mandag 1. januar 2018

Oppsummering desember -17

Dette skal bli en kort oppsummering for desember, siden det er nytt år i dag og jeg også skal lage en års-oppsummering for 2017 som jeg vil bruke lengre tid på.  Desember bar preg av at jeg var to uker på Kanariøyene og fikk sugd i meg masse lys og sol og samtidig lest mye. Det er godt for helsa og jeg slapp å forholde meg så mye til julemaset/stress/styr hjemme denne månedene. Jeg har allikevel fått kost meg med lutefisk med venninner og julebord på Litteraturhuset. Totalt sett leste jeg 16 bøker i desember.


Omtrent alt lest, mua Heksen som jeg avbrøt, og Rom for stillhet som jeg skal lese i januar. Den hadde uansett passet bedre å ha med seg på La Gomera enn Gran Canaria. Bøker lest i desember:
1. Vandreutstillinger av Cecilie Løveid: Dikt, Italia, norsk2017, eBokBib, 76 s
2. Hjerteslag i ord av Linda Tangen: Dikt, norsk2017, debutant, leseeks, 73 s
3. Krigeren på fanget av Hege Woxen: Dikt, norsk2017, leseeks, 70 s
4. På motorveiene av Runa Fjellanger: debutant, norsk2017, Spania, leseks, 137 s
5. Hvite løgner av Asbjørn Jaklin: krim, norsk2017, leseks, 320 s
6. Jordsjukantologien nr.1 av Stein Torleif Bjella: dikt, leseeks, 78 s
7. Krater av Marlen Ferrer: norsk2017, leseeks, 336 s
8. Hagen for små begynnelser av Abbi Waxman: Fra hylla, USA, leseeks, 383 s
9. Rober Plant og Led Zeppelin av Paul Rees: Biografi. lesesirkel, England, USA, Marokko, kjøpt, frahylla , 313 s
10. Så faller jeg av Rebecca Wexelsen: dikt, norsk2017, debutant, leseeks, 62 s
11. Glasshjerte av Torkil Damhaug: krim, norsk2017, leseeks, 417 s
12. Ruindikt av Jo Eggen: dikt, Irland, norsk2017, eBokBib, 87 s
13. Og det blir lyst blir det helt fantastisk av Kristin Berget: dikt, norsk2017, eBokBib, 61 s
14. Nærvær av Kristin Flood: sakprosa/selvutvikling, 2015, kjøpt, 284 s
15. Hele livet på en dag av Alyson Richman: Tjekkia, Polen, Tyskland, USA, kjøpt, frahylla, 304 s
16. Søvnen og døden av A. J. Kazinski: Danmark, krim, frahylla, kjøpt, 510 s

SUM: 16 bøker

Jeg har lest 11 bøker som er norske av året og kan nomineres til Bokbloggerprisen. Av de er det 7 diktsamlinger og noen av dem meget gode.  Nevnes spesielt : Vandreutstillinger av Cecilie Løveid, Jordsjukantologien av Stein Torleif Bjella og Kristin Bergets Når det blir lyst blir det helt fantastisk. Debutantene Rebecca Wexelsen og Linda Tangen må også nevnes.
Som dere skjønner,  det er svært vanskelig å velge ut en vinner her. Men at en eller to blir nominert av meg, det vet jeg.  Jeg har heldigvis e uke til å tenke på.

4 av de andre norske var romaner, og to av dem svært god krim. Torkil Damhaugs Glasshjerte jolder høy standard og det gjør også Asbjørn Jaklins Hvite løgner.  De er forøvrig veldig forskjellige.
Krater av Marlen Ferrer er også en roman som jeg likte  godt.

Ellers har jeg totalt sett lest 3 krim denne måneden, 4 frahylla (jippi!), 2 sakprosa: selvutvikling og en bio i lesesirkelen til Moshonista, 4 romaner (ikke-krim).
Krimbøkene jeg leste er jeg meget fornøyd med. Kazinski og Damhaug er enere. Jaklin også når det gjelder nord-norsk krim med historisk tilsnitt.

9 leseeksemplarer/3 lånt på eBokBib/4 kjøpt

Land besøkt litterært:
England, USA (3) , Marokko, Spania, Italia, Tjekkia, Polen, Tyskland, Irland, Danmark


Jeg har ikke lest de bøkene jeg hadde planlagt i Heddas hylleboksirkel. Det har skjært seg, men jeg trøster meg med at jeg har lest noen hyllebøker alikevel.

Jeg har heller ikke fått lest alle de norske bøkene fra 2017 som jeg hadde ønsket å lese. Grensen av Fatland er jeg dog i gang med. Og Lasaruseffekten av Egeland skal jeg også begynne på nå. Spørs hva mer jeg rekker. Det kan hende det ligger noe på posthuset og venter..som må leses.

Nå går jeg over til å lage en års-oppsummering, to be continued..

Takk for i år og til lykke med det nye året!Meg selv på La Gomera i romjula - selfie. Det er kjølig i høyden. Her i Garajonay nasjonalpark, nær toppen av øya.

5 kommentarer:

 1. Godt nyttår Anita! For en haug du har vært gjennom i desember :) Jeg har lest 7 av dine, men diktsamlinger + meg er ikke lik for tiden. Gleder meg til årskavalkaden din!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og det samme til deg Tine.:) Det har blitt en del, men så har jeg hatt to uker fri også.:) Dikt går jo ganske fort å lese, men det er også noen tykke bøker, så det går vel opp i opp.:) Årskavalkaden er ferdig.. mulig den trenger noe mer korrektur, som jeg får ta senere.. Nå skal jeg spise kalkunbryst.:) Det ble det jo ikke i går, siden jeg kom så sent hjem..

   Slett
 2. Jeg skjønner ikke hvordan man får lest så mange bøker på en mnd. Fantastisk!
  Ønsker deg et GODT NYTTÅR!

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, så lenge man har ferie i to uker, så..:;)
   Tusen takk og godt nytt år til deg også:)

   Slett
 3. Velkommen tilbake og godt nytt år! Jeg ser at det er blitt for få diktsamlinger dette året. Men har mer enn nok å velge i når jeg skal vurdere bøker for nominering snart.

  SvarSlett