mandag 4. mars 2013

Revolveromtale: Den elskelige giftblandersken av Arto Paasilinna

Da har jeg tyvlånt Anettes mal for en kjapp revolveromtale denne gang. Noen ganger må man gjøre det veldig enkelt hvis man skal rekke å skrive litt om de bøkene og filmene man leser og ser, i tillegg til de faste spaltene man deltar i. Jeg hørte ferdig Arto Paasalinnas Den elskelige giftblandersken  i bilen i går. En kort og nok en fornøyelig bok fra finnen, på 5 CDs og ca 6 timer.

Den elskelige giftblandersken - Arto Paasilinna Frøydis Armand Tor Tveite

HVILKEN BOK? Den elskelige giftblandersken av Arto Paasilinna.


HVOR HAR JEG FÅTT DEN?
Lånte den på biblioteket her Hedalen. (Sør-Aurdal bibliotek, filial Hedalen)

HVA HANDLER DEN OM?
 Den handler om 77 år gamle enkefru og oberstinne Linnea Ravaska som lever et stille og rolig liv. Hun får månedlige besøk av sin fostersønn som er kriminell. Denne gangen har han med seg to kriminelle kompiser, og de gjør mye gærenskap mens de er hos Linnea. De dreper smågris, fester og herjer, stjeler og har bestemt seg for å ta pengene hennes. For å få til det, finner de ut at  de må  ta livet av henne ..

HVA SYNS JEG
Jeg likte også denne boka godt, men ikke like godt som Prostens forunderlige tjener, som bare var meget fornøyelig. Denne bar derimot mer preg av en alvorlig thriller, selv om her også var mye komikk og slagkraftig friskt språk. Den var absolutt spennende  og moralen er at man skal aldri undervurdere gamle damer. 
Boka er lest av Frøydis Armand, og hun har nok en annen stil enn herrene Bakke og Nørve. Men det var greit nok.

P.S. Jeg skal forresten en tur med danskebåten til helga som kommer, og da vet jeg utvilsomt at jeg ikke kan la være å tenke på Linnea og Jarri på tur med båten fra Finland til Stockholm, der Jarri har planer om å kaste den lille dama over bord. Klarer han det? Les/lytt å du får vite.;)

Arto Paasilinna


Arto Paasilinna: Den elskelige giftblandersken

Lydbokforlaget 2008 

8 kommentarer:

 1. Den hørtes fornøyelig ut. God tur med danskebåten og ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. hee heee heee denne boken er så fornøyelig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.. Nå har jeg lånt tre nye lydbøker av Arto og lagt dem inn på iPoden min.:)

   Slett
 3. Flott bokomtale i revolverstil ;) Ha en herlig uke, deilig å kunne avslutte den med å reise på tur :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha.:) Ja en reise blir fint. Håper på godt sjøvær.:)

   Slett
 4. Hadde det ikke vært fordi jeg alt har lest boken og ikke blitt begeistret, tror jeg nok jeg hadde lest/hørt den etter din omtalee :) Men generelt synes jeg Pasiilinna er kul da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var jo hyggelig å høre, selv om forventingene dine sikkert ikke hadde blitt innfridd. Men jeg likte den i alle fall.. Ja, han er kul, det er jeg absolutt enig i.:)

   Slett