tirsdag 18. november 2014

Boken på vent (96): Tor Eystein Øverås: Hva er et essay

Denne boka er helt ny. Jeg gleder meg til å lese den. Jeg tror jeg kommer til å lese litt nå og da. Jeg har lest nesten hele hans forrige bok; I dette landskap. Han skriver så fint, så reflektert, og han skriver om litteratur og om reiser, blant annet..Om boka:
Oversikt, observasjoner, refleksjoner. Utfordre sitt eget blikk, og leserens. Være personlig, men unngå hyllester og tomme gester.
Tor Eystein Øverås har lenge begeistret anmelderne. I bøker som TilLivet! Litteraturen! og I dette landskap har han rettet sitt fininnstilte sanseapparat og sin tankekraft mot ulike kulturuttrykk: mot bøkene og forfatterne, filmene og regissørene, stedet og menneskene, stedet og historien. Kunnskapsmengden er stor, men håndtert med letthet og uforlignelig formuleringsevne.
I årets bok følger vi Øverås til Buenos Aires, til Sentral-Europa, til Frankrike, til Skåne og Nord-Norge, og til den forsvunne staten DDR. Og vi møter blant andre Witold Gombrowicz, Franz Kafka og Joseph Roth, Albert Camus og Jean-Paul Sartre. Og Petter Dass og Kråkesølv. Og ikke minst finner vi essays om film, om bildende kunst.
Mer HER

Vil du lese om flere bøker på vent, så ta en titt inn i Hylla te Beathe, da vel.:) Ha en fin tirsdag!12 kommentarer:

 1. Spennende! Jeg er med på alt som inneholder Gombrowicz :) Dette virker som en interessant, lærerik og utviklende bok. Kos deg med lesingen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, så du har lest om/av ham før? Ja, det Øverås skriver gir mye refleksjon.:)

   Slett
 2. En opplysningsbok, med andre ord. Ikke dumt å lese om de store "gutta". Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eller refleksjonsbok… og nytelsesbok. Har lest essayet fra Buenos Aires, det er en vakker reiseskildring .:) Takk i lige så.:)

   Slett
 3. Jeg var innom på jobb i dag. (Jeg prøver å være der 2 timer i uken) og da gjorde jeg klar denne boken for utlån. Jeg kikket litt i den uten at den helt grep meg, men det kan jo være at den hadde gjort hvis jeg begynte fra begynnelsen :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er særlig interessert i reiselittertatur og litteratur om litteratur, og her får man alt i en smekk.:) Takk i lige så..:)

   Slett
 4. Har ikke lest noe av denne forfatteren men jeg har lagt merke til denne boken og kunne tenkt meg å lese denne. Ha en fin ettermiddag, Anita :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint. I dette landskap er også en fin bok.. Ha en fin dag du også Beathe:)

   Slett
 5. Svar
  1. Ja, det er så mage bøker ute, og denne helt ny, så det er ikke så rart..

   Slett
 6. Virker som en toppers bok - ikke hørt om den før jeg leser innlegget ditt. Jeg har jo også lest den andre du nevner og det er bøker en bør lese i nå og da som du skriver. Flott boktips.

  SvarSlett
  Svar
  1. Husker du skrev så fint om I dette landskap- og det inspirerte meg til å skaffe meg boka.:)

   Slett