lørdag 29. desember 2018

Gran Canaria. Green Beach, Patalavaca + diverse tips (desember 2018, del 3)

Jeg har en målsetting om å blogge noe fra hver reise jeg er på, men det er ikke alltid jeg rekker det. Ser i arkivet at turene fra desember i fjor er udokumentert, og det tenker jeg å gjøre noe med senere. Bedre sent enn aldri, selv om det ikke blir så mye. La det bli mitt nyttårsmål. Jeg oppdaget mens jeg var på Gran Canaria nå, hvor ok det var å ha de fleste turene i mitt arkiv, etter å ha diskutert med en venninne når det var vi treftes på Gran Canaria første gang.  Jeg kunne med 100 prosent sikkerhet fortelle at det var for ti år siden. - Er det virkelig så lenge siden, du? sa hun..  Hun kunne virkelig ikke huske nå det var. - Kjekt med blogg, sa jeg.
Nu, here we go. Siste innlegg fra årets Kanaritur er her, med litt småtterier som kan være kjekt å huske. Kanskje andre kan få noen tips av det også.


Fra balkongen på Hotel Green Beach i Patalavaca.

Stort sett så bestiller jeg fly og hotell separat når jeg reiser til Kanariøyene. Jeg reiser mest mulig på lavbudsjett og venter med is i magen på restplasser på fly, eller kaster meg på tilbud. I år kikket jeg på Ving sine sider ganske tidlig på året i forbindelse med en annen bestilling og kom over et prisgunstig pakketilbud på Green Beach hotell, sololeilighet. (Pakke dvs fly og hotell. Alt annet blir tillegg, som bagasje, ev. transfer, mat på flyet) Ved sene bestillinger har jeg ikke funnet noe interessant i Arguineguin/Patalavaca til en gunstig pris. Så jeg slo til med en gang, man kan jo alltids avbestille innen en viss tid hvis det blir påkrevet.  Med LO Favør-medlemskap får man også rabatt på pakketurer med Ving, og det er det verdt å bruke. 

Jeg tok dessverre ikke så mange bilder av hotellet, bortsett fra et par fra balkongen og solsenga, noe dere kan se over og under her. Utsikten er upåklagelig.


Vi ser over til Anfi del Mar til høyre. Bassengområdet er sånn passe stort og rolig. Utenfor går gangveien til Arguineguin i motsatt retning.  Jeg spiste på en italiensk restaurant på  Anfi del Mar en av de første kveldene. Den første kvelden spiste jeg på Cueva Pirata på andre siden av veien for hotellets inngang. Det stedet anbefales, veldig god mat og service og flott atmosfære.


Jeg elsker å sitte på balkongen å lese. Her er tre av bøkene jeg hadde med meg og leste ferdig der nede. (bruk søkefunksjonen  hvis du vil lese omtaler av dem. Har omtalt de to første , men ikke den Espedal sin))  Tre gode bøker. Jeg hadde med meg flere, fordi det er greit å ha noe å velge i, samt at jeg ikke alltid vet hvor mye jeg rekker/ orker å lese.  Jeg leste også Mona Høvrings Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg ble født
Jeg gikk turer og traff venner også, noe jeg skriver om i innlegg jeg linker til nederst i innlegget her.  De første dagene var jeg ganske sliten og tok det med ro.

Sola på balkongen på Green Beach kom ganske sent, først mellom 13.00- 14.00 og det er litt sent, synes jeg, som liker å spise frokost ute og lese en stund før jeg går ut.  Det var ikke så varmt i skyggen så tidlig på dagen, og kveldene kan også være kjølige.  Været ellers var fint på dagene, ca 21-23 grader og sol. 
Til gjengjeld har man flott ettermiddagssol og solnedgangen, men hvis jeg kan velge, vil jeg ha formiddagssola. Hvis jeg skal dit igjen skal jeg ønske meg leilighet i nordenden av bygget, der tror jeg sola kommer litt før.
Det er aldeles nydelig når sola går ned over Atlanterhavet. Liten måne våker over oss.Om Servatur Green Beach Hotel  sånn ellers:
* Gode senger (ikke så harde som en del av de rimeligere hotellene bruker å ha)
* Lett dyne- en stor fordel for meg som fryser lett
* God service i resepsjonen. Cava ved ankomst. 
* Rolig
* Utrolig flott utsikt fra resepsjonen og restauranten
* Bokhylle for bytte/gi bort/låne- i resepsjonsområdet
* Minibank i resepsjonsområdet
* Lite minimarked inne i hotellet, hvor jeg kjøpte fersk brød, vann og diverse, hyggelig gammel mann som jobbet der.
* Sentralt, fin beliggenhet , 1 km fra Arguineguin, 500-700 m fra Anfi del Mar, en til to timers gange til Puerto Rico avhengig av hvilken vei man går.
* Rett opp i fjellet for den som vil gå innover
* Busser forbi stadig vekk
* Musikk om kveldene, poolbar , restaurant, spa, vanngym, etc for den som ønsker det (jeg brukte ikke noe av det)
* Fri wifi (funka delvis litt tregt når jeg skulle se en serie, men helt ok til vanlig surfing)

Ulemper:
* Sola kommer sent på balkongen (13.00-14.00)
* Folk tar opp solsengene med håndkle store deler av dagen uten at de er der (registerte det hver bidige dag). Det er ikke lov, men det gjør det likevel, En uting.

