søndag 23. desember 2018

Gran Canaria. På tur med Randi til marked i Arguineguin (desember 2018, del 2)

I de siste årene har jeg feriert på Playa de Ingles i nærheten av Randi, som foretrekker å bo der. I år valgte jeg Patalavaca, siden jeg synes været er mer stabilt i området Arguineguin -Puerto Rico. Jeg er lei av å småfryse i Syden, og av vinden. I år hadde det riktignok vært kjempebra vær også på Playa, men slikt vet man ikke på forhånd.  Vi avtalte at Randi skulle ta bussen til meg og så gikk fra mitt hotell Green Beach i Patalavaca til byen. Bussen brukte ca en time, sa Randi. Det kommer nok an på hvilken rute man tar, og det varierer hvilke busser som stopper hvor her og der.
 Utenfor Den norske klubben sine lokaler i Arguineguin (foto: Randi J. Aasheim)


Jeg må ærlig si at jeg tok svært lite bilder på denne ferien. Jeg har vel tatt så mye før, og blitt lei litt, føler jeg har fotografert nok, kanskje.  Etter den knappe kilometeren langs kysten til Sjømannskirka i Arguineguin ønsket vi å gå litt lenger.  Vi er begge glade i å gå, Randi og jeg. Jeg hadde litt lyst til å gå ti El Pajar, etter forslag i Anita og Birger Løvlands turbok (Turguide Gran Canaria Sør 2017) . Fra Anfi del Mar til El Pajar skal det være 4-5 km, altså da blir det 3-4 km fra Green Beach sånn omtrentlig.  men siden vi havnet midt i tirsdagsmarkedet og jeg ble litt usikker på hvor vi skulle ta av, droppet vi det.  Vi gikk til utkanten av Arguineguin, gjennom markedsplassen, litt bortover forbi campingplassen og til en liten bar, der snudde vi og gikk oppi byen for å se om vi fant et sted å spise.


Først ruslet vi og kikket rundt på de endeløse bodene. Sulten og hodepinen begynte å gnage i meg, så da ble handlelysten veldig redusert, og det var nok helt greit. Bortsett fra at jeg angrer på at jeg ikke kjøpte meg en hatt jeg drev og prøvde. Randi kikker på klær til barnebarna.Og hva finner vi her? (foto: Randi J.Aasheim) Catch my dreams, catch my dreams... Her kan man drømme seg bort blant drømmefangerene med indiansk musikk i bakgrunnen .. (foto: Rand J.A)Her er også nok av spise- og drikkesteder for de som vil ha pause, men jeg ble ikke fristet av å sette meg der, med så mye folk akkurat da. (t.h). Ved Norskeklubben like bortenfor var det også masse bord og stoler, men fullt. (og norsk mat med brun saus eller karbonadesmørbrød med erter og løk for den som ønsker det;) ) Der inne fikk jeg tak i et godt kart over Grand Canaria i alle fall (13 euro- Gran Canaria Tour & Trail, waterproof)  (foto: Randi J.A.)På vei gjennom noen gater stoppet vi og gikk inn i en avdeling av SPAR med øko- og bio-mat av alle slag og helsekost. Der hadde de masse spennende, og jeg handlet litt av hvert, til og med hundemat i julegave til hundebarnebarnet mitt Ollie.  At jeg hadde glemt kredittkortet mitt på hotellet og rett og slett blakket meg i den butikken med resten av kontantene mine, bør man kanskje ikke snakke så høyt om, men jau, jau,- sånt kan skje, og heldigvis kunne Randi låne meg noen euro til lunsj. (foto: Randi J.A)


Oooh, endelig lunsj. Alltid vanskelig å finne sted, alt er så likt, Turistmenyer her og turistmenyer der. Og så ville jeg sitte i sola. det begynte å bli litt kaldt i skyggen. På rekka ikke så langt fra der båtene kommer inn, der håndtverkerne har stands, fant vi en hyggelig svensk liten vinbar, Taste Meson  .  I ettertid så jeg at den er rangert høyt på tripadvisor. De hadde ikke Gambas- reker i hvitløkolje, som jeg hadde lyst på, alltid har lyst på, men mye annet godt. Det ble små fisketortillas. De lager alt fra bunnen av. Og dette var aldeles nydelig. (Apropos håndtverkermarkedet; prøv den røde helsebringende kaktusfruktsjuicen hvis du kommer over den. )Una Copa Vino Blanco. Bånnski. Lokal vin, kjempegod den også. Kanariøyene har fått flere gode viner de siste årene, og de er absolutt verdt å prøve. Har dessverre glemt navnet på denne. (foto: Randi J.A)


 Randi bestilte en Chevre, akkurat passe liten rett for henne akkurat nå. Den hyggelige svenske servitøren skal også ha masse ros. Nå er vi fornøyd og vandrer hjemover igjen.  Her er det vakkert ved havna. (foto: Randi J.Aasheim)


Randi tok buss 38 til Playa del Ingles og jeg tok føttene tilbake til Patalavaca. Må nevne denne nye stranda de har ordnet mellom Sjømannskirken og Sunwing. Det virket bra, og mange lot til å nyte det. Neste gang, min tur.Vel hjemme igjen var det fortsatt sol igjen og tid til å nyte medkjøpt godis fra Helsekosten , lokalbutikken og bok på balkongen. Bettere godt, ja.

