søndag 30. august 2015

NIGHTWISH - a wonderful concert!

Tidligere i dag orket jeg nesten ikke tanken på å dra på utekonsert på Sverresborg , med regnvarsel og ganske kaldt på gradestokken, en helt annerledes værtilstand enn sist helg da Pstero-festivalen gikk av stabelen i varmt drømmevær. Og digger jeg egentlig Nightwish lenger? Vokste jeg ikke fra dem da Tarja forlot bandet for noen år siden? Sitter ikke sorgen fortsatt i? Og den nye vokalisten hvordan vil hun fungere?


Det er faktisk nesten et år siden jeg kjøpte billettene til konserten, og man vet at mye kan forandre seg i løpet av ett år. Men før når vi bestillte billetter til Nightwishkonserter, da med Tarja og spesielt de i Oslo ble utsolgt på et blunk. Så det handlet om å være føre var her også, selv om Sverresborg arena tar adskillig mye mer folk enn Sentrum Scene og Rockefeller i Oslo. Men jeg har også hørt dem på Hell (Stjørdal- avskjedsturneen med Tarja, The end of an area), og i Borggården i Trondheim med svenske Anette.

Det var et stort tap å miste Tarja, men konserten med Anette i Borgården var bra okkesom, fordi Marco sang såpass mye. Jeg likte aldri popdama Anette. Så jeg var spent på hun nye, Floor Jansen.

Floor Jansen, helt rå.

Nuvel- over til konserten. For det første så var innhyring av The Sirens som oppvarmingsband et sccop. Jeg har vært fan av Theatre of the Tragedy og Liv Kristines soloalbum , samt Leaves`Eyes, og henne gledet meg veldig til å se og høre. Sammen med Kari Rueslåtten (Third and the Mortals) og Anneke van Giersbergen har de vært på turne, og heldigvis nå på Sverresborg. Utrolig bra. De spilte låter fra gammelt materiale og noen få nye de har laget sammen. Jeg skulle gjerne hørt mer fra ToT.:)  Rå damer, med nydelige stemmer som jeg håper vi hører mer fra. Tenk så utrolig bra at tre metaldamer med de råeste stemmene slår seg sammen i den mannsdominerte metalverdenen.:)Liv Kristine, fra Stavanger. Jeg er stor fan av henne.


The Sirens; Liv Kristine, Kari, Anekke. Utrolig bra!


NIGHTWISH!
Det nye albumet med Floor Jansen har jeg hørt et par ganger, og jeg synes det er mye av det samme, gammelt Nightwish, men uten hittene og særpreget når de har skapt nye album. Låtmaterialet med Anette, Dark Passion Play og Imagenarium.  var faktisk mye bedre enn dette albumet. men Floor er adskillig bedre som vokalist i Nightwishkonseptet. Under konserten følte jeg at hun var helt perfekt. Hun passer dem så bra! I stil, vokal, type, hun har det genuine metalpreget som trengs. Men dessverre så kom stemmen hennes bort under konserten, den ble periodevis for svak. Om det er fordi hun har en for sped stemme eller om det hadde med lydreguleringen å gjøre vet ikke jeg.Vi flyttet oss fra nært scenen og til lenger bak, og da ble lyden bedre, og Floor kom til mer til sin rett.
Av låtmaterialet var det mye gammelt fra Tarjatiden , blant annet mektige og nydelige Ghost Love Score, Walking in the air (covra av Nightwish) og noe fra Dark Passion Play, og Imagenarium bl.a. Amaranth, og innimellom fra det nye albumet der Floor er vokalist. men det er ikke like sterkt som de gamle slagerne. Så en periode følte jeg det gikk litt på tomgang og jeg tror at Nightwish må bygge opp mer nytt materiale med Floor som vokalist for å komme seg videre. 
Floor greier ikke å gi de gamle låtene som Tarja sang samme magien, og det er heller ikke å forvente. Ingen kan det. Kun en gjenforeningskonsert mer Tarja kan makte det.
Men jeg har tro på at at Nightwish kan skape nye flotte album med Floor Jansen som ny vokalist. Da kommer jeg gjerne på flere Nightwishkonserter… Plenty folk og brukbart vær på Sverresborg arena i Trondheim.Mykji pyro

Og totalt sett, så var dette et fantastisk konsertopplevelse! 

Noe også folk rundt meg som har vært på flere Nightwishkonserter kunne skrive under på.

Dette var min sjette - 6- Nightwishkonsert! Og min 4. sammen med Anne Marie, og min 4. sammen med søstra mi Vivian og annen familie.

Anmeldelse av min forrige i Borggården finner du HER

Konserten på Sverresborg ga adskillig mer for pengen. Prisen var omtrent den samme som i 2012 (da 625,- ), nå i 2015 650,- (inkl. topp oppvarmingsband , samt 1 time og 50 min med Nightwish)

Adresseavisens anmeldelse av konserten HER


4 kommentarer:

 1. Heldige du som fikk anledning. Er stor fan av Nightwish, men syntes de mistet både gnisten og magien etter at Tarja Turunen fikk sparken. Det er noe som mangler ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, billettene kjøpte jeg allerede i fjor når de ble lagt ut. Enig at de aldri blir et samme uten Tarja..

   Slett
 2. Fullstendig ukjent musikk for meg, men så er jeg heller ikke noe konsertmenneske. Gleden din stråler gjennom omtalen! Så kjekt å gå på konsert som treffer SÅ bra da!!! -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok…. Artig å høre at gleden stråler gjennom. Men det er jo musikk jeg digger dette, og omgivelsene var fantastiske.:)

   Slett