tirsdag 1. april 2014

Boken på vent (70 ) : Mapuche

Oj oj oj, endelig tirsdag og jeg får atter presentere en bok jeg venter på å lese i spalten Boken på vent i Beathes bokhylle. Jeg skulle sikkert plukket frem bøker som støver ned i mine hyller og nesten har sluttet å skrike seg frem, men denne gang velger jeg en bok jeg venter veldig på som jeg ser frem til å lese. Jeg antar den kan bli en knakende og opprivende påskekrim/thrille. Det er en bok jeg har store forventinger til:


Her er forlagets omtale:

"Mapuche" er en krim som fillerister deg! Den er rå og brutal, øm og poetisk, rystende og dypt engasjerende.

Et menneske blir lempet ut i havet fra et helikopter. En prostituert transvestitt blir funnet drept i en bortgjemt avkrok av Buenos Aires havnekvarter. Her selger både kvinner og menn seg for noen pesos, for å overleve. Det er hverdagskost at folk blir drept. Få bryr seg.
Men det gjør Jana Wenchwn. Hun er billedhogger og Mapuche-indianer og har opplevd at folket hennes er blitt både fordrevet og forfulgt. Jana har dessuten selv måttet selge sin kropp i byens bakgater for å overleve. Hun tar kontakt med Ruben Calderon som opplevde at både far og datter forsvant i diktaturets torturkamre. Selv slapp han ut og har i stillhet bygd seg opp som privatdetektiv. Sammen med mødrene på Mai-plassen jakter han på "forsvunne" opposisjonelle og tidligere bødler.
Snart viser det seg at saken har røtter tilbake til militærdiktaturets tid. Og demokratiets ferniss kan være tynt, selv etter 30 år. De gamle aktørene har fortsatt mye å skjule og midlene de er villige til å bruke, står ikke tilbake for fortidens metoder.

"Mapuche" er en bok man rett og slett ikke klarer å legge fra seg.
Mer HER


Vil du lese om flere bøker på vent ta en titt inn til Beathe da vel.:) Ha en fin tirsdag!

20 kommentarer:

 1. Har denne på ønskelisten min, og er veldig nysgjerrig på om det er en bok som kommer til å falle i smak, ihvertfall høres den veldig interessant å spennende ut.Men jeg må innrømme den ikke har det beste bokomslaget jeg har sett:) Håper da du ikke greier å legge den fra deg !:) Kos deg med boken!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hans forrige bok Lulu fikk veldig gode kritikker, men selv leste jeg den ikke..Men jeg husker jeg kunne tenke meg det, men så glemte jeg det. Mapuche derimot fikk jeg lyst å lese med en gang jeg hørte om den, siden den har handling fra Argentina og BsAs som jeg besøkte i fjor.. Takk i lige så::)

   Slett
 2. WOW, det hørtes ut som kraftig kost! Samtidig hørtes den meget spennende ut, så jeg takker for tips og ønsker deg en riktig så fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, og så har den rot i faktisk argentinsk historie, Fin dag til deg også.:)

   Slett
 3. Oj-oj! Voldsomme saker!
  Opplagt en kandidat til påskekrimavdelinga ;o)

  SvarSlett
 4. Ukjent og skremmende thriller! Jeg tror ikke det blir krim i påska, har så mye anna å lese. Men garanterer aldri! Nyt den flotte ettermiddagen vi har!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, si det, man vet aldri.. Kos deg du og.:)

   Slett
 5. Denne gleder jeg meg også til å lese :)

  SvarSlett
 6. Jeg elsker å bli filleristet, så denne vil jeg gjerne lese :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra, dette er i alle fall ingen "kosekrim". Den kalde krigen i Argentina var grusom...

   Slett
 7. Ukjent bok for meg. Høres både spennende og fæl ut på samme tid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og interessant tror jeg, siden den også baseres på historiske hendelser.

   Slett
 8. Denne kom inn dørene her i dag så jeg ser jeg må endre litt på leselisten min for påsken for jeg har ingen planer om at denne skal få stå i hyllen og samle støv. Ha en fin kveld,Anita :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne blir heller ingen ventis for emg, ikke lenegr enn til påske i alle fall. Fin kveld du og.:)

   Slett
 9. Spennande bok du har valt når vi går inn i høgsesongen for kriminelt gode bøker :-) Takk for tips og god fornøyelse :-)

  SvarSlett
 10. Ja, ikke sant. Takk og velbekomme.:)

  SvarSlett
 11. Den har jeg fått og venter på å bli lest. Har et håp å få lest den i løpet av april:)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, det blir spennende å se hvordan vi like den.:)

   Slett