tirsdag 8. april 2014

Påskekrim på vent (71)

Tirsdag, og atter en tur inn i hylla til Beathe for å dele bøker vi har på vent. I dag tenker jeg å plukke frem noen påskekrimbøker som ligger og hyler i bunken min:Jeg likte Cilla og Rolf Børjlinds forrige bok Springflo om ekspolitimannen Tom Stilton, og ser frem til denne:
Den tredje stemmen

Jeg har også en annen svensk duo på vent, Camilla Grebe og Åsa Treff, som jeg lest og likt tidligere.  Psykologen Siri Bergmann er i gang med en ny sak,  Før du dødeJeg har også tenkt å lese Mapuche av Caryl Ferey som jeg nevnte sist tirsdag, og Yrsa Sigurdardottirs siste De uønskede som jeg også har skrevet om før i denne spalten.

Jeg ser også frem til å lese Historien om huset ved havet av Elisabeth Gifford, med handling fra øyene utenfor Skottland.Smådjevlane av Anne Berget Olkonomaki er også en krim jeg håper å rekke å lese i påska. Den har en del av handlinga fra Hellas/Kreta, og dit skal jeg i mai, så det er jo litt gøy å lese derfra da.Og om jeg ikke rekker den i påska, skal jeg garantert prioritere Gapestokk av Monika Yndestad. Jeg likte Jentene fra balletten godt, og ser frem til å følge journalist Alice Bratt i Yndestads nyeste krim.Nå har jeg også garantert reklamert for en masse flotte bøker jeg har fått fra forlag, etter at jeg selv har bedt om dem, vel og merke. Og det er jo selvsagt fordi jeg selv ønsker så veldig å lese dem:) Jeg håper ikke jeg har tatt meg aldeles vann over hodet. Krim går fort å lese, såfremt de er spennende og i påska skal jeg på reise og det blir en del lesetid. Hvis ikke jeg rekker alt, er det også tid etter påske. Og kanskje leser jeg noe annet enn krim mellom disse også, for å unngå en kriminell overdose. Lest blir disse bøkene, det er i alle fall sikkert..

Hva skal dere lese i påska? Krim eller noe annet? Kanskje dere kan finne noen tips inne i Beathes bokhylle? Ha en fin kveld.:)

18 kommentarer:

 1. Ser ut som du får en riktig trivelig påske :) Mapuche skal til pers hos meg også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan jo bli skrekkelig trivelig:;) Tror det blir et utvalg av disse..egentlig. Mapuche er i alle fall prioritert på topp.

   Slett
 2. Tenkte jeg skulle ha et lite påske-innlegg neste tirsdag. Men jeg har også planer om å lese Mapuche og Smådjevlane ser jeg frem til å lese også men jeg vet ikke om det blir i påsken. Likte du Jentene fra Balletten liker du sikkert Gapestokk også. Ser ut som du skal få en koselig påske med mye forhåpentligvis godt lesestoff. Ha en fin kveld,Anita:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, da kan jeg sikkert finne de bøkene som ikke ble med her. Tirsdag neste uke sitter jeg på toget, men jeg kan jo forhåndsplanlegge et innlegg, og linke det til via mobilen, som jeg nå har lært meg.:) Ja, Gapestokk tenkte jeg å starte emd i helga, men siden det var 400 sider leste jeg Tabu istedet. Det viste seg å være en meget bra bok.:) Ha en fin kveld du og :)

   Slett
  2. Da skal jeg notere meg tabu, må inn å lese innlegget ditt nå etterpå. jeg kan legge ut innlegget litt tidligere også, mandagskvelden eller noe så kan du bare legge ut innlegget når du har anledning. Var tent å ta påske-innlegget denne uken men så kom jeg over den boken på Rema og da ble det den denne gangen.

