søndag 30. november 2014

Oppsummering november -14 + leseplaner/ønsker for desember

November har vært en fantastisk lesemåned med leselyst og tid til å lese. Ei ferieuke hjelper godt på. Hele 18 bøker har jeg lest. Men det skal sies at mange av dem har vært korte, fra 200 sider og nedover, og da rekker man jo mer. Flere av dem har vært lydbøker, og da rekker man også mer fordi det kan kombineres med gåturer, reising, praktiske gjøremål og bilkjøring. At det råleses til Bokbloggerprisen 2014 har også satt sitt preg på lesebunken og ivrigheten etter å dykke ned i norske bøker. Under listes opp de bøkene jeg har lest, med linker til blogginnlegg. Kåring av de beste skjer også, i tråd med tradisjonen her på bloggen. Norske bøker er det flust av i år, og et blikk på lesebunken som fortsatt venter skal du også få. Godt at det blir lang juleferie i år. Ha en fin adventstid!

Noen av månedens beste!
Soloppgang av Victoria Hislop -  Kypros, 2014, leseeksesemplar
Stoner av John Williams- lydbok Storytel, 2014, USA
Kråkejenta av Jerker og Sundquist - krim, psykiatri, menneskehandel, lydbok Storytel/papirbok kjøpt , frahylla, Sverige
Kjærlighet av Hanne Ørstavik- frahylla, kjøpt
Paris Tanger av Grete Moljord - 2014, leseeksemplar, Frankrike, Marokko, Tyskland, selvbiografisk beretning
Stormen og stillheten av Miriam Neegaard- debutant, psykiatri, leseeksemplar,  2014
Hungerilden av Jerker og Sundquist - krim, psykiatri, menneskehandel.Sverige, Afrika, lydbok Storytel/papirbok leseeksemplar, frahylla
Pythias anvisninger av Jerker Eriksson og Håkan Sundquist- Sverige, Ukraina, krim, psykaitri, Storytel/papirbok lånt på biblioteket
Barsakh av Simon Stranger- Grand Canaria/Spania, kjøpt, flyktinger, frahylla, ungdomsbok
Manilahallen av Ruth Lillegraven - dikt, 2014, psykisk helse/spiseforstyrrelse, biografisk, lånt på biblioteket
Et norsk hus av Vigdis Hjort- 2014, lånt på biblioteket
De som ikke finnes av Simon Stranger- 2014, lånt på biblioteket, ungdomsbok, flyktninger
Hva skjedde med Esme Lennox? av Maggie O`Farell - lånt på biblioteket, psykiatri, Skottland, India,
Brudekisten av Unni Lindell - 2014, krim, psykiatri, lydbok, lytteeksemplar fra Lydbokforlaget,
Om igjen av Monica Isakstuen - 2014, crossover diktet biografi/roman, leseeksemplar, England
De fem årstidene av Gaute Heivoll - 2014, leseeksemplar
Fra jorden roper blodet av Birger Emanuelsen- 2014, leseeksemplar
det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz av Marit Kaldhol - 2014, rus, pårørende, leseeksemplar

TOTALT: 18 bøker! WoW! Rekord!

Jeg har hatt en ukes ferie som har gitt meg tid til å lese mye, samt at jeg har vært veldig målbevisst leser denne måneden. Det har også vært en del bøker rundt og under ca 200 sider, altså ikke mursteiner.

Norske 2014-bøker, aktuelle for bokbloggerprisen: 10
Frahylla : 3
Land jeg har beveget meg i : Kypros, USA, Sverige, Frankrike, Marokko, Tyskland, Vest-Afrika, Ukraina, Spania (Gran Canaria), Skottland, India, England, Norge
Krim: 4
Debutanter:2
Ungdomsbøker: 2
Diktsamling: 1

Leseeksemplarer: 10
Kjøpte: 5
Lånt på biblioteket: 4

DE BESTE:
Norsk voksenroman: Stormen og stillheten av Miriam Neegaard
Beste ungdomsbok: De som ikke finnes av Simon Stranger
Beste krim: Kråkejenta
Beste internasjonale: Stoner
Beste lyrikk: Manilahallen

Månedens nedtur:
Det norske hus av Vigdis HjortBoklasset av årets norske jeg fortsatt har på vent. Hvem skal jeg prioritere? Hvem begynner jeg med i kveld? Har også noen på reservering på biblioteket, som:

*Bjarte Breteig: Mine fem år som far
*Gunhild Øyehaug: Undis Brekke
*Lars-Ove Seljestad: Kjære bror
*Didrik Moritz Hallstrøm: Krø
Kristine Næss
*Rune Christiansen: Ensomheten i Lydia Ernemanns  liv
*Espen Haavardsholm: Til Nuuk
Linnea Myhre: Kjære

Totalt 28 norske bøker på vent, my gosh…. Her må det prioriteres knallhardt før nominasjonsfristen går ut! Kanskje jeg rekker halvparten?  Å ja  da Ingalill, jeg skal ikke glemme Renberg heller, på lyd, etter Mytting.;)

Lytter til nå: Lars Myttings Svøm med dem som drukner.   


Ha en riktig fin lesemåned og stress ikke i førjulstia.:)

14 kommentarer:

 1. Jeg er imponert, Anita! Håper du får lest Krø og Næss, de er veldig gode, ja, blant mine favoritter. Breiteig sin roman er også bra :-)
  God advent til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Silje. Krø skal jeg nok rekke å få før jul, tror jeg, siden jeg står som nr en.. Breteig er jeg også nær å få..Næss aner jeg ikke helt enda..

