søndag 28. juni 2015

Smakebit på søndag (121): Italienske netter av Katherine Webb

I mangel på sommer må jeg lese noen bøker fra varmere strøk. Jeg har lest fem krimbøker på rappen i det siste, og to av dem fra Gran Canaria. Den ene var Jungstedt & Eliassens En mørkere himmel. Dere svensker har kanskje lest den? Meget spennende. Tidligere i dag leste jeg ferdig Herodes Falsk sin Gran Canaria- tre dager i helvete. Den var spennende veldig lengde, men de siste 80 sidene ble det for mye vold, drap og sex. Men den skal jeg skrive om senere. Nå må jeg ha pause fra krim og drap og dermed fant jeg frem Katherine Webbs Italienske netter. Jeg har ikke lest noe av Webb tidligere, og håper ikke den er for søt og sviskete. Men ikke for det, i rett modus kan også det funke, bare det ikke blir for banalt og plaprete skrevet. I dag har det vært 16 grader og sol og det er meldt sol i morgen også, mye bedre enn de cirka 8 gradene og regn vi har hatt i ukesvis her i Midt-Norge nå.


Forlaget skriver dette om boka:
1921: Unge, skjøre Clare Kingsley reiser gjennom Sør-Italias solsvidde landskap på vei til den lille byen Gioia del Colle. Her skal hun treffe igjen arkitektektemannen Boyd, som jobber for landeieren Leandro Cardetta, en bekjent fra Boyds tid i New York. Men da Clare stiger av toget i Gioia, merker hun straks en eim av blod og frykt i luften.
For bortenfor Cardettas villa er spenningen på bristepunktet. Byens fattige arbeidere søker desperat etter jobb og mat. Blant dem er Cardettas nevø Ettore, som er for stolt til å be onkelen om hjelp. Møtet mellom Clare og Ettore blir skjebnesvangert; Clare forelsker seg hodestups, og opplever ekte lidenskap for første gang i livet. Men det elskende paret skjønner fort at de står på hver sin side i en konflikt som snart kan kaste Italia ut i borgerkrig.
Før sommeren er over, skal blod flyte, hjerter bli knust og avskyelige hemmeligheter om Boyd bli avslørt. Og Clare skal lære en leksjon for livet på den verst tenkelige måten …   Mer HER

Min smakebit komme fra første side, da jeg starter å lese etter at jeg har skrevet og postet dette innlegget:
"Alle er nødt til å skifte tog i Bari, og perrongen fylles sakte med subbende passasjerer som virker krøllete og gretne, som om de nettopp er blitt vekket fra søvnen.  De fleste er italienere, stort sett menn. Clare trekker pusten og og kjenner smaken fra havet, og med ett får hun en overveldende trang til å se det." ( s. 6) 

Da gjenstår det å ønske dere alle en riktig god søndag hvor dere enn er. Ta gjerne en titt inn i Maris blogg Flukten fra virkeligheten hvor du får servert flere smakebiter fra bøker bloggerne lese for tiden. 

21 kommentarer:

 1. God helg til deg også. Har ikke våget meg på den forfatteren jeg - ser jeg har en lydbok som har ligget der i fire år - Arven, har aldri blitt til at jeg har prioritert den - trodde det kanskje var noe i likhet med Kate Morton's bøker - mulig jeg tar feil.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Randi ! Jeg også tror Webb er i samme gate som Morton, historiske underholdningsromaner , eller dameromaner som mange kaller dem . Har hørt en Mortenbok på lyd , den hemmelige Hagen , eller noe sånt . Var litt fin den da egentlig ...

   Slett
 2. En författare jag inte läst något av - ännu!
  Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 3. Takk for smakebiten! Jeg har lest to bøker av Webb, og denne står på ønskelisten. Hittils synes jeg hun er hakket bedre enn Kate Morton... ;)
  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Takker.:) Hun skriver jo om sosiale og politiske forhold i Sør-Italia på den tiden, og er noe mer enn en romantisk dameroman, ja..

   Slett
 4. Många verkar läsa och tycka om Katherine Webb, i alla fall syns hennes böcker väldigt ofta bland bokbloggare. Har själv inte läst något av henne, men det kanske jag borde.

  SvarSlett
 5. Ingen jag hört om förr. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 6. bra inledning. snyggt omslag. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 7. Tack för smakebiten har inte läst något av författaren än. Men denna verkar intressant.

  SvarSlett
 8. En ny titel för mig. Men den verkar intressant.

  SvarSlett
 9. Høres ut som du fortjener en pause fra krim, har En mørkere himmel på vent, og den har nå fått lov å ligge i håndbagasjen når vi reiser til England på torsdag. Gled deg til Italienske netter, Webb er min favoritt blant de mange som skriver i denne sjangeren :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Har kommet en cirka 90 sider inn, og det lover bra så langt.. Ikke kliss, men brutal sosialrealisme så langt fra en vanskelig tid i Sør-Italia. Kos deg i England, også med boka En mørkere himmel.:)

   Slett
 10. Okänd bok för mig. Tack för smakebiten! :)

  SvarSlett
 11. Jag har läst en bok av henne för inte så länge sedan och den tyckte jag om. Så denna skrivs upp på läslistan. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 12. Tack för smakbiten, det här är en författare jag är lite nyfiken på.

  SvarSlett
 13. Tack för smakebiten, som verkar intressant så jag blev nyfiken på denna förfarinnan. Trevlig söndag kväll!

  SvarSlett
 14. Jeg mener bestemt at min søster har lest en eller to av Webbs romaner, den ene hadde et element av noe overnaturlig over seg etter det jeg har forstått. Det tror jeg var "Det du ikke ser". Jeg håper boken faller i smak, og at sommeren snart kommer til dere, Anita. Her på Østlandet har vi hatt et par - tre deilige dager nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har faktisk den boka i hylla, Mari, og den virker å være litt mystisk ja. Tror det var derfor jeg kjøpte den en gang.. Har enda ikke lest den. Takk skal du ha, håper virkelig på litt varme her ja.:)

   Slett