torsdag 12. september 2024

Kagges høstmøte i Trondheim- snapshots fra en inspirerende kveld

 Tradisjonen tro er det full rulle med høstmøter i september. I går var det Kagge som besøkte Trondheim med sin høstkatalog og en gjeng med sine flotte forfattere. Kagge er kjent for å ha en solid sakprosa-katalog, men de har de siste par årene også satset mer på skjønnlitteratur, inkludert krim og feelgood. Både skjønn- og sakprosaforfattere ble med til Dokkhuset i Trondheim. Høstmøtene er primært for bibliotekarer og bokhandlere, men en liten knippe bokbloggere er også så heldige å få delta.  Her er noen snapshots fra den minnerike kvelden med hyggelige forlagsfolk, forfattere og gjester.


Å samle til gruppebilde er visst ikke så enkelt. Vi hengte oss på fotografen og knipsa fra sidelinja. Her er de fleste forfatterne som var på Dokkhuset og forlagsfolkene. Forlegger Erling Kagge til høyre med tommel opp mot oss. (Ps. Trykk på bildene, så blir de skarpere)

mandag 9. september 2024

Dukken i tauet av Unni Lindell

 Unni Lindell er kjent for de fleste krimelskere i Norge. Hennes populære serien om Cato Isaksen, introduserte etter hvert Marian Dahle som en spennende og utradisjonell etterforsker. I de siste tre bøkene er Dahle sjef, og 27 år gamle Snø er helten i den nye serien. Jeg likte de to første om Snø (alias Lydia Winter) godt. Dukken i tauet var litt treg en god stund, men så tok den seg opp, og er absolutt verdt å lese.



fredag 6. september 2024

Cappelen Damms høstmøte september 2024, Trondheim

 Høstens høydepunkt er definitivt høstmøter med de store forlagene som presenterer høstkatalogene for bokhandlere og bibliotekarer i de store byene i Norges land. Som aktiv bokblogger i mange år har jeg vært så heldig å få delta på disse møtene. Det er en like stor glede hver gang :) Vi får en kjapp gjennomgang av et utvalg nyheter og og forfatterbesøk. Jeg er like spent hvert år; hvem kommer? Og får vi med oss noen bøker i goodiebagen? Noen selfier og signerte bøker kanskje? Jojomen, Cappelen Damm leverte i år også. Her er noen snapshots av den begivenhetsrike kvelden:


Vi gleder oss:) Anniken Bjørnes fv, fylkesbibliotekar, forfatter og publiseringscoach, meg og Ingunn, med instagramkontotoen @ingunns_bokglede . Bokbloggervenn @randijaa2 (Reading Randi) var også med, men dro med bussen før dette bildet ble tatt.

søndag 1. september 2024

Oppsummering august -24

Kaffetid og oppsummering av august 2024. En varierende måned både angående været, leste bøker og annet. Jeg har nesten årsrekord angående minst lest antall og sider bøker og sider siden april. 7 bøker med 2018 sider. April hadde samme antall bøker, men noe færre sider. Men så har jeg hatt en del annet å gjøre. Var på besøk hos familie i Lofoten første uka i august. Vi feiret bursdagen til barnebarnet som ble 7 år. Ellers har det vært noen turer på litteraturhuset og et høstmøte med Bonnier som sparket i gang bokhøsten. Jeg har også hatt fokus på redigering og har greid tre frister med innsendinger av tekst. Noe stress ble det, men jeg har funnet en skrivepraksis som endelig funker for meg. Nå må jeg bare ha noen dagers pause med det, før jeg fortsetter. Here we go again med lister og selve oppsummeringen:


Godt minne fra en august som er forbi. Tatt i Lofoten tidlig i måneden, i en besøkshage vi var i .