søndag 30. juni 2019

Oppsummering juni - 19

Juni gikk fort som vanlig. Sommer, godt vær i starten av måneden, elendig typisk dårlig trøndersommer ved utgangen. Jeg har vært på rockefestival med ca 12 grader og regn. I dag skal jeg bare være inne, mens regnet fortsetter utenfor. Kontrasten er stor til 12 dagers utrolig rundreise og ferie i Hellas tidligere i måneden, med over 30 grader. Turen var flott og det har blitt tre reiseinnlegg om turen. Når det gjelder lesing har det blitt mindre enn de siste månedene. Det har mye med at jeg var på en aktiv ferie å gjøre, samt at jeg hadde familiebesøk den helga jeg kom hjem, og mye sosialt samvær fører til mindre lesing. Og det er jo helt greit. Det blir nok av roligere perioder.

Bøker lest:
1. Penelopiaden av Margaret Atwood: Hellas, kjøpt, 201 s
2. Beistet av Per Schreiner: norsk2019, lånt på eBokBIb, 82 s
3. Blacklands av Belinda Bauer: Krim, England, frahylla,kjøpt/Lydbok Storytel, 7t8m,292 s
4. Onkel Jens av Sven Kærup Bjørneboe: Biografisk, lesesirkel, kjøpt, frahylla, 159 s
5. Kniv av Jo Nesbø: norsk2019, krim, leseeks, 520 s
6. De syv søstre av Lucinda Riley: Brasil, Sveits, Frankrike, kjøpt, frahylla, 540 s
7. Vindbaroner av Hogne Hongset: Thriller/krim, leseeks, Canada, 415 s
8. Den synske av Belinda Bauer: lydbok/Storytel, noe eBokBib, England, krim, 8t38m/304 s

SUM: 8 bøker / 2513 sider

4 krim/thrillere
3 andre romaner
1 sakprosa/biografisk
5 kjøpt/abb/1 lånt på bib/1 leseeks
3 frahylla

*Lesesirkel: 1- biografilesesirkel

BEST: KNIV AV JO NESBØ!

Land besøkt: Hellas, England (2), Brasil, Sveits, Frankrike,Canada

Denne måneden har jeg kun blogget om 2 bøker (1 omtale til, av Vindbaroner, kommer helt snart- er oppdatert nå, mandag em, oppdatert også om de syv søstre, 4.juli). Noen bøker som dere kan lese mer om andre steder (flere kan også søkes opp, men disse noterte jeg tidlig i juni):

Penelopiaden:
Leste denne fordi jeg skulle til Hellas på ferie. Fin bok som er Atwoods egen vri på historien om Penelope, den trofaste som ventet på sin mann Odyssevs som var ute i krigen mot Troja og ikke kom hjem før det hadde gått 20 år. Imens hadde Penelope en drøss med beilere, som hun nektet å ta imot. De tok for seg blant kammerpikene istedet.
Da Odyssevs kom hjem tok han lovet av tolv kammerpiker og beilerne.
Andre bloggere: Tine, Beathe , Marianne

De syv søstre:
Cappelen Damm, 2014/2015 (min utgave)
Tregt og uinteressant ganske lenge, vurderte å avbryte, men slet meg videre. Det tok seg opp etter ca 250 sider og fra ca 300 gikk det greit unna og jeg ble slukt inn i historien og rørt etterhvert at umulig kjærlighet og gjensyn mellom bestemor- barnebarn.
Tine har blogget om denne, og mange flere..
Om bakgrunnen for serien, Pleiadene, den greske mytologien etc på Lucindas hjemmeside her

Beistet:
Flere bloggere har anbefalt denne, så jeg lånte den på eBokBib. En slags surrealistisk liten roman, under 100 sider,  i litt gotisk stil ala Mary Shelley. Om ensomhet, fremmedgjøring. Jeg likte boka. NB: Norsk2019.
Noen bloggere: Beathe, Tine, Moshonista

