søndag 29. september 2013

Smakebit på en søndag (47): Bad times in Buenos Aires

Jeg har begynt på Bad times in Buenos Aires av Miranda France nå. En bok jeg kom over på Reisebutikken Nomaden i Oslo da jeg skulle handle litt til min reise i Sør-Amerika. Nå er jeg her, i Buenos Aires, og da passet det godt å starte på boka. Den er på engelsk, det går ikke så fort, men ganske greit.  Engelsk er jo hovedspråket mitt her, siden jeg ikke kan noe særlig spansk og jeg reiser alene, altså ingen nordmenn å snakke med.


Om boka :
In 1993 Miranda France moved to South America, drawn to Buenos Aires as the intellectual hub of the continent, with its wealth of writers and its romantic, passionate and tragic history. She found that is was all these things, but it was also a terrible place to live. The inhabitants of Buenos Aires are famously unhappy. All over South America they are known for their arrogance, their fixation of Europe and their moodiness. Very soon, Miranda France encounters' bronca' - the simmering and barely controllable rage that is a staple feature of life in the Argentinian capital. She finds that 'bronca' has deep roots: the violence and racism of the first European settlers; the dictatorships, especially in the 1970s when so many 'disappeared'; even Evita Peron, for there was no rage to rival Evita's.

Mer om boka HER

Jeg har som sagt nettopp startet på boka. Jeg følger Miranda der hun kommer til Buenos Aires og økonomisk kollaps. Hun leter etter leilighet og det tar lang tid før hun finner noe..  Alt er et salig kaos.
Den store økonomiske kollapsen kom vel rundt milleniumskiftet, husker jeg rett.. I dag er det nok bedre, landet kom seg ovenpå igjen. Jeg husker avisene skrev om at vi i vesten kunne støtte Argentina ved å kjøpe produktene deres. Jeg kjøpte argentinsk vin, som det kom stadig mer av på Vinmonopolet etter dette.. Jeg har fortsatt med å drikke argentinsk vin. Den er fantastisk god, fyldig og smaksrik, og rimelig. Dvs den har blitt dyrere der hjemme.....

Her kommer en liten smakebit fra boka: ( in english.;)

" In Buenos Aires, each morning`s newspapers proclaimed a new catastrophe. Apparently the city`s air pollution was dangerously in excess of what was permitted by the World Health Organization. If you were reckless enough to leave your baby unattended on the pavement, it would asphyxiate within fifteen minutes. Noise levels were twice what they should be. Every hour a driver died on the roads and every two hours someone was catapulted to his death by a broken lift. " (s.3)

Hehe, ja så ille er det tross alt ikke nå i 2013.:)

Ønsker du flere smakebiter ta en titt inn til Mari i Flukten fra virkeligheten da vel. :)
Og vil du henge med meg i Buenos Aires og andre destinasjoner fremover, så følg gjerne med bloggen eller på instagram  @artemisia_60 . Jeg har også facebokside for bloggen: Artemisias Verden

Ha en fin søndag.:)
38 kommentarer:

 1. Jeg har aldri vurdert å reise vestover på ferie, men etter jeg har fått følge deg på turen frister det veldig. Kjekt å høre at Argentina er på vei oppover, jeg lover å kjøpe argentinsk vin neste gang jeg handler :)
  Takk for fin smakebit, og ha en fin søndag når den endelig kommer til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at får lyst å reise hitover og at du vil kjøpe argentinsk vin. De har godt utvalg på Polet nå, veldig god.:) Kos deg på søndagn du også.:)

   Slett
 2. Tack för din smakbit. Den boken är okänd för mig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig. Det var den for meg også før jeg fant den på Nomaden - en norsk reisebutikk i Oslo.

   Slett
 3. Takk for smakebiten, mulig jeg blir nødt å lese denne boken ;)

  SvarSlett
 4. Jeg får slå følge med Tine og kjøpe litt Argentinsk vin jeg også! Må være utrolig spennende å være på en slik tur du er nå og det er kjekt å følge med. Tusen takk for fin smakebit og ha en fin dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kos deg med deilig vin Beathe! Mye på polet . Den gode druen Malbec er å anbefale. Fin dag til deg også.:)

   Slett
 5. Passende bok på en slik tur! Høres ut som en spennende reise du har tatt deg på:) Takk for smakebiten! Kos deg masse!