Arguineguin er en sjarmerende liten fiskerlandsby, med lokale innbyggere samt masse nordmenn som bor her i kortere og lengre tid. Arguineguin er det norskeste stedet på Gran Canaria, men norsk skole og norske Villa Marina reabiliteringssenter, samt Sjømannskirke og Den norske Klubben med mye nyttig info for nordmenn på Gran Canaria.
*Husk at det er siesta midt på dagen, da er de meste stengt. (fra 13/14.00-17/18.00)
*Buster Bar på Ancorasenteret er et populært sted med mye norsk musikk innimellom

Andre innlegg jeg har blogget fra Arguineguin:
Vandring Puerto Rico-Arguineguin 2013
Fra samme ferie:
* To fotturer Patalavaca-Puerto Rico med dans


Alle fotos med unntak av de Randi, min medblogger Reading-Randi- har tatt, er mine.


Takk for følget og fortsatt god jul! 
9 kommentarer:

 1. Ser ut som dere hadde en fin dag! Jeg har ikke vært på Gran Canaria siden 1984 og da bodde vi i Playa og tok turer inn til Puerto Rico og der husker jeg det var et bergensk ektepar som hadde et lite bakeri hvor de blant annet solgte kanelboller eller skillingsboller som vi sier her i Bergen. Nå ble jeg fristet til å reise ned igjen dit, jeg kommer sikkert ikke til å kjenne meg igjen i det hele tatt.

  Tusen takk for titten,Anita, veldig kjekt å lese og se bilder fra turen. Og jeg forstår godt at man kan bli litt lei av å ta bilder og kanskje det er fint å bare være på ferie uten å tenke på at alt skal dokumenteres? Ønsker deg en riktig god jul og kose deg masse :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok sikkert mye forandring siden 1984, mye oppgradert de siste årene, ja, Har ikke sett noe bergensk bakeri, heller..
   Neste år kan du hive deg avgårde samme uka som Randi og meg er der vet du, vi utvider gjerne det kanariske bloggtreffet vårt :)

   Sjelden jeg blir lei av å ta bilder, emn jeg var såpass sliten etter en travel høst og det kan nok hende andre behov kom i første rekke denne gangen:) Ja, man må ikke dokumentere alt stadig vekk.. være litt av det ene og det andre kan være godt det også innimellom.

   Bare hyggelig, takk til deg også og riktig god jul til deg og dine Beathe.:)

   Slett
 2. Takk for at vi fikk slå følge, du er flink til å feriere. Riktig god jul Anita, håper du har fått vasket og pyntet før gjestene kommer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk til deg også Tine. Å feriere er ikke særlig vanskelig synes jeg.:)
   Og alt er i rute her nå, de siste par julegavene ble nettopp pakket inn. Nisser og engler er på på plass og tørket støv av, vaskinga gjorde jeg ferdig i går, handlinga likeså. Lavterskel over hele linja, men mer enn bra nok. Amaryllisene måtte jeg kaste da jeg kom hjem, de sto i full blomst og røy masse blomsterstøv som jeg ble såå allergisk, snørrete, tett og nysete av. I tillegg til forkjølelsen somm kom like etter.
   Riktig god jul til deg også Tine.:)

   Slett
 3. Jeg har faktisk ikke vært på Kanarieøyene, men det ser jo herlig ut!
  Takk for diktboka, den kom fram på julaften.
  Ha en forsatt god romjul.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig på Kanariøyene, og mye fint utenfor turistghettoene. Også typiske turistplasser er oppgradert de siste årene..
   Så bra at boka kom frem til jul.
   Takk, og det samme til deg Ingun:)

   Slett
 4. Takk for ferieturen! :-) Jeg var i Puerto Rico i 1988, eneste erfaringen jeg har med øya. Storkoste meg som single, husker jeg, men det ble lite vandring. Mer soling, bading og party. Det var tider det, hehe. Ser ut som dere har hatt en flott dag. Deilig med sol i denne mørketida. Ha en fortsatt fin romjul. Her øsepøser det, ungdommene og sover fremdeles (11:18) Det kan være hardt med julefeiring :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. ...og sambo sover fremdeles, skulle det stå...

   Slett
  2. Kan tenke meg det ble party og soling da, du var jo bare ungjenta.
   Veldig godt med sol og varme i mørketia. Mogan kommune har verdens beste klima, så det gjør kjempegodt for helsa.:)
   Takk og god romjul til deg også Marianne.
   Vi har også hatt øsepøsevær med varmegrader siden julaften. Og sånn fortsetter det visst i noen dager til.
   Ungene mine sover også lenge når de har fri, btw- jeg også, men i dag har jeg vært på jobb. Har begge guttene her nå og vi har feira jul på Verdaln hos mor og søster.

   Slett