tirsdag 7. mai 2013

Boken på vent (30): Hustruen i Toscana

Tirsdag og det er klart for en ny bok i spalten Boken på vent i Beathesbokhylle. Jeg intensiverer mitt prosjekt om å lese bøker fra steder jeg har lyst å reise til, og har i dag sortert bøkene mine etter hvilke land de har lagt handlingen til. Har mest bøker fra Sør-Amerika (Amazonas, Cuba, Haiti, Mexico), Spania , Frankrike, noe Italia , en del Midt-Østen og en del England og Irland. (Norden teller ikke i denne  sammenheng). Jeg har også en del fra Asia, Russland og noen andre land, men de er ikke prioritert i denne omgang. Jeg er akkurat ferdig med Alle orkaners mor av Gert Nygårdshaug (bok 9) fra Mexico. Dit skal jeg helt sikkert dra snart, og boka ga virkelig mersmak. Det kommer omtale senere. I dag trekker jeg fram en bok jeg fikk for et par uker siden, 
Denne tror jeg både er lett og fengende, og Italia er absolutt et av mine favorittland. Jeg har derimot ikke vært i Toscana. Jeg har nylig bestillt en tur dit på et skrivekurs i november, så da tenker jeg at denne ikke vil stå på vent så lenge. Jeg er også syk nå så det kan passe med en lett og fin bok, som jeg håper denne  er, så kanskje i morgen?

La oss se hva forlaget skriver om boka:


En feelgoodroman fra sanselige Toscana om livsløgner og mat, om livets luner og om evnen til å tilgi.
Når Lilly en morgen finner et bilde av sin mann Daniel sammen med en italiensk kvinne og to barn, raser hennes verden sammen.
Hun forstår at mannen lever et dobbeltliv. Lilly bestemmer seg for å reise til Italia og oppspore Daniels «andre» familie.
I en liten by i Toscana blir hun kjent med to enker som har viet sitt liv til baking og sjelesorg
Sammen med de to eldre damene forsøker Lilly å vinne tilbake sin selvrespekt.
Vil hun, og kan hun, tilgi sin ektemann?
Romanen lar oss lukte og smake på den italienske kulturen, og tar oss med på en reise til den okergule,
sydende og sanselige toscanske landsbygda.

Mer om boka HER
Vil du lese om flere bøker bloggere har på vent, kanskje får du noen tips der, kan du gå inn i Beathesbokhylle for en titt.
Ha en fin tirsdag.:)


16 kommentarer:

 1. Skrivekurs i Toscana? Heldiggris! Har aldri vært i Italia men det er et land jeg kunne tenkt meg å reist til og gjerne på en rundtur rundt omkring også for det er mange steder i Italia jeg kunne tenkt meg å besøkt. Boken kunne jeg også tenkt meg å lese så det kan virke som jeg kan få store problemer med å holde meg på matten denne måneden hva bokkjøp angår. Ha en fin tirsdag og ikke minst masse god bedring til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, skrivekurs- det gleder jeg meg til. Med krimforfatter Torkil Damhaug og Bernt Roald Nilsen. Må vel lese Nostardemus testamente også før jeg drar dit- den har jo handling fra Firenze.
   Ja, det å begrense ang bøker er vanskelig..Man får jo ikke lest og fordøyd fortere enn man får heller..
   Tusen takk for bedringsønsker.hoster i vei her, men det går da over. Fint tirsdag til deg også.::)

   Slett
 2. Denne boken står på vent hos meg også :)

  SvarSlett
 3. Du har virkelig noe å glede deg til. Jeg har aldri vært i Italia eller på skrivekurs. Men skulle så veldig gjerne. Spennende etter hvert å lese hva du synes om boken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.:) Jeg har vært i Umbria, på Siciia, Ved Amalfikysten og i Roma, men ikke i Toscana. Har lest ca 60 sider av boka, og den begynner å bli litt morsom.:)

   Slett
 4. Jeg elsker Italia, så dette må vel bli en bok jeg skal lese. Har ønsket meg skrivekurs lenge, og Toscana ville vært prikken over i-en! Kanskje jeg får det til en dag?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hvorfor ikke hive seg med? Finnes en facebokside- som heter Skrivekurs i Toscana, som du kan se på.

   Slett
 5. Virker som en fin bok å ha med på stranden i sommer. Og du som skal på skrivekurs i Toscana - høres spennende ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok en fin strandbok dette.:) Ferdig nå, og lest den i strekk i dag med pauser for mat etc. Morsom, lett, varm og god liten bok fra et vakkert distrikt i Italia.:) Og skrivekurs der, det blir bare toppers..:)

   Slett
  2. Du - jeg kjenner meg igjen i den lesingen! Har allerede i dag lest ut en bok jeg startet med for få dager siden, kun ved å benytte morgenstunder, kveldsstunder og pauser.
   Ja, det blir spennende å høre i november hvordan kurset har vært :)

   Slett
  3. Ja, ikke sant... Lenge til november da, men tiden går vel fort uansett som den bruker.;)

   Slett
 6. Så spennende med skrivekurs i Toscana! Heldiggris! :-)
  Boken har jeg ikke hørt om før, men den noteres!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, takk- det gleder jeg meg til.:)

   Slett
 7. Denne boka høres ut som en for meg :)
  Så gøy med skrivekurs i Toscana :)
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint da.:)
   Ja, det blir gøy med kurs der..
   Fin kveld til deg Pia.:)

   Slett