   Slett
 2. For en oversikt! Ikke bare i antall, men kontrollen på hva du har lest. Imponerende. Og alle de norske bøkene! Inspirerende! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. System vet du- legge innleggene inn i kladd etter hvert som man blir ferdig med dem. Da går det så radig.:) Men tusen takk for fine ord.:)

   Slett
 3. Koselig adventbilde:)
  Ser ut som om alle har en oppsummeringsinnlegg i dag. Jeg bruker å ha det med månedens bokanbefaling alltid den første hver måned, men denne gangen blir det ikke før tirsdag den andre, for i morgen kommer det vante mandags-innlegget og jeg foretrekker å legge ut ett innlegg pr.dag på bloggen istedet for flere innlegg for dagen. Ett innlegg på bloggen pr.dag er nok for meg, så derfor blir mitt bidrag litt forsinket denne gang:) Men på tirsdag kommer det både månedens bokanbefaling med oppsummering. Så bare følg med:)

  Av bøkene å lista di har jeg lest Brudekisten, og jeg har Soloppgang på vent. Tviler på at det er en bok for meg, men den skal leses. Vet bare ikke når:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.:) Det varierer om jeg har innlegget den siste eller den første, det spørs hva jeg rekker.Jeg prøver også å ikke ha fler enn et innlegg pr dag, men noen ganger skjærer det seg.. I dag ble det to, selv om ett kom i natt og et i kveld.. Spent på hvordan du liker Soloppgang da..når du får lest den. :)

   Slett
  2. Er litt redd for at Soloppgang kanskje er damelitteratur, men jeg får svelge skrekken en dag og lese den. Den står på venteliste og den leses i kronologisk rekkefølge:)

   Slett
  3. Ja, den er jo litt i den gata, samtidig som den inneholder mye om borgerkigen og kuppet, så jeg synes den gir noe mer enn å være en "dameroman"..

   Slett
 4. Hui, hvor det går - gode nyheter det der med Renberg
  ( - men hvordan kunne du velge Mytting først?? Why Why?)

  Det er des.1 - nomineringsfristen renner ut og jeg har kommet til at Emanuelsen får ryke for min del - jeg ser dere liker den - men det er ikke tid. Man har jo også andre forpliktelser - som Booker, og biografier. Tipsbunken blir større dag for dag.
  Det jeg skulle si: 18bøker er insane. Tror du må ta opp disco eller drekking, slik at vi andre også kan henge på. Også fniser jeg litt til at dere snakker om 1 innlegg pr. dag. Her tenker jeg at mer en en gang pr.uke er overkill - og lar det ofte gå både 2 og nesten 3 uker -)

  God advent - synk nå godt ned i stavangerdialekten mens jeg krysser alt jeg har for at du liker den enda bedre enn Neegard.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja jeg kommer meg jo ikke unna når det gjelder Siddisen..;)
   Mytting først fordi han er kjekkest og har mest rå sexapell. Han hogger ved, er gudbrandsøl og er Mann.
   Nei , da..
   Det bare ble slik, jeg hadde bestemt meg for å lese/lytte den og så ble det den først da.. Ganske spennende historie egentlig. Så historieforteller det er han, det skal han ha, denne Mytting.

   Synd at du ryker Emanuelsen, egentlig. Han trenger flere stemmer for å bli med på longlist, vet du. Kan ikke Booker vente da?
   Ja, jeg vet at 18 bøker er sykt, galskap . Lesingen går utover alt som jeg ikke gidder å gjøre så mye av likevel.. men nå måtte jeg betale regninger og inn på nettbank, før det og gikk aldeles over styr.. Men jeg fikk hengt opp adventsstjerne i går og tent lys, det er da bra? Og kjøpt sko..og skiftet strømleverandør og tilbake igjen (ja, de er jo pån hele tia)
   Nå skal jeg bare kjøpe nytt kjøleskap, lage liste over julegaver, vaske litt, og handle pittelitt, så blir resten mye lesetid. Har ingen småbarn eller mann hjemme så da er det jo bare opp til meg..:)
   Fnise du, ja..bare.
   Takk for det og i lige så Ingalill, nå begynner jeg å glede meg til Renberg på øret og kakebaking.:)

   Slett
 5. Støttar Ingalill når det gjeld Renberg :-)
  Eg fornøgd med at du likte Eriksson/Sundquist. Spesielle og knallbra bøker som ikkje passar for alle.

  Ellers er det jo utruleg kor mykje du har fått lest og lytta. Nesten Tine-tempo dette!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Knallsterke bøker… Kråkejenta, og de to andre i trilogien.:) Tine-tempo- ja, hehe.. Kanskje vi skal begynne å telle antall sider lest?? Antall bøker er jo så relativt siden bøker har så forskjellig sideantall, i tillegg er noen mer krevende å lese enn andre.. Men, jo.. Vi e rvel like dårlige på husarbeid og trimming begge vi to, siden vi leser så mye, haha!!
   Renberg kommer.. jeg kommer meg jo ikke unna..

   Slett
  2. Eg kan ikkje skryta på meg særleg bra innsats når det gjeld husarbeid og trimming eg heller. Det er for mørkt til begge deler. Dette er ei lese-årstid.

   Slett
  3. Helt sant, Berit. Vi boklesere får holde sammen, mot unødvendig husarbeid, trimming og den slags slitsom styggedom.;) Jeg har gått ned til en times vanngym i uka, og føler det er i minste laget, men trøster meg med at det er bedre enn ingenting.

   Slett