  SvarSlett
 6. Sør-Amerika virker fristende som reisemål, og boken du leser passer tydeligvis godt når du er i Argentina. Jeg tror ikke jeg har smakt argentinsk vin, det skal jeg se etter neste gang jeg skal handle vin! Hvordan går det med spanskkurset - synes å huske du skulle lære deg litt spansk?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det, et kontinent jeg har hatt lyst å besøke siden jeg var tenåring. Argentisnk vin er kjempegod- kraftigere enn italinesk vin, men lettere en spansk. Mye smak og fylde.
   Det går da litt fremove dag for dag med spanskurset.. holder på med bøying av verb nå, og har litt hjemmelekse i helga.. har ikke gjort noe enda. Øver med å lytte og snakke noen gloser når jeg er i butiker, ute og spiser etc.. Syns det er vanskelig. Er jo en 1-klassing på området..hehe. Bare jeg lære r litt til å kommmunisere litt når jeg reiser rundt, så er jeg fornøyd. Ikke så mange som snakker særlig engelsk rundt omkring her..

   Slett
 7. Intressant, sällan jag läser om Sydamerika alls.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Jeg har alltid likt å lese om Sør-Amerika..

   Slett
 8. Takk for smakebiten, og tipset om å kjøpe Argentiske varer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, og så bra du vil handle argentinsk.:)

   Slett
 9. Spännande att kombinera resmål med bok, det brukar alltid förhöja båda :)

  SvarSlett
 10. spennende bok du har for deg her :) kos deg masse på turen :)

  SvarSlett
 11. "The inhabitants of Buenos Aires are famously unhappy" ?? Jeg håper det var før, og at det er blitt bedre nå! Jeg elsker Argentisk vin, og vi kjøper endel kjøtt fra Argentina. Det er kjent for å være veldig mørt og godt :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det jeg også Astrid Terese.:) De ser jo ikke ulykkelige ut akkurat-- men det er vel noe med den latinske måten å være på.. De danser vel kanskje de dårlige følelsene ut av seg???
   Er det mye argentisk kjøtt å få i Norge? Vet at det ble solgt mye brasiliansk kjøtt en stund i landet hjemme.. Argentina er jo et biffland, og kjent for det. Fin søndag til deg også.:)

   Slett
 12. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg liker tittelen veldig godt:)
  God søndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.. den appelerte til meg også, samt coveret, lyst og fint. God søndag til deg også.:)

   Slett
 13. Åh vad spännande med en sådan resa. Buenos Aires skulle jag vilja besöka.

  SvarSlett
 14. Intressant resmål och bok. Tack för tipset och smakebiten!:)

  SvarSlett
 15. Låter mycket spännande att resa i Sydamerika! Och gott med argentinskt vin :-) Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 16. Jag har aldrig varit i Buenos Aires, eller Sydamerika. Jag skulle gärna resa dit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en fascinerende by og kontinent.:)

   Slett
 17. Det låter som en spännande bok :) Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 18. Så tøff du er som reiser alene. Jeg leser også litt tregere på engelsk, spesielt de første sidene når jeg fortsatt ikke har vendt meg på eller funnet flyten.

  Jeg skal legge deg til på Instagram!

  Jeg fikk lyst til å prøve en vin fra Argentina. Noen tips på en god rødvin som ikke koster skjorta?

  SvarSlett
 19. Takk for det Heidi:)
  Alle vinerne rundt 100 - 110 kr fra Argentina er gode. Mine favoritter er Argento, Inka, Sonador og en til som jeg ikke husker navnet på.. men som sagt alle er gode..

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Jeg liker druen Malbec spesielt godt i vinene herfra, men Cabernet Sauvignon er også veldig bra, - men det er jo smak og behag.:)

   Slett