fredag 22. mars 2013

SVIK av Trude Teige. Interessant, spennende og velskrevet krim

Etter et forfattermøte med Trude Teige på Bookstars i Trondheim sist mandag, ble jeg så fascinert av historien hun fortalte rundt boka SVIK, at det var ingen tvil om at denne boka måtte jeg ha, tvert.
Jeg startet på den tirsdag kveld og leste den ut nesten i ett strekk onsdag. Det sier jo ganske mye..Handling i Svik:
Det skjer et drap i idylliske Losvika på Sunnmøre. En eldre mann blir funnet død i en båt. Han er en tysk turist som har besøkt bygda i mange år. Kajsa Coren er på ferie i hjembygda, hvor hun tenker å skrive på en bok kvinnene under 2.verdenskrig og kommer over en historie om en ungjente som forsvant sporløst i 1942. Det dukker opp flere skjulte hendelser og hemmeligheter dess mer hun graver, og det skjer et nytt drap.

Svik er Teiges tredje roman om Kajsa Coren, etter to bøker på nynorsk som hun skrev inspirert av sin tippoldemor fra kysten. Kajsa Coren er journalist og Teige bruker sine erfaringer når hun skriver, samt at hun gjør veldig mye research for få historiske data korrekt. Dette er den først boka jeg leser av Teige. Jeg ble grepet av historien om kjærligheten mellom tyske soldater og norske jenter, og hvor lengde denne skammen har bodd i folk fra den generasjonen.

Som krimbok er den spennende, lett å lese med korte kapitler, godt driv og ikke minst interessant. Dette er  helt sikkert ikke den siste boka jeg kommer til å lese av Trude Teige , så nå må jeg nok lese meg bakover om Kajsa Coren.

Blogginnlegg fra forfattermøtet på Bookstars HER

Programleder Trude Teige, epost: tte@tv2.no
Foto:tv2.no

Trude Teige: Svik, 300 s

Aschehoug 2012 (pocket 2013)

4 kommentarer:

 1. Høres bra ut Anita...skal få lest den jeg også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg likte den godt. Så det innlegget mitt fra Bookstars? Nevnte deg og linka til bloggen din der...samt i tematipsinnlegget om MIddagen.:)

   Slett
 2. Ingen tvil om at jeg skal lese denne! Og nå gikk det plutselig opp for meg at om to uker skal jeg til Trondheim og da kan jeg jo ta meg en tur på Bookstars!!! Hurraaaaa :)

  SvarSlett