torsdag 28. august 2014

Den blinde guden av Chris Tvedt og Elisabeth Guldbrandsen

Jeg har lyttet til Den blinde guden, den siste boka til Chris Tvedt, denne gang i samarbeid med kona Elisabeth Guldbrandsen. Eminent lest av Lasse Lindtner. Det gikk fort unna, siden jeg har lyttet i hver ledige stund og mens jeg har kjørt bil i mil etter mil..


Jeg har lest et par bøker av Chris Tvedt før, og fikk stor sans for advokat Mikael Brenne. I denne boka blir vi kjent med Kriposetterforsker Edvard Matre og hans kompanjonger Tommy og Live.

Her er hva forlaget skriver om boka:
Førstebetjent Edvard Matre ved Kripos har fått to drapssaker i fanget. Problemet er at han ikke etterforsker noen av dem.Den ene fordi han ikke får lov.Den andre fordi han ikke vil.Et usedvanlig brutalt ran i Bergen ender med drap. Edvard Matre og hans team blir satt på saken. Sporene peker mot en gruppe voldelige høyreekstremister, men til Edvards store frustrasjon får han beskjed av PST om å holde fingrene av fatet.Samtidig må han slite med en gryende mistanke om at en av hans egne folk kan ha liv på samvittigheten.
Dette blir en kjapp omtale fra meg, men jeg vil gjerne fortelle at dette var en solid og spennende krim med mange avkroker og sideveier, og historier som berørte og skremte. Ikke så mye nytt kanskje, men det er nå heller ikke lett når det gjelder krim lenger.. Men historien fortelles godt, og jeg drives hele tiden videre fordi jeg lurer på hvordan det går med selve saken, hvordan det går med tidligere etterforsker Solveigs kall, med Tommys sinne, med diverse relasjoner, om de klarer å ta Ulv og gutta, og så videre. Og med Edvard Matre selv, hvordan det vil gå med kjærlighetsforholdet til Victoria. Det skjer triste ting i boka, og flere overraskelser..

Lasse Lindtner leser veldig godt. Jeg liker nok best lydbøker med mye dialog, lest av skuespillere som får frem de forskjellige karakterene. Det gjør Lindtner forbilledlig, med nye stemmevrier på begge kjønn, mange aldre og flere karakterer med forskjellige dialekter.
Anbefales!

Andre bøker av Chris Tvedt jeg har blogget om:
Dødens sirkel - Mikael Brenne-krim
Av jord er du kommet - Edvard Matre-krim, med Mikael Brenne i en birolle

Boka, MP3fil,  lånte jeg på biblioteket og lastet inn på min iPod.

Foto: Krimfestivalen.no

Chris Tvedt og Elisabeth Guldbrandsen: Den blinde guden, lydbok 11 t, 16 min
Cappelen Damm 2013


10 kommentarer:

 1. Chris Tvedt skriver grei krim som underholder. Jeg hadde glemt han litt blant alle de andre. Takk for at du minnet meg på at jeg har to uleste bøker om Brenna :)

  SvarSlett
 2. Det kriblet litt når jeg så at du hadde omtalt denne boken mens jeg lå og sov. Så kjekt at den falt i smak. Lindtner skal jeg ha øynene oppe for, for sånn som du beskriver hans måte å lese på, er akkurat det jeg liker. Har allerede et par favoritter. Ønsker deg en super helg! Jeg har tatt helg allerede, for nå er det ikke lenge til vi flyr til Værnes, for en helg helt uten pc og internett :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Lindtner er god.:) Skjønner kriblina, du er jo bergenser som både oppleser og forfatter..;) Værnes og trøndelag blir fint - god vær er det her i helga.:) Kos deg!

   Slett
 3. Ikke lest noe av forfatteren. skal notere meg denne. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 4. Eg likar godt Chris Tvedt sine bøker. Denne las eg i papirformat, men no fekk eg nesten lyst til å høyra boka ein gong også. Lindtner er sikkert fin å lytta til.

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tihi, ja ta deg noen kapittel med Lindtner, det er det verdt..:) God helg!

   Slett
 5. Jeg er helt enig i at disse bøkene er bra. Jeg har lest alle sammen og selv om jeg likte veldig godt advokat Brenne, så ble bøkene noe helt annet med Matre. Det var litt dumt at politiet"flyttet" til Oslo, siden Bergencharmen var en fin bit av bøkene. Men han sender dem da tilbake dit hele tiden :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke lest så mange enda, men fikk som sagt sansen for Brenne, men Matre er heller ikke borte..

   Slett