Belinda Bauer:
Har hørt på Storytel og lest litt i bøker. Likte Blacklands veldig godt. Den synske fikk jeg ikke like godt grep om, antageligvis fordi jeg hørte mest på lydbok i buss mens jeg var på ferie og stadig vekk sovnet. Hører på resten nå, men jeg blir ikke så veldig fenget. Kanskje hadde den vært bedre i papir?
*Oppdatert ved midnatt: Råleste Den Synske på nytt på eBokBib på mobilen og greide ikke legge den fra meg... Jeg synes den var utmerket, spennende, interessant, uforutsigbar, litt morsomt skrevet også.. Anbefales! Å lese er absolutt mye bedre enn å høre bok på lydbok..

Kort HALVÅRSRAPPORT:
* 56 bøker lest
Deltagelse i lesesirkler:
Artemisias Diktsirkel 3/3
Moshonistas Biografilesesirkel 3/3
Elidas 1001-sirkel 5/6
Heddas hyllesirkel 3/6
*Fra-hylla:18 (mål for hele 2019 er minst 20, og gjerne flere av de tykke. )- har lest Stillitsen av de tykke, ergo meget godt!
* 9 norske-2019 (også bra, da jeg har tenkt å prioritere annerledes i år)

Mål og planer for 2019Serier/film fra bøker:
1. Wisting av Jørn Lie Horst. 9-10/10, TV3Reiseinnlegg:
1. Antikkens Hellas. Athen- Delfi.  del 1.
2. Hellas- Finikounda- Messene-Olympia - Stimfani del 2.
3. Hellas - Epidauros og Asklepios, guden for legekunst. Del 3
Trondheim Rocks- musikkefestival i nabolaget, Dahls arena. 27-29.juni.
Fantastisk bra arena.
Konserter jeg fikk med meg:
*In Flames, Def Leppard, Amaranthe, Within Temptation, Kiss, Iggy Pop.
Alt var veldig bra. Jeg valgte ut noen få, været var dårlig, kaldt og tidvis en del regn. Jeg bor like ved så da var det veldig greit å gjøre det slik.
Kveldens kuleste hanekam og legendariske Iggy Pop på scenen. Snart er alle gamlerockerne borte, da det blir rocken veldig mye kjedeligere. Iggy og Kiss leverte noen av festivalens beste show, kanskje de beste. Musikalsk var Within Temptation og Sharon den Adel helt magisk, Amaranthe var også råbra, men Eliza Ryd har noe å gå på når det gjelder vokal.

Med dette ønsker jeg dere takk for juni og en riktig god lesesommer i juli.:)


Oppsummering fra mai: 10 bøker / 3370 sider
Oppsummering april her : 10 bøker /3243 sider
18 kommentarer:

 1. Jag tyckte Amaranthes framträdande var riktigt bra! Within Temptation också imponerande. Trots vädret så var det en häftig upplevelse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var den, virkelig bra- men hun slet litt vokalt innimellom, synes jeg.
   Bra at du hadde en flott totalopplevelse i min hjemby Lotten.:)
   Har dere reist hjem til Sverige?

   Slett
 2. Bøker og rock = bra mix for sommer:)

  SvarSlett
 3. Det er herlig med aktive dager, lese kan vi gjøre når som helst. Jeg har lest seks av dine bøker, takk for lenker Anita! Gleder meg til å lese omtalen din av HH sin nye thriller, jeg har lest hans forrige bøker, men ikke denne, må se å skaffe meg den. Ha en fortsatt fin sommer, håper været tar seg opp til greske kvaliteter :) Her i Bergen drukner vi i dag, så det er tydelig at ferien har begynt for mange.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skal ikke klage på det, Tidsnok tid til å lese..
   HHs bok likte jeg godt. Lett skrevet, spennende, godt driv. Må få skrevet om den i dag.
   Greske kvaliteter er langt unna her værmessig. I dag: 10 grader og regn. Ingen bedring i sikte anne enn at det kan gå opp et par grader..

