søndag 1. mai 2022

Ingen utvei av Cara Hunter. Ypperlig britisk krim.

 Jeg har hatt et par bøker av Cara Hunter i hylla ei stund, og har lenge tenkt at jeg skulle lese dem, men du vet; så mange bøker... Endelig har jeg fått lest en av dem, og det på grunn av lesesirkelen min at den ble lest nå. Boka ble valgt som aprilbok, og det var jeg som foreslo bøker denne gangen. Folket ønsket krim, det var jo påske i april, så da ble det denne. Jeg er glad jeg endelig fikk lest den, og ble ikke skuffet. 


Ingen utvei er en tredje boka i serien om etterforsker Adam Fawley i Oxford-politiet. Siden jeg ikke har lest de to første vet jeg ikke så mye om han enda. Han sliter med forholdet til kona, som har tatt en pause og har vært borte i over en måned, og det er uvisst om hun kommer tilbake. Han savner henne. De greide ikke å bli enige om adopsjon. Hun ville, han ikke. Fra før hadde de en sønn, som døde da han var 12 år. Fawley får sorgen nært på seg igjen, da den saken som han må håndtere nå dreier seg om et barn som er død og et annet som er livstruende skadd. Huset de bodde i, brant ned, og brannen er trolig påsatt. Etter en dag finner de et annet lik i ruinene.
Adam og kollegene Somer, Everett, Quinn og Gislingham har en krevende jobb foran seg. Hvor er foreldrene? Hvorfor får de ikke svar på telefon? Ingen spor? Ingen som vet noe? Under etterforskningen snakker de med farens mor som er dement, hans bror som har vært på havet, morens foreldre, naboer og kolleger. Snart skal det vise seg at faren hadde noe problemer på jobben, men har det betydning for hendelsen? Alle steiner snus og det tar sin tid før de finner ut av det. Underveis dukker det opp tre-fire aktuelle brannstiftere, og løsningen selv om den ikke er så veldig overraskende (tildels overraskende) er bare tragisk.

Ingen utvei er britisk politikrim av godt merke. Hunter skriver godt og det er god driv i historien. Hun krydrer boka med avhørslogger, avisartikler og utdrag av rapporter, noe som bryter opp teksten, og gir den autensitet. Jeg liker det. Vi får også hyppige tilbakeblikk til månedene før brannen og får et innblikk i hva som skjedde i familien og hva som gradvis kan ha ført frem til denne. Veldig spennende.

Det er lenge siden jeg har lest britisk krim, det har mest blitt skandinavisk og noe fransk de siste årene.  Nesten så jeg har glemt hvor gode de er disse engelske krimdamene. Før i tiden leste jeg mye av det. 
Dette blir ikke den siste boka jeg leser av Cara Hunter. Og Adam Fawley, han er en sympatisk kar. Ikke det man kan si om alle i teamet. Quinn feks, er ganske ufordragelig til tider. Somer og Everett er også interessante kvinnelige etterforskere, og Gislingham er en veldig dyktig og ryddig type. Vi sees om litt:)


Les også Berit sin gode omtale av serien her.


Cara Hunter: Ingen utvei , 315 s
Cappelen Damm 2020
Leseeksemplar fått av forlaget

15 kommentarer:

 1. Kjenner eg vart veldig glad av at du like boka. Takk for lenke!

  SvarSlett
 2. Takk for tips, skal sjekke ut den der.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig. Håper du liker den:)

   Slett
 3. Hm...har nettopp gitt vekk en Cara Hunter krim til en venninne, dog var det ikke denne. Innbiller meg at jeg liker britisk krim så kanskje jeg må låne den tilbake 😂

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette kan godt være krim for deg:)

   Slett
 4. Så kult at du liker Hunter, at du skriver boken er spennende.
  Jeg har spart de to første bøkene i serien til ferie (planlegger bøkene to uker før og klærne kvelden før jeg drar :) og gleder meg til å lese dem. Jeg liker også når teksten blir brutt opp av avhørslogger, avisutklipp osv . Fristende omtale

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, så bra du synes det:)
   Ja, dette er bra klassisk , men moderne britisk krim, hvis jeg kan si det sånn.
   Jeg bruker også mer og lengre tid på å planlegge bøker med på tur enn klær.. ;) Det som må vaskes begynner jeg med en uke før, men bøkene begynner jeg med mye før det, flytter og bytter om stadig vekk. Nå er stabel for tur til Lofoten medio mai klar omtrent, samt at jeg også tenker på hva som skal bli med til Spania medio juni. Vi er noen rare dyr vi bokelskere.:)

   Slett
  2. Rare bokelskerdyr :)
   Jeg pakker også for to turer og prøver å finne den perfekte balansen. Etter din omtale tør jeg å ta med 2 bøker av for meg ukjente Hunter

   Slett
  3. Hehe...sant:)
   Håper du liker de Hunter-bøkene. Ifølge Bokbloggberit er nr 3 og 4 best, men det er jo ikke uvanlig.

   Slett
 5. Hun er god. Har bare lest Alt dette raseriet av henne og likte språket veldig godt. Har Ingen utvei og I mørket liggende. Håper e har den samme tonen. =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den skal jeg lese snart, i alle fall i løpet av et par måneder.

   Slett
 6. Ja Anita, da fikk lesebunken et «nytt» medlem. Apropos engelsk krim, lest Peter James?

  SvarSlett
 7. Ja Anita, da ser det ut som lesebunken snart får et «nytt medlem»! Lest noen bøkene til Peter James, forresten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Så bra at den får det. Blir fin å ha i bunken denne forfatteren og karakterene. :) Har ikke lest noe av P James, men vet godt av krimbøkene hans.

   Slett