tirsdag 21. mars 2023

Løgnere av Trude Teige . Kajsa Koren #7

Har endelig lest Trude Teiges Løgnere, og attpåtil på Kindle. Jeg hadde tatt med feil bøker til Tanzania nettopp, men hadde heldigvis med meg Kindelen, der Løgnere lå nedlastet, klar for flyreisen hjem. Perfekt lesestoff på reisen.  Jeg har lest de fleste bøkene om Kajsa Koren, og jeg liker serien. Lettlest og spennende. Så også denne boka.Forlaget om boka: 
Hvordan avsløre den skyldige når alle lyver?

En mann pisser på en gravstein.
En liten gutt har hengt en katt i et tre.
Gamle levninger av et menneske blir funnet i Nordmarka.
I en liten idyllisk veistump fører en forbrytelse til at mørke hemmeligheter blir avslørt.

Alt henger sammen.

Journalisten Kajsa Coren lager en dokumentarfilm om venninnen, Anki, som hevder at hun er blitt voldtatt hjemme i sin egen seng. Samboeren hennes, politiførstebetjent Karsten Kjølås, etterforsker funnet av et gammelt skjelett i Nordmarka, og etterforskningen fører politiet til Kajsas venninne.

Men en dag forsvinner Anki.  

Det er dumt å avsløre for mye om en kriminalroman i en anmeldelse, men noe må man vel kunne si. Politiet tar voldtektssaken alvorlig, ikke alle, men da de skjer en til på samme måte, og etterhvert et drap, får de fart på seg.  Men gjerningspersonen er utrolig dyktig til å ikke legge igjen spor. Flere i nabolaget til Anki er litt mistenkelige, kan det være noen av dem? Og kameraten Kjell, som er psykisk utviklingshemmet, hva er det han skjuler? Det er noe rart i hjemmet der også.. jeg var innom mange mulige kandidater her, også den som til slutt ble avslørt.. men man vet jo aldri, når flere oppfører seg mistenkelige. 

Anki skjuler også noe, og det blir etterhvert utfordrende for Kajsa at hun bor hjemme hos seg. Hun bærer på traumer og sliter med anfall. Da Kajsa får ordnet en leilighet til henne via en venninne, er det ikke lenge før Anki forsvinner..

Som alltid skriver Teige lett og godt med et effektivt språk. Det er spennende, og jeg som blir sliten i øynene av å lese på skjerm, fikk litt utfordringer, men jeg prøvde å ta det litt i porsjoner. Det gikk likevel unna, både på reisen og etter at jeg kom hjem. 
Kan absolutt anbefale denne som lett krim, ja, gjerne hele serien.  Spesielt likte jeg Pasienten godt, det er den beste i serien som jeg har lest. 
Snart er det påske også, et godt tips til påskekrim dette.

Løgnere er den syvende boka i serien om Kajsa Koren. 

Andre som har lest og likt er Henningbokhylle og Tine

Andre bøker i serien jeg har blogget om:

Andre bøker av Teige:


Trude Teige: Løgnere, 281 s
Aschehoug 2022
PDF leseeksemplar fra forlaget

6 kommentarer:

 1. Velkommen hjem til Norge. jeg liker Turid Teige sine bøker, det er noe med dem som jeg liker, det medmenneskelig og ikke mye gørr.
  Finner jeg denne som lydbok, ville den vært perfekt akkurat nå. Sitter lenket (nesten) til en stol med brukket hofte, så det blir strikking og lydbøker som jeg får til nå. Jeg må ha i meg så mye smertestillende så å lese går fire sider av ganger, før alt danser. Slik er det når man har gått med piggsko i hele vinter og skulle bare på et møte rett borti vegen, uten piggsko, det endte med = Stor operasjon, men skruer og plate. Det går bra og har heldigvis en mann som hjelper meg med alt. Det var fantastisk herlig å komme ut av sykehuset, jeg er optimist så dette går bra, må bare ta tiden til hjelp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha:) Rart å komme hjem, tar sin tid å lande... kroppen er her, men sjela der nede, eller noe sånt..Men man kommer jo fort i gjenge hjemme igjen, selv om det ble med et brak de første par dagene av telefoner, møter, pårørendeting, etc. Får en roligere dag i dag, håper jeg. :)
   Ja, denne er nok perfekt som lydbok. De er lette, spennende , noen er interessante (som Svik og Pasienten), og uten mye gørr som du sier. Rett frem grei krim uten dikkedarier.

   Så kjedelig at du knakk hofta. Det høres veldig vondt ut. Heldig at du har en mann som hjelper deg:)
   Håper det ikke tar for lang tid til du er helt førlig igjen:)

   Slett
 2. Takk for lenke. Jeg liker også denne serien godt. Enkel, godog lettlest krim.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig Henning:) Ja, det er det..

   Slett
 3. Du som alltid planlegger lesestoffet godt når du skal på tur, også gikk det skeis. Sånt kan skje, artig at du ble reddet at Kindelen din da, som du holder på å bli venner med :)
  Takk for lenke, tenkte meg du ville like denne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du kan så si... Tok med kun fire bøker denne gangen, fordi fokus skulle være på skriving samt at det ble mye sosialt , veldig hyggelig, og mye program. Leste to bøker på de to ukene, den ene; Hundeanger av Geir Tangen på flyet ned, og den andre mens jeg var der. Løgnere begynte jeg med på flyet hjem. De to andre fristet ikke.. begynte vel på den ene feelgoodboka, men matchet ikke der og da. Sliter med øynene med Kindelen, men den funket nå, siden boka var lett og ikke så lang, og jeg prøvde å ikke lese i for lange strekk. Prøver meg nå på Kjærstads essay på Kindelen, i små doser.:)
   Bare hyggelig Tine:)

   Slett