   Slett
 4. 8 bøker og mye annet, der stiller vi likt. Jeg har bare lest en av dine, så det var ikke mye felles. Ha en fortsatt fin sommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. 8 bøker er da ikke så værst i en aktiv måned.
   Takk, det samme til deg også Ingun:)

   Slett
 5. Året bare suser av gårde. Ble litt sjokkert da jeg logget på (etter 3 dagers pause) å så alle oppsummersinlleggene. Det er faktisk juli idag. Jaja. Du har vært effektiv som vanlig. Har bare lest ei av bøkene på lista di. Beistet. Har lest Snap av Bauer og masse Bjørneboe, men that's it. En sommermåned til, før det må høstleses..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. Halvveis igjen og snart er sommeren over før den har begynt.
   Har fått masse nye bøker i det siste, glemte å skrive noe om det.
   Og bunken fra fjor er ikke merkbart mindre, selv om jeg har lest en del frahylla. (men det er en del fra de enda gamlere som er lest også, ikke så mange fra bunkene på golvet)

   Slett
 6. Flott oppsummering av juni og fine bilder. Du har rukket mye som vanlig....

  SvarSlett
 7. Du har hatt en fin måned med både lesing og mye annet på programmet! :-) Jeg er en dårlig konsertgåer, liker helst country og da hadde countryfestivalen vært noe men det blir ikke i år. Men da er det kjekt å få litt info fra dere andre som er flinke på slikt.Skal på en konsert i mars neste år, i Oslo, så helt borte er jeg ikke :-D

  Når det gjelder bøkene så har jeg lest de tre første på listen din, og husker jeg likte Black lands veldig godt men det ble bare med den ene boken likevel. Husker ikke om jeg har flere av henne heller.

  Når det gjelder norsk av året må jeg bli flinkere til å droppe dem med tanke på at det ikke skulle prioriteres i år så har jeg lest mange, så til høsten bør det prioriteres knallhardt de bøkene som blir lest for det har gått på bekostning av andre type bøker, 1001 for eksempel eller andre bøker fra hyllene.

  Værmessig har det vært som det pleier i april( skikkelig lurevær) med sol og regn om en annen hele tiden. Har ikke fått kommet skikkelig i orden på terrassen en gang og blir det ikke bedre fremover så skipper jeg det helt.

  Ønsker deg en fin julimåned både på lesefronten og annet du måtte finne på :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært en opplevelsesrik måned. Juli blir nok adskillig roligere. Nå er det 7 grader og regn her, og varslene er ikke gode fremover..
   Men ikke noe å gjøre med. Trøsten er at det er godt lese- og innevær:)

   Har fått noen nye norske i det siste, som jeg har lyst til å lese, så det blir etterhvert, men jeg skal fortsatt også ha fokus på hyllebøker og 1001.
   Leste ferdig den nye til Meyer Kroneberg i går og den er kjempebra.

   Ønsker også deg en fin juli videre, takk skal du ha:)

   Slett
  2. Teppe, te og bok fungerer fint det også. Skal notere meg Meyer Kroneberg sin bok som ligger fint og venter så kanskje jeg skal plukke den frem om litt.

   Slett
  3. Jepp. Ja, det må du. Skal skrive en liten omtale om den nå. Blir bare tyngre å vente med å skrive..

   Slett
 8. Det var så artig at du var på mange av dei same konsertane som ungane mine. Såg dine oppdateringar på Instagram samstundes som dei sende snap’ar. Interessant - og fint! - at slik musikk fangar fleire generasjonar.
  Når det gjeld bøkene: har lest Kniv og Blacklands - og eg er veldig enig i vurderingane dine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helig! Ja, det var så fin blanding med generasjoner der.. Veldig bra rockefestival i grunn.
   Håper dine også synes det:)

   Jeg må lese mer Harry Hole.:)

   Slett