lørdag 16. august 2014

Smakebit på en søndag (85): Høyt henger de og søte er de

En ny bok av Karin Brunk Holmqvist. En liten smakebit på søndag, som skrives før jeg legger meg lørdag kveld. Har nettopp spist sjokoladekake med chili i Lofoten hos dattra mi. Den reneste bakermesteren, det er hun, og jeg har nok lagt på meg noen gram denne uka. I morra/dag? kjører jeg sørover mens dere sover, hjem til Trondheim og en ukes ferie er over. Jeg har nesten ikke fått lest noe denne uka. Har bare vært sosial og dratt på turer, sightseeing, spits nydelige måltider i Casa Ballstad, shopping på Lofotsenteret i Leknes blant annet. Gått på kafe på Sakrisøy, Ballstad (Himmel og havn), Henningsvær. Håper å dra innom Hamsunsenteret på Hamarøy i morgen på hjemveien.


Så sier forlaget om boka:
Gunnar og Berta har tatt den store avgjørelsen. Etter å ha bodd mange år på landet, har de solgt huset og kjøpt leilighet i Simrishamn – og i tillegg en liten hytte i byens beste kolonihage.

Alt er nytt, og det er mye som er til det bedre, men det å bo i byen er ikke alltid like enkelt. Det skal Gunnar snart få merke. En bukett nelliker fører til sladder og misforståelser, og snart begynner det å ryktes at Gunnar er en skjørtejeger.

Gunnar skjønner ikke hvordan han skal komme seg ut av det med æren i behold. Og han tør ikke engang tenke på å si noe til Berta. I stedet strør han om seg med forvrengte ordspråk og snører seg inn i et nett av løgner og pinligheter. Hva kommer Berta til å si?

Mer HER


Jeg har lest 182 av 270 sider. Jeg startet med den en goværshelg. Jeg tenkte at dette er lett sommerlektyre og morsomt. Jeg har lest Rosa elefanter og Kaffe med musikk av forfatteren før, og de likte jeg ganske godt. 
Denne sliter jeg med. Den fenger meg ikke nok, jeg sklir vekk i tankene når jeg leser. Enkelte setninger og situasjoner er morsomme, så jeg leser videre i rykk og napp for å få mer av det morsomme, venter på å bli revet med.. men det blir jeg dessverre ikke. 
Jeg tenker timingen ikke passer, men jeg har lest i den over en lang periode nå.. så jeg tror bare dette ikke er boka for meg. Men jeg skal lese den ferdig.


Min smakebit:
"Nå er han rar igjen, tenkte Berta og sukket. Det var akkurat som om det foregikk noe i hagekolonien. Men jo da, han kunne selvfølgelig bli irritabel ellers også. Når han skulle rygge ut fra parkeringsplassen , eller når folk fløy i trappen med tresko."  ( s. 181)


Har dere lyst til å lese flere smakebiter, ta en titt inn i Maris blogg Flukten fra virkeligheten da vel.:)  Ha en fin søndag!Lofoten, Reine, i går. Eget snapshotfoto med mobilkamera.


30 kommentarer:

 1. Jeg må innrømme at jeg aldri har hatt lyst til å lese noe av denne dama. Din omtale understreket at det er bøker jeg ikke trenger å bry meg med. Takk :)

  SvarSlett
 2. Jeg har lest Rosa elefanter, Sirile gentelmenn søkes, potensgiverne og rapsgubbene av forfatteren. De tre første likte jeg godt, men den siste slet jeg litt meg. Usikkert om det ble for mange bøker i samme sjanger på kort tid eller hva..... Har notert med denne nye og skal nok lese den etter hvert. Høres ut som du har hatt en herlig uke. Man skal leve litt og, ikke bare lese :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen ganger kan jeg også få overdose av samme type bøker i samme genre-- som feks ved Arto Paasalinna sine..

   Slett
 3. Jag har Kaffe med musik oläst i hyllan och någon gång kommer jag nog att läsa den :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Takk for smakebiten! Jeg har bare lest "Stenhimlen" av denne forfatteren, og den var ok. Altså ikke fantastisk. Men en humoristisk historie om tragikomiske personer.
  Misunner deg litt turen til Lofoten. ;)
  God søndag!

  SvarSlett
 5. Har inte läst något av den här författaren men har blivit tipsad om henne ett flertal gånger. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun er jo morsom og har truffet noe. Bare hyggelig.:)

   Slett
 6. Så synd at boken ikke falt i smak. Det høres ut som du har hatt en fin uke, og du må ha god tur hjemover igjen. Ha en fin søndag, Anita :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Beathe. Ja, noen ganger matcher de bare ikke..

   Slett
 7. Har läst flera av henne, men efter Kaffe med musik så har det inte blivit några fler, var ganska besviken på den. Och den här låter inte som att den skulle vara bättre...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes ikke det, nei.. Kaffe med musikk var morsom dog.

   Slett
 8. Låter som du haft en härlig vecka!
  Det här är en författare som jag läst mycket om, men aldrig provat. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 9. Har hört att hon ska vara läsvärd, men har inte läst något av henne än. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 10. Jeg har denne liggende - syntes den hørtes morsom ut, men den blir vel ikke som Potensgiverne, den var da topp morsom.

  SvarSlett
 11. Det hørtes ut som en fin ferie! Jeg har ikke fått lest Kaffe med musikk enda, så begge disse står på vent :-) Ønsker deg en fin tur hjem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er flott i Lofoten og hyggelig å treffe dattra og samboer..Takk Astrid Terese. Hjemme i dag.:)

   Slett
 12. Det er fint i Lofoten, var der selv for noen uker siden :)
  Har fått denne boken fra forlaget, men ikke begynt på den enda. Ble liksom litt skuffet da jeg leste den forrige boken hennes.
  Fin smakebit iallefall :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er vakkert der… har vært der fire ganger nå.:)

   Slett
 13. For en vidunderlig tur du er på, Lofoten er nydelig og bildene dine frister veldig. Jeg har også lest denne og likte den bedre enn de siste bøkene hennes, selv om den ikke er like bra som den første Potensgiverne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Lofoten er nydelig.:) Potensgiverne har jeg ikke lest..

   Slett
 14. Tack för smakbiten. Denna har jag inte läst men Kaffe med musik och ett par andra böcker av författaren. Ibland är det skönt att läsa lite lättsammare böcker. :)

  SvarSlett
 15. Har läst en bok av henne och blev lite besviken. Tack för smakbiten!

  SvarSlett