fredag 1. august 2014

Oppsummering Juli -14

Hei! Da er det tid for en liten månedsoppsummering igjen. I dag har jeg trukket en jeksel, så det er litt restituering her akkurat nå.  I juli har jeg faktisk lest en del. Det har vært varme dager og en del turer på stranda etter arbeidstid. Og godt var det. I morges sto jeg opp og dro på jobb i ti grader, og boblejakka på. Trøndersommeren er variabel, kan du si.

Jeg ble nettopp satt ut av en trist nyhet. Den utrolig dyktige forfatteren Jan Roar Leikvoll er død. Det sto å melde på Samlagets hjemmeside. Hans Bovara og Songfuglen er sterke og nydelig skrevne bøker. Han rakk å bli en av mine favorittforfattere. I minne; hvil i fred.

Jan Roar Leikvoll  1974-2014
Her er min leste bøker i juli:

SUM: 12 bøker

Av disse: 2 kjøpt, 4 lånt på bib, 4 leseeks, i lydfil fra forlaget, 1 gevinst og 2 frahylla.

Land jeg har besøkt: Egypt, USA (3), Iran, Argentina, Antarktis, Tjekkia, Island, Tyskland


Film fra bok:

1- Mansfield Park av Jane Austen • Holder på med: 
 • Høyt henger de og søte er de- Karin Brunk  Holmqvist - Leseeksemplar, Sverige, humor
 • Sommeren uten menn av Siri Hustvedt - e-bok, gave fra Adresseavisen, USA
 • Skammens historie -                   - leseeksemplar, sakprosa/dokumentar, 2014
 • Å skrive av Marguerite Duras - essay, kjøpt
 • Innsirkling av Carl Frode Tiller - kjøpt, frahylla


 • Avbrutt:
 • Odinsbarn av Siri Pettersen - samlesing bokbloggerprisen, fantasy, lånt på biblioteket, lest 200 sider
 • Mysteriet i Mercy Close av Marian Keyes - lesesirkelbok, Irland, chiclit, lånt på biblioteket (heldigis), lest ca 80 sider

Ha en fin august dere.:)

15 kommentarer:

 1. Skal si du har fått lest en del i sommer du også, 12 bøker og jeg har ikke lest en eneste en av dem. Får hive meg på din neste anbefaling :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har da blitt litt, 12 lest og to avbrutt.. Mye forskjellig og absolutt ikke bare nytt.

   Slett
 2. Jeg har lest bare et par av de bøkene du har på lista. + et par av de du holder på med. Nå sitter jeg og ser utover sjøen som blinker vakkert og stille igjen, i solnedgangen. Styggværet var kortvarig, ser det ut som. Da blir det mer sommer, og plass for flere sommerbøker! God helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint for tiden- selv om det regnet bra her i kveld. God helg du også.:)

   Slett
 3. Ja, dette var mang bøker.
  Jeg har heller ikke lest noen av disse, det er mange bøker der ute og velge mellom!
  Ha en flott helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble da litt.. Ja, å ha noe å velge i er ikke problemet, så mye som finnes.. Ha en fin helg du også.:)

   Slett
 4. Ja,dette var en trist nyhet :( Av bøkene "dine" har jeg kun lest en, og det er Hvor ble du av Bernadette? og så har jeg sett Mansfield Park jeg også. Jeg er spent på å høre hva du syntes om Olivensteinen, den må jeg se å få kjøpt meg. Du har hatt en fin lesemåned i juli. Ønsker deg en fin helg, Anita :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg fikk sjokk når jeg leste det på facebook før i dag, ufattelig trist. Han hadde så mye igjen å skrive..
   Olivensteinen likte jeg godt. Jeg skal skrive om den så fort jeg får tid, det har jeg fått lov til.:) Fin helg til deg også Beathe.:)

