tirsdag 17. september 2013

Boken på vent ( 49): Tørk aldri tårer uten hansker

Tirsdag. Igjen. Mandag kveld var jeg på høstmøte med forlagene Vigmostad og Bjørke, Font, Vega og Egmont på Blæst i Trondheim. Noe som var kjempespennende, og flere bøker ble ført til listen over noe som skal leses snart. Blant annet Jonas Gardells bok Tørk aldri tårer uten hansker.  Jeg har lagt merke til boka tidligere gjennom et nyhetsbrev fra forlaget, og sikret meg denne boka på Bokbloggertreffet sist helg i Oslo. I kveld så vi en trailer fra TV-serien om de tre bøkene som kommer på NRK senere i høst, - du bedre så sterkt...om et kjærlighetsforhold mellom to homofile unge menn hvor den ene dør av AIDS. Vi snakker her om tiden da Aids kom på 80-tallet.


Bok nr 1, Kjærligheten er ute på det norske markedet. Nr 2, Sykdommen kommer i oktober, Nr 3- kommer tidlig 2014.

Her er forlagets forhåndsomtale:

Tørk aldri tårer uten hansker – Kjærligheten er første bok i en romanserie på tre. Den handler om da aids kom til Sverige og Stockholm på 80-tallet. 

Da Rasmus går av toget på Centralstationen i september 1982, legger han lille Koppom bak seg, for aldri mer å skulle vende tilbake til barndommens trakter. Ung og vakker kaster han seg ut i de homofiles Stockholm.

Benjamin er med i Jehovas vitner. Ivrig går han fra dør til dør for å forkynne Guds ord. Han er tilsynelatende urokkelig i sin tro – helt til den dagen han ringer på hos Paul, den varmeste, morsomste og mest skrullete homoen Gud noen gang har skapt.

På selveste julaften, når snøen faller lett over byen, møtes Rasmus og Benjamin, og ingenting skal noen gang bli som før for de to.


Andre bind er planlagt utgitt oktober 2013. Tredje og siste bind våren 2014.

NRK viser seriesuksessen fra SVT høsten 2013
Oversatt av John Erik Frydenlund

Mer HER

Dette er en bok jeg virkelig ser frem til å lese snart.


Vil du lese om flere bøker på vent, så ta en titt inn til Beathes Bokhylla da vel.:)
31 kommentarer:

 1. Åh,denne kunne jeg tenkt meg å lest,virker som en sterk historie dette!Bøkene er herved notert. Ha en fin dag, Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja d tror jeg . Det er jo basert på faktiske hendelser og Gardell føler han må skrive om s siden han overlevde ..

   Slett
 2. Alltid spennende å lese bøker fra miljøer som en sjelden er innom i litteraturen. (Det kan bli mye 2 verdenskrig) Dette er en bok jeg gjerne vil få med meg, så den noteres sporenstreks på leselisten min. Ha en fortryllende tirsdag Anita!

  SvarSlett
 3. Denne plukket jeg med meg fra treffet også. Husker jeg så JOnas Gardell på Skavland for en stund tilbake, der han snakket om disse bøkene (det skal jo bli en trilogi). Ble nysgjerrig på bøkene etter å ha hørt Gardell prate om dem. Har et inntrykk av at han klarer å kombinere det dypt vonde og tragiske med det lune, uten at jeg kan si det for sikkert før jeg har lest boka. Det er uansett en viktig historie han Gardell skriver. Mye av det er visst hentet fra hans eget og vennekretsens liv på 80-tallet. Jeg ser frem til å lese denne. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra. Ja enig u at det er sterkt ., jeg husker selv da aids kom , jeg gikk på sosialhøgskolen da og der ble diskutert mye ang smittefarw etc

   Slett
 4. "Att läsa Jonas Gardell's böcker eller se serien "Torka aldrig tårar utan handskar" borde bli i obligatoriskt för mänskligheten," skreiv ein person på Twitter for ei tid sidan.

  Eg kjenner Gardell kun frå TV-skjermen (som standup-komikar og artist) og har stor sans for han og humoren hans. Trur sikkert at boka er bra, og noterer ned denne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi før nok høre mye om denne boka og serien utover høsten ..

   Slett
 5. Jeg har lest to av Gardells bøker tidligere,og både "En komikers oppvekst" og "en ufo gjør entré" er så gode at jeg har lest de flere ganger. Han skriver like bra som han står på scenen, og denne boken har i tillegg et svært viktig tema. Takk for påminnelsen, og ha en fin tirsdag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk selv , godt p høre at han skriver bra . :)

   Slett
 6. Det hørtes ut som bøker som må på leselisten, ja. Jeg kjenner ikke til denne forfatteren, så jeg må lese litt om han og. Jeg ser det er flere som nevner bøkene hans og flere titler å titte på. Det er godt jeg har fri i dag, med alle de tingene jeg får lyst til å slå opp!
  Ønsker deg en fin dag, Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i lige så .. Ja dette er nok viktige bøker :)

   Slett
 7. Svar
  1. Tja ... Den henvise nok til de rådene som ble gitt på 80-tallet om å holde seg unna kroppsvæsker for å unngå å bli smittet av hiv.

   Slett
 8. Dette virker som en veldig bra bok :)

  SvarSlett
 9. Dette høres ut som en fin bok, og så spennende at det etter hvert blir en trilogi

  SvarSlett
 10. virker som en sterk bok og viktig å lese. Noterer den ned

  SvarSlett
 11. Har sett noen glimt fra serien. Og det virker som noe en bør se, og sikkert lese boka også.

  SvarSlett
 12. Såg eit intervju med han om denne bokserien. Trur det var Bokprogrammet på NRK. Gripande fortalt og det inspirerte absolutt til å lese bøkene. Gler meg til å lese kva du tykkjer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir spennende å se..:) Tar med meg boka på reise nå.:) De må fremst i lesekøa.

   Slett
 13. Takk for sist! Det var kjempekoselig å møte deg igjen, Anita:) Var skikkelig rørende trailer og jeg skal helt klart lese denne boken etterhvert jeg også:) Står høyt på min lese liste ihvertfall. Grugleder meg til tv- serien også kommer, da skal jeg sitte som klistret. Tror dette er bøker som ikke kommer til å skuffe. Ønsker deg en fin leseopplevelse med den:)

  SvarSlett
  Svar
  1. I lige så Gråblekka.:) Traileren var kjempetsterk,,og spilte vel på det den kunne av følelser.
   TV-serien må jeg se på nett, det skal gå bra!
   Takk...:)

   Slett
 14. Også jeg som ikke har psyke til å lese bøker som bygger på virkelige hendelser... Kanskje jeg skal gjøre et unntak her? Kanskje det går hvis jeg hjernevasket meg selv til å tru det er ei historiebok?? Får tenke litt på det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du må jo prøve? Det ER en historiebok.:)

   Slett
 15. Denne har eg høyrd så mykje fint om, eg skal lese ho ein vakker dag. Både den og resten av trilogien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er veldig bra... vurderer å bestille de to andre på svensk, hvis jeg får den som ebok..:)

   Slett