Konklusjon: Dette er et hotell jeg gjerne kan besøke igjen.


 Kveldsutsikt mot Anfi del Mar, fra da jeg gikk hjem etter en middag der. Som en smykkeskrin.

Over t.v.: Staks ankomst Las Palmas flyplassen, alltid like vakkert.
Over t.h: Fra uteterasssen på flyplassen, på avreisedagen. Denne terrassen er ny siden sist.  Godt å suge i seg de siste solstrålene her. Det har vært en del oppgradinger/ombygging på flyplassen siden jeg var der desember 2017. Det tristeste er at min favorittbutikk; Aloe Canaria er lagt ned. Noen av produktene fås riktignok på den vanlige taxfree-butikken og der de har alt mulig av mat/snavvel- men det er bare et lite utvalg. Jaja..

Ved siden av: Frode Eie Larsens nye krim begynte jeg på der ned, men leste ferdig da jeg kom hjem. 
Jeg hadde med  meg den nyeste turguiden til Anita og Birger Løvland- 44 turer, Gran Canaria Sør (2017) . Den er ikke alltid like lett å orientere seg etter synes jeg.  Forklaringene er litt for detaljerte og blir litt rotete innimellom, men som utgangspunkt er det en flott bok med mange fine turtips. Jeg traff et par som tipset meg om et godt kart, og det kjøpte jeg. Kartet; Gran Canaria Tour & Trails er også nevnt i boka til Løvlands som det beste turkartet på øya.  Jeg kjøpte det på Norskeklubben i Arguineguin, men det kan fås mange steder, har jeg skjønt.

Her er  de to andre innleggene fra denne turen:

2. På marked i Arguineguin, med tips om et bra spisested og en øko-butikk

Ønsker dere alle en god helg og fortsatt god romjul!

4 kommentarer:

 1. Helt enig med deg, blogg er en perfekt måte å holde styr på når var jeg hvor, vi bruker min ofte. Herlige bilder, kunne godt bodd på det hotellet for å si det sånn, og siden jeg er et morgenmenneske, er det ikke noe problem med håndduker på solstolene, for jeg er der garantert først :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.. Dessverre er alle innleggene jeg kopierte fra min gamle plattform på VGB slettet av VG, så noen reiseinnlegg må jeg enten produsere på nytt med færre bilder, eller la være.. Innleggene ligger der med døde linker (dvs link til kun vg-dått-no)

   Takk skal du ha. Hotellet var bra, og jeg var nok heldig med prisen den uka. Jeg betalte 6000,- pluss tillegg for flymat, bagasje og transfer (ca 500,-) Det er inkludert rabatten på 500,- fra LO Favør. I går sjekket jeg prisen for samme uke i 2019, og det kostet ca 9000,-. (der sto det tillegg for enkeltrom på over 3000,- så det er mulig det forklarer prisforskjellen. Denne gangen fikk jeg sololeilighet, ikke (så mye) enkeltromstilegg hvis jeg forstod det rett- og det var grunnen til at jeg booket denne gangen)
   Puff-- Har lest at pga svekket krone så blir Sydenturer/reiser dyrere i 2019- men det kan godt hende at jeg var ekstra heldig med når jeg bestilte. Så mye kan vel ikke reisene stige i utgangspunktet.. Så jeg får fortsette med tilbudsjakten.:)

   Morgenmenneske er ikke jeg, men det skal ikke være sånn at man stresser seg ned tidligst mulig for å okkupere en seng- eller bli møtte av okkuperte senger. Leste på Tripadvisor at noen observerte at folk klatret over gjerdet til bassenget før de åpnet om morgenen, for å okkupere solseng. Og hotellet maktet ikke å gjøre noe med det, fordi folk dret i det.. Skammelig.

   Slett
 2. Kjekt å vite hvor jeg skal hente tips til neste gang jeg skal sydover. Helt ypperlig med lett dyne,jeg er avhengig av det selv om det er varmt og har kjøpt billige dyner på Ikea med meg nedover som jeg har latt ligge igjen når jeg reiste hjem. Tusen takk for titten og fine bilder 🙂

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra Beathe, og takk skal du ha. (les mer over i svaret til Tine også)

   Sånne dyner får jeg sjelden i varme land, men husker at på to hotell jeg bodde på i Cancun i Mexico, var det sånne gode lette dyner, og jeg sov så godt. Det var nye hotell, og de hadde topp moderne klimaanlegg som ikke suste noe. I Cancun er det mye varmere enn på Gran Canaria, men dynene var kjempegode allikevel.:)

   Slett