   Slett
 5. Hmm.. det lover stygt for Siri Pettersen og Roy Jacobsen i hyllene mine. Du har avsluttet Odinsbarn etter ikke engang halvgått løp og Line sabler De Usynlige nord og ned. Jeg har ikke lest noen av dem, og har full tiltro til både deg og Line... I utgangspunktet burde jeg være happy - jeg har stolt på en indre feeling av at ingen av disse to bøkene var for meg, og det kan se ut for at intuisjonen min basert på omtalene jeg har lest har vært nokså korrekt for meg... Hvorfor avsluttet du Odinsbarn - egentlig?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke rukket å lese Lines anmeldelse av De Usynlige- jeg gleder meg..hehe.. Selv ble jeg heller ikke storbegeistra, selv om jeg forsåvidt likte den litt da jeg leste den, men jeg synes ikke den var så kjempebra som alle sa den var- og den gikk fort i glemmeboka.. Odinsbarn avsluttet jeg fordi:
   "Fantasy er nok ikke min greie lenger. Jeg slet virkelig med å like boka, men dette engasjerte meg dessverre ikke nok til at jeg velger å lese enda 400 sider til. Jeg har alt for mange andre bøker som venter. Jeg håper forfatteren tilgir meg for det.
   Det er ikke det at jeg synes boka er dårlig. Jeg ser at språket er godt, det flyter lett. Flere partier er rene poesien. Persongalleriet er interessant og man blir kjent med dem etterhvert. Miljøet er originalt. Jeg tenker at dette må være en super bok for den rette målgruppa , ungdom, fantasyelskere. Men der er bare ikke jeg.
   Jeg leste noe fantasy da jeg var sånn cirka tyve år. Jeg leste Tolkiens Hobbiten og Krigen om ringen, Ursula K le Guin (Trollmannen fra Jordsjø og den serien der) , C. J. Lewis og bøkene om Narnia. de elsket jeg. Det er min erfaring med fantasy. Jeg ønsker Siri Pettersen lykke til videre med resten av trilogien, og jeg er glad for at mange har trykket Odinsbarn, Hirka og Rime til sitt bryst." (fra blogginnlegget mitt der jeg skrev om boka..) Takk for tilliten.)

   Slett
  2. Ah.. jeg er med. Må ha gått glipp av den omtalen tidligere. Jeg liker egentlig fantasy, men i doser. Heller mer over i sci-fi sjangeren akkurat nå. En sjanger jeg har lest lite av etter jeg begynte å blogge. Egentlig favoritten om man sjekker bokhyllene mine. Lines slakt er vel verd å lese :-)

   Slett
  3. Det var et innlegg hvor jeg omtalte tre bøker, bl.a.en norsk spion . Sci-fi leste jeg også en del av i yngre dager, men lite de siste årene, lun noen dystopier . Leste Lines slakt i går kveld . Hun får sagt det , velbegrunnet med mange poeng som jeg ikke selv hadde ord på da jeg leste boka, sikkert fordi jeg ikke er litteraturviter eller hadde særlig interresse av å bruke tid på å analysere den. Ha en fin dag. Matfestival neste !

   Slett
 6. Ser ut til at du har hatt en fin lesesommer. Jeg har ikke lest noen av disse, så jeg skal ta en nærmere titt om noen av disse kan passe meg. Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble litt forskjellig ja .:) ha en fin dag :)

   Slett
 7. Det overrasker meg ikke at du avbrøt Odinsbarn. Jeg ville også, hadde jeg ikke vært av den tvangslesende sorten som aldri avbryter (mm boka er like dårlig som Fikry, har enda ikke kommet over at du likte den -). Ellers har jeg bare lest Ambjørnsen og Sensommerdager av de du nevner - begge godt innafor.
  Synes du har lest mye spennende i sommer, Duras essayet er notert og Bukowski/Kafka burde vært notert. Kanskje senere.
  The Raven excluded er Bukowski mannen bak mitt absolutt favorittdikt.
  - Don't come around, but if you do......-

  SvarSlett