tirsdag 11. november 2014

Boken på vent (95): Det perfekte rom og Det blir aldri lyst her

Jeg fikk nylig to nye bøker i postkassa mi. 2014-bøker, som jeg ivrig leser for tiden. Disse presenterer jeg i Boken på vent i dag. De skal leses før året er omme.


Om Det perfekte rom:
«Det perfekte rom» er en fortelling om et møte mellom to voksne mennesker som begge befinner seg i en midtlivskrise. En fortelling om vanskelige relasjoner på godt og vondt. Humoristisk, rørende og menneskelig. Ulrik Børresen er en desillusjonert psykolog i midten av femtiårene. Han har vanskeligheter med å forsone seg med fortiden sin, og klarer heller ikke å glede seg over det livet han har i dag. Kvinnen som kommer til ham er i førtiårene. Hun er pasient og bærer på mange hemmeligheter. Etter hvert åpner hun seg og begynner å fortelle om dem til Ulrik Børresen. Bokinspirator Liv Gade om boken: "Original, mørk og utfordrende." Anne-Britt Harsem har vært tilknyttet Nova forlag siden 2011. Hun skriver innen flere sjangre, men har de siste årene hatt hovedfokus på biografi/ dokumentar. Hun har også drevet eget forlag. Tidligere utgivelser på Nova Forlag: Edvard Munch for unge lesere (2012), Mammas svik (2012) og Brev til min datter (2013).

Om Det blir aldri lyst her:
Midt på vinteren reiser Sara med kjæresten Eli til Finnmark. Mens Eli jobber som fisker, tar Sara bilder av det øde landskapet. Sara strever med å få kontroll over tankene sine og seg selv. Det eneste hun er sikker på, er at hun må være der Eli er. Men er det kjærlighet som knytter dem sammen? Det blir aldri lyst her er en intens fortelling om avhengighet, makt, ambivalens og hemmeligheter - og om å prøve å se klart i mørket.   Mer HER

Jeg fikk forespørsel fra forlagene om jeg ville ha leseeksemplar av disse bøeken og takket ja. Jeg ser frem til å lese dem.

Vil du lese om flere bøker på vent, ta en titt inn i Astrid Tereses blogg i dag, da hun vikarierer for Beathe.

Ha en fin tirsdag!


14 kommentarer:

 1. Interessante bøker du har på vent! Har veldig lyst å lese "Det blir aldri lyst her" for den vekket min interesse. Men har så veldig mange bøker på lese listen min for tiden, svømmer i så mange gode bøker, elsker det, men akk så vanskelig å legge til nye for tiden og velge bort andre. Luksusproblemer! Kos deg masse med bøkene når det blir dems tur! Ha en fin tirsdag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, det er luksusproblemer som mange av oss sliter med, hehe.. Takk for det, og fin tirsdag du og.:)

   Slett
 2. Den første har jeg ikke hørt om, men Det blir aldri lyst her er på eBokBib, så den har jeg tittet litt på. Jeg laget meg en lite over norske bøker jeg gjerne ville lese. Men der er ingen mulighet for at jeg kommer i mål. Så jeg får lese det jeg selv tror er viktigst :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, sånn er det nok her også. Får velge ut de viktigste, de jeg har mest tro på, er mest spent på. De jeg har bedt om leseeks på må jo også prioriteres. Takk i lige så.:)

   Slett
 3. Det perfekte rom har jeg, og ser frem til å lese. Noterer meg den andre

  SvarSlett
 4. Si ordet midtlivskrise og jeg er med med en gang. Venter på omtalen din, så går jeg ikke på en smell :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja, da må du vente litt, for jeg har så mange foran i lesekøa..men før nytt år blir det nok, siden det er en norsk 2014-bok.:)

   Slett
 5. Begge bøkene har interessante temaer, men ingen av omslagene fristet. Er jeg virkelig så overfladisk..? :) Avventer til du har lest dem jeg :)
  Ønsker deg gode dager med masse tid til å lese :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det lyseblå omslaget er faktisk ganske fint.. sånn stille fint. Takk i lige så.:)

   Slett
 6. Du har rett: sånn stille fint kan være fint :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den må ses alene , på nærmere hold..)

   Slett
 7. Begynte på "Det blir aldri lyst her" i går, og er storveies begeistret. Det er noe med stemningen forfatteren klarer å beskrive. En stemning som er langt viktigere enn selve handlingen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Jeg er så lettpåvirkelig at dette fører til at boka sniker seg litt fremover i lesekøa.:) Stemningsgode bøker er fint.

   Slett