tirsdag 12. mars 2013

Boken på vent (24 ) : Et lite drap i Lisboa

Beathesbokhylle inviterer igjen til den faste spalten Boken på vent. Her kommer bøker frem i lyset fra glemselens hyller og stabler, mer eller mindre nedstøvet. I dag har jeg funnet frem pocketutgaven av Robert Wilsons kjente Et lite drap i Lisboa.

Et lite drap i Lisboa - Robert Wilson Per Kristian GudmundsenDenne thrilleren har jeg både hørt og lest så mye bra om, så da jeg fikk den for kr. 69,- for en tid tilbake slo jeg til. Jeg håper å få lest den snart. Kanskje som en påskethriller, eller som reisebok i en eller annen sammenheng.

Om boka, som har fått flere 6`ere og priser , skriver forlaget:

Den første Robert Wilson-boken som ble oversatt til norsk. Om den er god? Tre ganger terningkast 6 og kåret til "Årets påskekrim" i både Aftenposten og VG. Vi trenger ikke si mer. Catarina Oliveira er bare femten år da hun blir myrdet. Hun blir funnet naken på en strand i nærheten av Lisboa. Politietterforsker Zé Coelho innser snart at saken har røtter i Portugals historie. Sporene peker mot revolusjonsåret 1974 – det gamle fascistregimets forbrytelser ble aldri gjort opp. Og etter hvert enda lenger bakover – til tiden før og under den annen verdenskrig.Et lite drap i Lisboa ble tildelt den prestisjefylte britiske Gold Dagger Award.Terningkast 6. «Glimrende thriller.»Yngvar Ustvedt, VGTerningkast 6. «… det mest vellykkede i genren undertegnede har lest på lang tid.»Terje Stemland, AftenpostenTerningkast 6. «Overlegent velskapt historie som vil fryde enhver lystleser av krim og spenning.»Turid Larsen, Dagsavisen

Ønsker du å lese om flere bøker bloggere har i hylla si, ta en titt inn i Hylla til Beathe.:)
Ha en god tirsdag.:)


24 kommentarer:

 1. Jeg har også lyst til å lese noe av Robert Wilson etter hvert. Har med skam å melde ikke gjort det tidligere, men husker han var veldig populær på starten av 2000-tallet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det er utrolig mange som trekker frem akkurat denne boka.:)

   Slett
 2. Robert Wilson har mye spennende, så denne er nok i samme gate. Lenge sidfen jeg har lest noe av han nå! Og Lisboa høres da bra ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har vært i Lisboa og det gjør det ekstra artig å lese.:)

   Slett
 3. Denne boken har jeg hørt en del om og kunne tenke meg å lest. Morsomt at vi valgte samme forfatter denne gangen!

  SvarSlett
 4. Denne har eg lese ein gong for mange år sidan. Hugsar faktisk ikkje noko av handlinga, men eg trur eg likte boka..

  SvarSlett
 5. Denne boka har jeg lest, og, ja!, den er god! Gled deg :)
  ønsker deg en glad dag :)
  Pia

  SvarSlett
 6. Robert Nilson står på min leseliste og jeg har tenkt å begynne med Den største straffen. Da vet jeg ikke om jeg bryter noe kronologi? Men uansett er stabelen med krim som skal leses først betydelig :-)
  Ha en fin dag, Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat det har jeg ikke satt meg inn i enda, ang kronologi etc.
   Ja, det er mye krim på meg for tiden og. Hadde mareritt i natt og det er et varsel på at jeg kanskje bør lese noe feelgood neste gang..:) Fin dag til deg også.:)

   Slett
 7. Et lite drap i Lisboa er den perfekt påskekrim! Jeg leste boka da den kom ut for mange år siden, og jeg er enig med Pia; dette er en god bok som har fortjent sine 6'ere! Ønsker deg god lesing når den tid kommer:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så veldig bra da! :) Takk for det..:)

   Slett
 8. Denne forfatteren har jeg ikke prøvd meg på før, tusen takk for tipset :)

  SvarSlett
 9. Så spennende har ikke denne i bokhyllen, men "Den største straffen" står å støver ned hos meg:) Morsomt at Beathe også har en Wilson bok på menyen idag:) Tror jeg skal ta fatt på bøkene en dag:) Ønsker deg en flott dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så får vi kanskje en Wilsonbølge på bloggene ??? Fin dag til deg også :)

   Slett
 10. Wilson er helt nypløyd mark for meg. Problemet akkurat nå er at jeg mangler plog ... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe..plogene trenger å dra på service en gang i blant.;) Eller er den bare ute på tur?

   Slett
 11. Kommentaren foran kunne jeg kopiert inn. Men helt klart en bok som virker spennende. Har heller ikke vært i Lisboa,men byen "står på vent" hos meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lisboa er en utrolig sjarmerende by, en ny jeg gjerne drar tilbake til.:)

   Slett
 12. Ikke lest den, så da får jeg notere den ned. Leselisten vokser og vokser....

  SvarSlett