tirsdag 19. mars 2013

Boken på vent (25) : Snømannen av Jo Nesbø

Nei, den har jeg ikke lest. Sitter hjemme i leiligheten min i Trondheim og kikker i bokhyllene mine. Alle de uleste ble ikke med til Valdres. Her er fortsatt en del igjen. Blant annet Jo Nesbøs Snømannen. Jeg fikk ikke helt tak på Nesbø da jeg startet med Frelseren for noen år siden, og la den fra meg. Kanskje må jeg prøve med en annen. Hvem vet om jeg får Nesbøfeber også? Men det er ingen hast. Jeg har jo så mange jeg ønsker å lese. Men en dag..

Snømannen - Jo Nesbø
Fra forlagets omtale:

Nesbø på sitt beste! Dette er den syvende romanen om politietterforskeren Harry Hole, og det er november 2004. Harry Hole begynner å motta anonyme brev, om snømannen. Det er trolig en sammenheng mellom brevene og at Birgitte Hovseth er sporløst forsvunnet fra hjemmet på Oslo vestkant. I Hovseths hage er det satt opp en snømann, med øynene vendt mot huset. Harry Hole finner Birgittes mobiltelefon inni snømannen og skjerfet hennes rundt snømannens hals.         Snømannen er en ny og besettende seriemorderthriller fra Jo Nesbø. Leseren blir like opptatt av Harry Holes privatliv som av kriminalgåten. Harrys ekskjæreste Rakel forteller Harry at hun skal gifte seg med sin nye kjæreste, legen Mathias Lund-Helgesen. Men Harry og Rakel fortsetter å møtes. På jobben er hans nye medhjelper, Katrine Bratt, svært interessert i hans etterforskningsmetoder. Harry finner raskt en annen savnet kvinne, Kristina Ottersen, drept. Både Birgitte Hovseth og Kristina Ottersen har én ting felles: De har begge konsultert legen Vidar Hjelset. Sporene peker både bakover i tid og geografisk til Bergen. 

Jeg føler at det snart er bare meg som ikke har lest Jo Nesbø og Jussi Adler-Olsen. Vel, jeg har da i alle fall bøker på vent i stua av dem begge.:)

Vil du titte i andre bloggeres bokhyller for å se hva de har på vent, kan du ta en tur inn i bloggen Beathesbokhylle.

Ha en fin tirsdag.:)

22 kommentarer:

 1. Jeg har heller ikke lest alle bøkene om Harry Hole, men denne har jeg faktisk hørt som lydbok i hine hårde dager... Grei krim, men ingen favoritt hos meg. Kanskje det rett og slett er slik at noen er immune mot nesbø-feber?

  SvarSlett
 2. Har ikke lest noe som helst av Nesbø ennå,men jeg kjøpte et par bøker i fjor, så de blir nok lest en gang. Har så mange krimforfattere som jeg skulle ha lest noe av så Nesbø kommer litt bak i køen enn så lenge. Det blir jo spennende å se om du får Nesbø-feber etter å ha lest denne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det samme for meg.. Vil lese mer av Chris Tvedt, Jan Mehlum først- samt utforske Jussi, Tana French, Ann Reeves, Kepler, m.m

   Slett
 3. Vel, her er en morgenhilsen fra en som har lest alt av Nesbø, han er helten! Gled deg til Snømannen, men vil du ikke ta dem i rekkefølge?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke foreløbig, Tine. Har så mange andre serier jeg vil lese før jeg starter på Nesbøs første... God ettermiddag.:)

   Slett
 4. Her er en helfreslst Nesbø fan! Jeg liker så godt Harry Hole at jeg var en av dem som jublet da han ikke var død :-) Men jeg liker også barnebøkene til Nesbø, de er fulle med crazy humor. Morsomme også for voksne. Ha en rikitg fin dag, Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har man begynt med dem og liker dem skjønner jeg at det er slik, ja. Ha en fin dag du og.:)

   Slett
 5. Hos meg troner Jussi øverst, og jeg er helfrelst! Men Jo Nesbø er ikke så verst han heller. Jeg har tilgode å lese fra "Panserhjerte" og utover, så "Snømannen" står på vent hos meg også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Jussi står ganske langt fremme i min ventekø nå langt foran Nesbø..

   Slett
 6. Jeg er en av beundrerne til Harry Hole, så nå venter jeg på Politi som kommer i juni. Snømannen var uhyggelig spennende, så den må du lese. Panserhjerte var hakket verre i forhold til vold, så om du skal velge bort noe, blir det den. Ha en flott dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok. Takk for tips. For mey vol kan jeg styre meg for, men det er selvsagt helheten i bøkene som teller... Flott dag til deg også.:)

   Slett
 7. Oi, du er heldig som ikkje har lese denne. Eg skulle gjerne ha lese ho for fyrste gong ein gong til! Dei beste Harry Hole-bøkene er Snømannen og Panserhjerte, syns eg. Adrenalinspennande!

  SvarSlett
  Svar
  1. Såpass ja. Nå har jeg ikke lest noe av Nesbø mua noen sider av Frelseren, så vi får se da..

   Slett
 8. Jeg har kun lest denne ene av Nesbø. Denne er kjempe spennende. Den har min anbefaling :)

  SvarSlett
 9. Nesbø, Nesbø, Nesbø...Nesbø på sitt beste, og ennå har jeg ikke lest noe av ham! Shame on me, men til forsvar har jeg en fryktelig lang leseliste, og krim har jeg ikke prioritert. Så det er ikke bare du, og det gjelder også Jussi Adler-Olsen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt vi er flere Melusine.:)
   Og Jussi skal jeg faktisk starte på snart...i påska håper jeg..)

   Slett
  2. Hehe, ja jeg tror de fleste bokelskere har fryktelig lange lister over bøker å lese :)

   Slett
 10. får trøste deg med at eg har heller ikkje lest noe av nesbø enda ;) men takk for lesetips :D

  SvarSlett