 1-7. Spesiell, men ganske bra serie. Godt spilt.

Da ønsker jeg dere alle en riktig god november! Selv skal jeg lese enda mer norske bøker av året, men jeg satser også på å starte på Sigrid Undsets Olav Audunsson ifb Heddas hylleboklesesirkel.Fra Sterkere enn du tror av Bjørg Thorhallsdottir

16 kommentarer:

 1. Flott oppsummering, Anita! Jeg har ikke lest noen av "dine"men har flere av dem på vent. Du har også fått med deg en god del andre ting også, sånt er kjekt. Høres herlig ut med en tur sydover på denne tiden da, godt å komme seg vekk litt.

  Jeg har egentlig fire ulike arrangementer denne uken og i dag dukket det opp enda et som jeg kunne tenke meg, men tre stykker på rappen om fredagen tror jeg blir litt i meste laget.

  Som jeg skrev i mitt innlegg, jeg har begynt på "Mindhunter" og har sett to episoder så langt,"Outlander" begynte jeg såvidt på men det har stoppet litt opp.

  Ser du leser "Ankomst", blir spennende å se om du elsker den eller "bare" liker den som jeg gjør...


  Ha en fin kveld, Anita og ha en fin lesemåned i november.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Beathe:)
   Ja, det har vært et par aktive måneder i det siste. Blir det for mange kvelder på en uke hvor jeg er på noe blir det fort for mye. I kveld skulle jeg egentlig på et DNB-arrangement og høre på Samuel Massige, men måtte melde pass.. Mye jobb og lite søvn, orket rett og slett ikke.. Men på torsdag skal jeg hjelpe til så da må jeg. Og i helga skal jeg bort.

   Spent på hvordan du liker Mindhunter når du kommer i gang. Serien er forresten basert på boka til John Douglas, det glemte jeg å skrive..

   Spent selv ang Ankomst. Jeg synes det var helt ok at du var litt mer nedpå, at alle ikke roser den i skyene, da blir forventingene også mer balansert.

   Takk, fin kveld til deg også:)

   Slett
  2. Nei,man skal være opplagt når man skal avgårde på ting og med en travel hverdag i tillegg så må det være lov å melde pass også. Første episode av Mindhunter var noe treg etter den første scenen, men slutten av andre episode tok det seg opp syntes jeg. Veldig interessant.. Jeg ser jo på "Criminal minds" og jeg ser at de har litt av den samme tankegangen som de i den serien når de skal lage en gjerningsmannsprofil.

   Ankomst var bra den altså, men jeg mistet ikke pusten.

   Slett
  3. Ja, sant det, hvis man skal få med seg det som skjer.;) Kan bli mye hvis det er flere kvelder i uka etter jobb, ja.
   Mindhunter tar seg virkelig opp, man må komme inn i serien og det er vel i episode to Kemper dukker opp ..
   Det som skjer i Mindhunter er jo starten av det med profilering..

   Det skal vel noe til å miste pusten av ei bok.;)
   Sjelden jeg gjør det i alle fall, selv om jeg kan få åndenød av noen skikkelige spennende pageturnere, men det er ikke så ofte lenger.

   Slett
 2. Eg har sikkert sagt det før; men desse månadsoppsummeringane er interessante. Då ser ein kor mykje forskjellig me bokbloggarar les.
  Eg har ikkje lest nokon av dine, men har Berge på vent. Spent på den for eg har aldri lest noko av Kjærstad før. Wassmo står eg over medan eg sikkert kjem til å lesa Tiller ein eller annan gong. Begynnelser er kommen i eBokBob, men eg tilhøyrer ikkje fanskaren og avventar litt.
  Ynskjer deg ein fin lesemånad i november.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men en god ting kan gjerne sies flere ganger;)
   Er enig med deg altså. Artig å lese disse oppsummeringene, og så får man stoppet opp litt og tenkt gjennom hva en selv og andre leser, og hva en vil lese videre.
   Spent på hvordan du vil like Berge.
   Synd du ikke prioriterer Begynnelser. Kan jo hende at du liker akkurat den.;)
   Takk og fin måned til deg også Berit.:)

   Slett
 3. Enig at disse oppsummeringene er bra, det har jeg enda ikke gjort, det får bli et mål i 2018.
  Berge, Wassmo og Begynnelser har jeg helt på topp, seks på terning alle tre.+ Ankomst(. Av de syv bøkene ble det fire med høyeste slår, ikke så verst!
  Tove Nilsen sin bok koser jeg meg med nå, kosebok det er jeg enig i!


  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke så dumt med slike oppsummeringer, synes jeg.
   Av de du nevner ga jeg Begynnelser 6 på bokelskere, de andre to 5. Så får vi se hva jeg mener om Ankomst. Måtte se 7.episode på Outlander nå, så blir det litt lesing på senga før jeg sovner..
   Åh, heldig du som leser Tove Nilsens siste nå :)

   Slett
 4. Du verden. Det var kreativ oppsummering. Og du har rukket veldig mye på en måned.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Randi.:) Rekker da litt når ting er planlagt.:)

   Slett
 5. Fin oppsummering, Anita. Fint at du tar med serier fra TV også. Så forresten en film på NRK en kveld som var både spennende og gripende. Tom Hanks i filmen Bridge of Spies, som handlet om den kalde krigen og Gary Power sim ble skutt ned over Russland.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Åslaug.:) Ikke så ofte jeg ser serier, men jeg har brukt å legge inn filmer basert på bøker, og det gjelder serier også, så da tok jeg med den (Monster) som ikke er basert på bok i samme slengen.;)

   Slett
 6. Herlig lesemåned! Gøy at vi har noen av de samme bøkene i hyllen, kjekt med samlesing og å lese dine tanker om boken jeg har eller skal lese. Må ta frem Thorhallsdottir sin bok, den gleder jeg meg til, men nå er jeg oppslukt av Pasienten for kvelden :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke så værst, selv om jeg synes at lesing går mye tregere for tiden. Høres ut som du liker Pasienten og det er bra. Det er en god og interessant bok:)

   Slett
 7. (Lei av Outlander??)

  Har prøvd å lukke øynene til oppsummeringer denne måneden. Blir sånn når jeg ikke leser/skriver/løper selv, gjør da mitt beste for å fortrenge at andre driver på som før, blir litt lettere da. Hodet i sanda og alt det der.

  Hadde planer om å høre Berge, men har tydligvis lydbokpause. Skulle også lese/høre Den som Ser, men begynte å repterere og falt av etter toern. Benjamin irriterte meg (også denne gangen) så mye at jeg ikke maktet begynne på Karnas Arv. Aner ikke om/når jeg kommer over dette. Prøver å komme i BBPinnspurtstemning, men forløpig no luck. (Misunnelig på alle arrangementene, kanskje det er det jeg hadde trengt?)

  SvarSlett
  Svar
  1. (ja, nesten, tv-serien altså.. det ble for mye husmorporno en vending her etter at Claire og Jamie møttes igjen- men vi får se i kveld, da.. )

   Skjønner, er man litt tom ift lesing, så er det sikkert greit med en pause fra det meste, så du ikke bare tenker at du skulle ha lest mer osv.. det hjelper jo ikke. Lesing er jo ikke tvang, akkurat. Bør ikke være. Kun på tvangsleskafe.;)

   Ja, arrangementer hjelper i alle fall på lysten til å lese.:) Synes jeg.. kanskje. Der og da.

   Jeg er ikke like lesetent som før sommeren jeg heller for tiden, men leser jo noe, da..

   Slett