lørdag 9. mars 2013

Var i KØBEN og hentet hjem Jussi

Etter en tur med danskebåten og noen timer på jakt etter bokhandlere i København har jeg kommet hjem med tre danske bøker i kofferten. Jeg greier ikke la være. Det er jo så gøy. Jeg må helst styre meg, og det ble flere bokinnkjøp enn jeg tenkte gitt. Men skitt.. Ikke hver dag man er i København akkurat. De andre damene handlet klær og ting til barna, jeg handlet bøker og hudpleie, og kikka på folket.
Politikens boghall var det stort utvalg i flotte bøker. Jeg kjøpte to stk Jussi-bøker, siden ekspeditøren anbefalte at man startet fra starten av pga karakterutviklingen, så da ble det Kvinden i buret og så måtte jeg ha Marcoeffekten på dansk. Artig å lese dem på originalspråket.
Jeg har virkelig blitt påvirket av flere bokbloggere her om å lese Jussi, så da må jeg igang snart. Ser også i flere nyhetsbrev fra nettbutikker at de har mye Jussi på tilbud i lyd og pocket akkurat nå. Det var litt snedig..

Jeg kom også over en bok om Hypnoterapi som virket interessant. Jeg er utdannet hypnoterapeut og det er flott at det kommer bøker på skandinavisk om dette.

Men først skal jeg lese Jørgen Brekkes siste bok, Menneskets natur, i helga.


Frokost på Cafe Norden v/ Højbro plass i går. 
Koselig cafe i gammel stil, men ganske stive priser. Litt ekslusiv, men likevel for alle.En pølsebu på et av torgene når man går Strøget oppover.Ha en fin lørdag.:)

10 kommentarer:

 1. Herlig by København, jeg elsker å dra dit! Har også spist frokost på Cafe Norden, og veldig enig i beskrivelsen. Ser ut som du var superheldig med været, og det er jo det viktigste. Jeg har faktisk aldri handlet ei eneste bok i Danmark! Humm.. Politikens Boghall er notert bak øret! Så gleder jeg meg til flere Adler-Olsen omtaler :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er trivelig, bortsett fra været. Det var fint, men surt og kaldt, pga vind. Å handle bøker i Danmark har jeg gjort flere ganger. Før var de billigere, men nå opplevde jeg at de ikke var det lenger..Like billig i Norge. Boghallen til Politiken utvides og er under ombygging.:)

   Slett
 2. Klart du måtte ha Jussi med hjem!! Sikkert kjekt å lese de bøkene på orginalspråket:-) Ha en fortsatt fin helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har jo vært og er storfan av ham Beathe. Jeg synes det er greit å lese dansk.:) Fin helg videre du også.:)

   Slett
 3. Velkommen hjem!!
  Jeg har akkurat bestilt andre og tredje bok om avdelig Q på biblioteket. Marcoeffekten var det såpass leng ventetid på, at jeg venter og ser hvordan de ligger an når jeg har fått hørt disse to!
  I tillegg til at selve plottet var bra, ble jeg veldig sjarmert av karakterene i "Kvinnen i buret", såjeg gleder meg til fortsettelsen!
  Ser det er veldig mange som leser bøker på originalspråket, og jeg tviler ikke på at det kan være en fordel, men da bør man nok være mere språkmektig enn det jeg er. Å lese svensk og dansk synes jeg går veldig bra, men det går trått når vi kommer over på engelsk... Historien og leseopplevelsen drukner på et vis i alt strevet med å trenge gjennom språkbarrierene. Får holde meg til GODE oversettelser, tenker jeg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg virkelig til å lese disse bøkene-- men jeghar mange krimbøker foran i køen, men vi får se om fristelsen blir for stor og jeg slipper Jussi fremover i køen.
   Ang å lese på andre språk, leser heller ikke jeg så mye engelsk enda.. har som mål å gjøre det mer da..

   Slett
 4. København er en nydelig, litt laid back by som jeg nyter. Håper du koste deg. Jeg holder på å høre Marco-effekten på lydbok, og jeg stor koser meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, på den korte tiden jeg hadde så koste jeg meg.:) Kos deg videre med Marcoeffekten.:)

   Slett
 5. For et herlig innlegg, og jeg er helt enig i at å lese på originalspråket jammen ikke er verst! Jeg kjøpte Marco-effekten på dansk fordi jeg ikke klarte å vente på den norske utgaven :)

  SvarSlett
 6. Takk skal du ha. Og dansk er lett å lese, synes jeg. Synes ikke du?

  SvarSlett