mandag 14. april 2014

Boken på vent (72 ): Bøker som skal leses i påska

Sist tirsdag la jeg ut mine planer, som nok mer var ønsketenkning for hva jeg vil lese i påska. Planer endrer seg ofte, og ønskene er nå nærmere realiteten av hva jeg tror jeg kanskje kan rekke å lese, tatt i betraktning av at jeg ennå ikke vet hva dagene vil bringe. Jeg vet at jeg reiser nordover med tog i morgen (masse sove- og lesetid, men med aviser i Komfortvogna til NSB blir det nok også et par timer avislesing). Og så blir det litt ventetid i Bodø hvor jeg skal treffe en av mine søstre som bor der, før jeg tar et Widerøefly over Vestfjorden til Leknes. Jeg skal besøke dattra og samboer og det blir sosialt og sikkert noe sightseeing og turer også, og TV/film. De liker også å lese, så jeg tror det blir tid til det også. Jeg har pakket kofferten og i den ligger blant annet:Denne svenske krimmen, som er nummer tre i serien om psykologen Siri Bergmann har jeg så vidt startet på.

Andre bøker jeg har pakket ned er:

Mapuche av Caryl Ferey- hardkokt kirm fra Argentina
Uperfekt av Brene Brown- selvutvikling, kanskje jeg kan utvikle meg litt i påska også? ;)
Gapestokk av Monika Yndestad - norsk journalistkrim, nummer to i serien om Alice Bratt
Øyer i hjertet av Tove Nilsen (små historier om å reise- blant annet fra Kreta)
Heimekontor i gravferda av Jon Hjørnevik (diktsamling)
Fortellekunst av Henrik H Langeland (til studier)

Da skal jeg i alle fall ikke gå tom. Og gjør jeg det, har de vel alltids bøker å låne meg.

Og så har jeg med Djevelanger av Frode Granhus (Lofotkrim) oppover til dem. Perfekt påskekrim, og jeg tenker det begynner å knirke ekstra i rorbua når de leser denne.

Mitt innlegg med flere påskekrimtips HER

Ønsker du å få enda flere tips kan du ta en titt inn i Beathes bokhylle. Hun oppfordrer folk til å komme med sine påskeleseplaner i tirsdagen påvent-spalte.

Jeg ønsker deg en riktig fin påske om du er her eller der.:)


12 kommentarer:

 1. Ser ut til at du har en spennende lesepåske i vente. Jeg får ikke helt bestemt meg for hva jeg skal lese, så får ta det som det kommer. Ønsker deg en fin påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, håper det..Tusen takk og i lige så Lene.:)

   Slett
 2. Ja, dette må jo bli en helt knall lesepåske :) Jeg har ingen spesielle planer, først må jeg bli ferdig med "Alfabethuset", så får vi se hva som blir neste bok. God tur på påskeferie :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk-- Ja, og jeg er straks ferdig med den første , Før du døde. Det gikk bort mye tid til lesing på toget i dag. Lesing og soving. Alfabethuset er sikkert et bra bok..:)

   Slett
 3. Ser ut som du skal få en fin lesepåske og det ser ikke ut som du skal mangle lesestoff i hvert fall. Koselig at du skal treffe søsteren din på veien og det blir nok en fin påske med datteren og samboeren hennes. Mine barn leser jo nesten ikke noe, så jeg må se det litt an hvor mye jeg får lest, jeg må jo ha det helt stille når jeg skal lese og ikke alltid like lett med tre ungdommer i hus. Men jeg får rigge meg til inne på rommet mitt slik at jeg får lest litt men jeg kan jo ikke sitte der å sture hele påsken heller ;-) Du er sikkert på veien du nå, så da må du ha en riktig god tur og kose deg masse :-) God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Beathe! Ja med tre ungdommer blir et vel livat, men du finner vel noen smutthull til lesing. Nå har jeg kommet frem og her er stille og fint. Og internett.. På toget var det elendig forbindelse så jeg fikk ikke brukt mobildata noe særlig heller..

   Slett
 4. Så mange fine bøker du har med deg :) Jeg er selv i full gang med Mapuche ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Mapuche tror jeg at jeg kan starte på i morra.:)

   Slett
 5. Du må nok forlenge påsken skal u rekke alt dette! God tur nordover! Fint i Lofoten nå! Jeg har besøk fra Bodø, og drar dit igjen etter påske.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, utrolig som det kan gå unna og skal du se.;) Noen av bøkene er tynne fliser.. Men Mapucher er lang, over 500 s, og Gapestokk rundt 400. Grebe og Treff sin er jeg ferdig med om en liten lesestime..

   Slett
 6. Hørt lite om de bøkene du nevner her, men håper du får en superduper påske :D selv har jeg pakket ned flere av bøkene i "De tre musketerer" og noen av Jo Nesbø :D
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Siri.:) Kos deg med Nesbø og musketerene..:)

   Slett