tirsdag 26. august 2014

Boken på vent (85):Innsirkling 3

Jeg fortsetter med Innsirkling 3 på bloggen i spalten Boken på vent i Beathes bokhylle. Boka kom i posten i dag og den skal leses så fort jeg er ferdig med Innsirkling 2 som jeg har startet på. Jeg har også nettopp lest ferdig Innsirkling 1.Forlaget sier om boka:
Siden 2007 har norske lesere stilt seg ett spørsmål: Hvem er David? Med "Innsirkling 3" nærmer vi oss et svar.

Marius skal gifte seg med Julie, men set alt på spel. Han sender eit brev til David, som har mista hukommelsen, der han avslører ei hending som har fått store konsekvensar for dei begge. Davids ekskjærast Susanne kjenner seg svikta av David, og tar eit oppgjer med han og si eiga fortid i brevs form. I denne boka møter vi også David sjølv, nokre sommardagar i 2006 og på kontoret til psykiateren han går til. 

Med "Innsirkling 3" er eit storverk i norsk litteratur fullført. I tre bøker har Carl Frode Tiller sirkla inn ein mann som ikkje veit kven han er, og dei som har skrive til han. Gjennom ei rekke røntgenblikk på det psykologiske spelet mellom menneske, på ulike tiår og miljø, har Tiller skapt eit usedvanleg rikt og komplekst eventyr om det moderne Norge. Den siste brikka gir ikkje berre svaret - den vil også snu opp ned på alt du trudde du visste om David. 


Mer HER

Beathe serverer flere boktips i spalten sin HER


Ha en fin tirsdag der ute.:)

24 kommentarer:

 1. Jeg er spent på denne - men faktisk tror jeg ikke personen David er så viktig i den store sammenhengen her - det er vel heller temaet komminikasjon (eller mangel på) mellom mennesker som er det sentrale.

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 2. Skal si det ble mye Innsirkling på deg når du først satte i gang. Tydelig at det har fenget. Kjenner at min forsvarsverk er i ferd med å brytes ned :) Ha en fin dag Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp. Du må bare til pers… ;) Takk du også.:)

   Slett
 3. Denne skal lesast. Ein gong. Har lest Innsirkling 1 og 2 - og likte dei. Strenge meg gav terningkast 4 til begge. Forfattaren skriv ubehageleg godt om korleis me menneske kommuniserer og om kor sårbare relasjonane kan vera.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er akkurat det han gjør så knakende ubehagelig godt..

   Slett
 4. Jeg har ikke lest noen av Innsirkling bøkene, men jeg hadde en gang alle planer om å lese nr 1. Så egentlig handler det vel bare om å få plass i lesekalenderen :-D Ønsker deg en fin dag, Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er akkurat det- valg, vlag, valg.. Takk i lige så..:)

   Slett
 5. Jeg ser virkelig fram til å få lest denne! Virkelig gode bøker om et viktig tema, kommunikasjon eller mangel på kommunikasjon. Og så godt skrevet!

  SvarSlett
 6. Denne boken står i bokhylla mi, men tror nok det blir husbonden som leser den etterhvert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da får han kanskje overbevist deg også til å lese dem.:)

   Slett
 7. Se der ja!
  Ustoppelig, når du først satte igang.

  SvarSlett
 8. Jeg får prøve å komme meg igjennom bok 1 og 2 som står på hylla først :)

  SvarSlett
 9. Har den første boka i trilogien i hylla, men har ennå ikke somlet meg til å lese den ennå *fyskammemeg*

  SvarSlett
 10. Det tyder vel at du likar bøkene godt? Har inntrykk av at bok 3 har fått litt delte omtalar? God fornøyelse med resten. Ser at du også les Lavendelhagen. Den las eg nyleg og eg syntes den var ok, men ikkje noko høgdepunkt... Lag ei fortsatt fin veke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er verdt å få med seg… Jeg har sett at nr tre stort sett har fått veldig gode anmeldelser.:) Ang Lavendelhagen , så engasjerer den meg ikke så veldig- har hatt den i lydbok i bilen en stund, men nå må jeg levere den tilbake.. har dog papirboka i hylla, mulig den funker bedre, - takk, du og..:)

   Slett
 11. Jeg kommer ikke utenom disse bøkene tror jeg. Håpe at du har hatt en fin dag

  SvarSlett
  Svar
  1. De er nok et must Beathe;) Takk i lige så.:)

   Slett
 12. Eg blei ferdig med denne i går. For ei bok! Eg var litt usikker på om eg skulle lese om igjen bok 1 og 2, før 3, men eg gjorde det ikkje. Og det gjekk heilt fint, men eg planlegg allereie ei omlesing, for å friske opp igjen litt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Jeg gleder meg til fortsettelsen av trilogien...

   Slett