lørdag 18. mai 2013

Kjappomtale av Det tapte symbol av Dan Brown

I disse dager er vel fansen i full gang med å lese Inferno. Jeg venter også på den , men i ventetiden har jeg lyttet og lest Det tapte symbol. Jeg brukte en del av kjøretiden hjem til Trondheim på lydboka- som i alt inneholder hele 17 cdèr. Det er mye det. Men heldigvis har jeg papirboka i tillegg. Den går jo rasende fort å lese, innimellom.


Handling:
Det tapte symbol foregår i Washington DC. (Jeg ble "lurt" av min søster til å tro at denne handlet om Isismyten og sånn- men det gjorde den altså ikke, så til Egypt fikk jeg ikke reise...følte meg litt snytt av det da..) En viktig frimurerpyramide skal befinne seg under Capitol. Robert Langdons venn frimurer Peter Solomons hånd blir funnet avkappet. Solomon selv er sporløst forsvunnet.  Langdon skjønner han må sette alt på spill for å finne sin venn. Her er det fart og spenning og tyding av koder og gåter og eldgamle mysterier- dog veldig mye dreier seg om frimurerordenen og dens mysterier og riter. En gal mann er ute etter det store svaret på frimurerernes absolutte hemmelighet, og Langdon blir hans brikke i det  store spillet for å tyde kodene. Det er han også hos CIA, en brikke altså.

Hva jeg synes:
Vel, vel.. En del er interessant og spennende- som figuren Malak og hva som skjer med han og hans prosjekt. En del er litt langtekkelig. Det blir mye ord om koder, tall etc.. Og muligens er jeg litt lei av å lese om frimurer og ordener og gamle mysterier. Så denne får terningkast midt på treet. 3+/4-
Engler og demoner var mye bedre enn denne, det var også Davinci-koden, synes jeg.
Men jeg ser likevel frem til å lese Inferno. For da skal jeg jo til Firenze.:)Dan Brown: Det tapte symbol, 593 s / 17 cd

Bazar forlag 2009

Boka er kjøpt, men lydboka lånt..

9 kommentarer:

 1. Skal du til Firenze? da kan du glede deg til Inferno. Det var det jeg drev med på 17 mai, så i morgen kommer mitt lille bidrag til hysteriet :) Ha en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i november..:) Gleder meg til å lese din omtale...:)

   Slett
 2. Jeg er ikke Dan Brown-fan, men syns det er kjempegøy med alle som er helt i hundre. Jeg blir nemlig slik selv når jeg leser en ny Jussi Adler-Olsen bok :) Ønsker deg en strålende pinsehelg :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper å få startet på Jussi snart.:) Fin pinsehelg til de også,Klem

   Slett
 3. Jeg har kun lest "Da Vinci-koden". Den likte jeg, og siden denne virker å være i samme gate tror jeg at jeg venter litt - men kun fordi jeg har så mange andre på min prioriterte leseliste for tiden :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er noe med det.... Vi får se hva Inferno bringer.:)

   Slett
 4. Har 5 bøker av forfatteren i hylla, og har lest 3 av dem. (Da vinci koden, engler og demoner og Den digitale festning)Det tapte symbol har jeg ikke lest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Likte Engler og demoner best. Hva er din favoritt?

   Slett
  2. Likte både Da Vinci koden og engler og demoner godt, men tror jeg og heller mot den siste. en stund siden jeg leste dem

   Slett