tirsdag 12. mars 2013

Mitt tematips (7): Born in the U.S.A

Gillian Flynn er en amerikansk forfatter som jeg har blitt veldig begeistret for. Hun er født i Kansas City, Missouri. Flynn er ung, utdannet journalist, elsker film og har skrevet tre meget gode og intelligente spenningsbøker. Mørke rom ble belønnet med en nominasjon til den amerikanske Edgar-prisen og to britiske Dagger-priser. Åpne sår er også en meget sterk thriller. Det kan også i aller høyeste grad sies om den rykende ferske Flink pike. Den har allerede sanket flere 6`ere og 5`ere fra norske anmeldere og bloggere. Gillian Flynns hjemmeside finner du HER

mitt tematips
I Bokbloggeirs spalte Mitt tematips er amerikanske forfattere ukens tema. Jeg har valgt meg Gillian Flynn som du sikkert forstår, fordi hun er en meget dyktig og skarp forfatter av spenning/krim. Hun skriver rått, tøfft, til tider brutalt fra en virkelighet vi helst ikke vil se. Overraskelser står i kø hos denne forfatteren. I dag linker jeg også til mitt aller siste blogginnlegg som omtaler hennes nyeste bok; Flink Pike.


Nok en spennende og velskrevet thriller fra Gillian Flynn: Flink pike

Amerikanske Gillian Flynn har kommet med sin tredje bok på norsk som heter Flink pike. (Gone girl) Denne er ganske annerledes enn de to første; Mørke rom og Åpne sår. Det gjelder tematikk , persongalleri og miljø  først og fremst, Skrivestilen er forsåvidt den samme. Språket er rått, røfft, og historien består av flere overraskelser.

Les mer av innlegget HER

Vil du lese flere tips om amerikanske favorittforfattere eller bøker, så ta en titt inn i spalten Mitt Tematips hos  Bokbloggeir.

Har du også en amerikansk favorittforfatter? Kom gjerne med ditt tips du og.:)  Enjoy!


USA statemap
21 kommentarer:

 1. Flink pike likte jeg veldig godt, Åpne sår midt på treet, Mørke rom skal jeg snart lese. Begynner i grunnen å få litt sansen for forfatteren og ser frem til å lese den jeg ikke har lest ennå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg liker hennes skrivestil veldig godt. :)

   Slett
 2. Her nettopp lest Flink pike, så den neste må bli Mørke rom. Spennende saker hun skriver!

  SvarSlett
 3. Jag har inte läst denna bok, men i slutet av förra året läste jag Mörka platser, en bok som jag tyckte var både välskriven och spännande.

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg til Flink pike! Jeg har lest Mørke rom og akkurat begynt på Åpne sår og Flink pike står i hylla og venter på å bli lest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig å ha noe godt å glede seg til.:)

   Slett
 5. Innmari lyst til å lese denne boken, den må jo være helt utrolig bra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, den er bra, men de andre er bedre.;)

   Slett
 6. Elsker bøkene til Flynn, men valte å ta ein annan favorittforfattar i dag, fordi eg såg at minst to andre hadde henne :)

  SvarSlett
 7. Tydelig en forfatter som skriver bra. Og det kan lønne seg å ikke gi opp med engang selv om 150 sider er en del dersom "kjemien" ikke stemmer helt. Fin og ærlig anmeldelse av boken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant. Men hadde jeg ikke visst hva hun var god for, og at mange har skrytt denne boka opp i skyene så ville jeg vente å se om hva det var som gjorde den så bra.:)

   Takk skal du ha.:)

   Slett
  2. ..så er det ikke sikkert jeg hadde orket vente, var det jeg skulle skrive.. hehe, tankene går fortere enn ordene på tastaturet en del ganger..

   Slett
 8. Trur Gillian Flynn passar meg, dvs. lesesmaken min. Har Mørke rom på vent.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det finner du nok fort ut. Gru-Gled deg til Mørke rom..:)

   Slett
 9. Leste akkurat Geir sin omtale av en Gillian Flynn-bok og synes den virket veldit spennende. Det gjør denne også, og det kan være positivt at den er annerledes enn de foregående bøkene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, forsåvidt- slik at hun ikke bare holder seg i det samme sporet. :)

   Slett
  2. Hm, ja det kan jo også helle andre veien - men da er det godt at veivalget oppleves positivt.

   Når du skriver om Gillian Flynn som dyktig og skarp, med en rå og tøff skrivestil samt at det er overraskelser i vente, ja da får jeg absolutt lyst til å lese!

   Slett
  3. Ja, det mener jeg, så du har noe å glede deg til.:)

   Slett