   Slett
  3. Ja, både Tabu og Collini-saken er meget gode bøker, synes jeg. Skal følge med mandagskvelden og legge inn noe da hvsi det ligger det før jeg legger meg.:) Rart det der når det kommer bøker i mellom…

   Slett
 3. Her ser det ut til å være flere spennende tips til påskelesingen. Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal lese i påsken enda, men har flere uleste krimbøker i bokhylla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette tror jeg er spennende bøker.:) Ikke noe problem å finne krimbøker, men større problem å velge.:)

   Slett
 4. Sikkert mykje spennande her, ja. Eg har faktisk ikkje lest nokon av dei, men skal lesa to av dei i næraste framtid; 'Gapestokk' som eg har lånt på biblioteket og 'Før du døde' som eg har lånt av ein arbeidskollega. Lånte bøker må jo prioriterast.
  Har dessutan lånt 'Allahs tårer', som eg også ser fram til.
  'Mapuche' fekk eg tilbod om, men eg takka nei. (Eg pleier å seie nei takk til slike førespurnader) Kanskje det var dumt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Allahs tårer var en bok jeg likte godt, Berit. Ang å si ja eller nei til forespørsler er jo et valg man tar, om det er dumt eller ei, si det? Jeg var rask på avtrekkeren der (forlaget hadde kun få eks til utdeling) , siden jeg har lest om boka tidligere og visste utfra beskrivelsen at det var en bok jeg ville lese. Jeg har jo nettopp vært i Argentina og BsAs og når handlingen er derfra blir det ekstra interessant.:)

   Slett
 5. Jeg har lest tre av bøkene du har planer om å lese i påsken. Gled deg til Gapestokk! Jeg håper å få Mapuche i hus til påske, også har jeg sikret meg Krypet, som holder på å krype ut av hyllen, men jeg holder den strengt tilbake. Nå har jeg 4 biblioteksbøker liggende, som jeg ikke har planer om å blogge om, hvis ikke de er knakande gode da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Leser en biblioteklånt bok selv, og det er litt på trass, fordi det svir i øynene, og konsentrasjonen ikke er på topp, det har vel også med at boka ikke er kjempengasjerende.. Jeg liker å blogge om det jeg leser, selv om det blir kort, for å holde en oversikt for meg selv også.. Denne blir nok veldig kort i så måte. Det er ikke krim. Jeg gleder meg til Gapestokk. Krypet har jeg ikke, så den kan ikke krype inni gapestokken her i alle fall.. ;)

   Slett
 6. Det kjem ut utruleg mange bøker - kan bli heilt svimmel av å prøve å følgje med! Du har eit heftig påskeprogram, men du er jo ein "djevel" til å lese og ;-) God fornøyelse med påskefri og gode bøker :-

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sant det… oppdager stadig noe jeg har lyst til å lese, men selv om jeg er en en -djevel- til å lese, så rekker jeg ikke alt jeg vil, jeg greier heller ikke å absorbere over et visst nivå.. Så ja, påskeprogrammet mitt er nok i overkant ambisiøst. Jeg tror det er mer realistisk å si at dette er det jeg skal velge mellom.;) Takk i lige så. :)

   Slett
 7. Før du døde lurer jeg også på om skal bli en påskekrim i år. Jeg har sittet og sett på bøkene jeg har på vent, men er ikke sikker på hvilke det blir :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og de er ikke så makabre de bøkene til Grebe og Treff heldigvis, i alle fall var ikke den forrige det. Spent på hva du velger, hvis du skal lese en bok.:) Fin kveld til deg.:)

   Slett
 8. Hos meg blir det nok ei blanding av krim og skjønnlitteratur i påsken- og tilfeldighetene gjør at jeg ikke har noen av disse med i sekken! Har lånt noen bøker på biblioteket, men har som de fleste andre uleste bøker i hylla også, og det får bli mine bokvenner denne påsken!
  Man har jo som regel planer om å lese sånn cirka herfra til månen, men blir været bra, blir nok ikke lesing høyest prioritert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tenker også at jeg må lese de jeg har før jeg låner- men det er ikke alltid det holder stikk, for ser jeg noe fristende på bibloteket hender det at det blir med hjem også.:) Kos deg med påskebøkene:)

   Slett