mandag 18. mars 2013

Trude Teige på Bookstars i Trondheim

I ettermiddag møtte jeg min bokblogg- og fotovenninne Randi , som har bloggen Reading-Randi, på Gjest Baardsen kafe på Trondheim folkebibliotek. Etter en trivelig prat  bestemte vi oss for å dra på foredrag med Trude Teige på den kule boksjappa Bookstars i Thomas Angells gate kl.18.00. Det angrer jeg ikke på.


Teige er en forfatter jeg har lest mye om, men enda ikke noe av.
Hun snakket engasjert en times tid om sitt forfatterskap, bøkene sine og spesielt om sin siste bok Svik. Hennes første bok Havet syng, ble skrevet på nynorsk, og det er en historisk roman inspirert av hennes tippoldemors liv på Mørekysten. Roman to er fortsettelsen. Deretter gikk hun over til å skrive krim. Hun hadde trodd det var for vanskelig å skrive krim, men det kom nesten av seg selv når hun arbeidet med denne boka. Vi fikk også en smakebit opplest fra hennes neste krimbok.

Trude Teige ønsker å skrive om viktige temaer i sine krimbøker, noe hun får gjort på en helt annen måte enn som journalist. I Noen vet (2009) skriver hun om barnehjemsbarn som ble utsatt for overgrep, i En hjelpende hånd (2010) om eldreomsorgen og hvor lett det er å ta livet av eldre mennesker. I Svik er det tyskertøsenes skjebne som vies oppmerksomhet.
Etter foredraget ble det anledning til å stille spørsmål, i en lun og intim atmosfære på Trondheims kuleste bokhandel. Deretter ble Teige bedt om å signere på forfatterveggen i butikken. Her er hun nå i godt selskap med flere eminente forfattere som har gjestet Bookstars siden den startet opp i 2012.Bøker ble det denne gangen også. Jeg fikk selvsagt veldig lyst til å lese Svik.  Vi som var der var også så heldige å få et eksemplar av forfatteren selv av Havet syng. Den gleder jeg meg også til å ta fatt på. Så nå har jeg både hennes første og siste bok.Signerte...Jeg synes dette sitatet var så bra: Har du to brød, så selg det ene og kjøp en bok.
Det kan jo være løsningen noen ganger.;)

4 kommentarer:

 1. Setter pris på at du deler! Jeg likte "Noen vet" utrolig godt. Nettopp måten Teige kombinerer en fiktiv historie med et tema hun kjenner fra virkeligheten, er noe jeg likte godt. Forøvrig utrolig kult med forfattervegg i bokhandelen! Hvis jeg reiser til Trondheim, skal jeg definitivt besøke den bokhandelen. Har hørt veldig mye fint om den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du synes det.:) Ja, dette med en forfattervegg er originalt, Og butikken er sjarmerende og kul, og i tillegg til bøker har de veldig god kaffe der fra Trondheim kaffebrenneri.:)
   Jeg er virkelig spent på bøkene hennes etter å ha hørt henne snakke om dem i kveld. SVIK kommer nok fremover i lesekøa før påske. :)

   Slett
 2. Fint innlegg, Anita...det var et interessant møte ja. Du fikk jo tatt et par bra bilder også - uten kamera.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Randi. Ja det var veldig interessant. Takk for at du tipset og at vi dro.:) Mobilkamera kan da funke til sitt bruk det, faktisk.:)

   Slett