søndag 29. juli 2018

Diktlesesirkel juli 2018: Utenlandske lyrikere

Hei på dere!
Juli er straks over og jeg er litt på etterskudd med diktlesingen denne måned. Påminnelsesinnlegg likeså.  Da er det godt å vite at noen av dere følger med likevel. Noen har lest og lagt inn innlegg. De som ikke har kan legge de inn i kommentarfeltet under her.  Kategoriene er som alltid i fanen her.


Skal jeg fortsatt lese Rupi Kaur eller noe annet?

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å lese Rupi Kaurs Melk og honning. Hver gang jeg har åpnet boka for å starte å lese, har jeg klappet den igjen. Av en eller annen grunn. Jeg vet ikke hvorfor.  Jeg har hatt med boka på flere turer i sommer, også til Lofoten nå nettopp.  Der leste jeg omtrent ikke noe, så hvordan skulle jeg da orke å lese denne? Jeg gir den en sjanse til, ellers så leser jeg Til de dyrebare døde av Durs Grunbein. Det er en eldre diktsamling utgitt på Solum Bokvennen i 1997, original tysk 1994, som jeg fikk av min datter.

Har du lest? Hva har du lest? Har du blogget? Kommentarer, innlegg etc - legg de gjerne i kommentarfeltet. 


De som allerede har lest og blogget:
Berit: Gå mot vinteren av Bei Dao (norsk-kinesisk)
Åslaug: Edith Sødegran, samlede dikt (finsk-svensk)
Marianne: The Sun and the Flowers av Rupi Kaur (indisk-kanadisk-amerikansk)

Ha en fortsatt god juli!

4 kommentarer:

 1. Rupi sin bok er bra så jeg håper du gir den en sjanse, men kanskje det ikke har vært tid og sted for akkurat den boken nå i sommer? Jeg har nettopp lest en bok av Emily Dickinson som jeg likte godt selv om jeg kanskje ikke forstod absolutt alt. Den kommer jo ikke inn i lesesirkelen her siden jeg allerede har lest og skrevet om en bok.

  Kjekt med et lite livstegn fra deg her på bloggen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal jeg gjøre. En sjanse til. Mye har nok med familiesammenkomster, reising og annet å gjøre- da blir det ikke så mye tid til å lese..eller samle seg om å lese. Tid til å lese kommer alltids tilbake.

   Takk for at du synes det er kjekt med livstegn:) Har ikke falt av lasset enda, men som sagt; det har vært så mye annet.

   Slett
 2. Med det været vi har hatt, kan noen miste og andre få leselyst. For min del det siste!
  Ha fortsatt fine sommedager og jeg ser at i morgen blir det skikkelig varmt i Trondheim også. Sønnen min bor der og har vært her en stund, derfor følger man med. Det blir nok kjøring på natta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja, det har vært veldig varmt her også i en periode, men ikke så langvarig som i sør.
   Det har vært skikkelig varmt i Trøndelag. Lade, der jeg bor har hatt varmerekord torsdag og fredag med 34,1 grad. Og forrige helg var det nesten like varmt.. De dagene jeg altså kjørte bil nordover og hjem igjen-- forrige helg og denne helga- steinvarmt..ca 28-30 grader med dårlig AC i fire dager med kjøring. Men jeg orket ikke kjøre på natta, for da ødelegger jeg alt som heter døgnrytme.

   Slett