onsdag 18. september 2013

Bokbloggertreffet 2013- Artemisias oppsummering

Inntrykk sorteres sånn etterhvert her. Helga er over, årets bokfestival og bokbloggertreff likeså. Jeg er på Verdal`n i skrivende stund og tenker at det er skrevet så mange referat fra treffet nå, at dere kanskje er lei, men så tenker jeg at det ikke er sikkert at alle mine lesere har fått med seg like mye av det. Hvem vet.. Jeg linker uansett til blogghoppen for den som vil lese flere fortreffelige innlegg om bloggtreffet. Nå noen ord og få bilder fra meg.  Jeg har bare hatt tid til å legge inn mobilbildene mine, så de som ligger på mine andre to kameraer får komme senere eventuelt. Jeg har kjøpt meg ny Macbook air i dag men ikke tatt den i bruk enda, og bildene skal legges inn der.

For en herlig gjeng, 50 bloggere på treff

Lise, Knirk, ønsker velkommen til treffet på Gyldendalhuset. I år hadde vi mulighet til å mingle i to timer før åpningen. Jeg var ikke der så mye før, på grunn av forskjellig annet. Jeg er heller ikke spesielt komfortabel med mingling, og liker meg best der jeg kan føre en samtale med flere enn tre setninger av gangen, og ha trygghet rundt meg. Men jeg synes det var kjempeflott at det ble lagt opp til muligheten.

Lise Knirk

Så var det litt program hvor Elin snakker om bokcrossing, og den andre Elin Bokelskerinnen snakker om hvordan få flere lesere til bloggen. Men før det snakket hun om den nye Bokbloggerprisen som skal deles ut i 2014. Line har et flott foredrag om litteraturkritikk, og om at vi bør kalle omtalene våre for anmeldelser så lenge vi vurderer bøker, slik hun ser det, samt mye mer. Cappelen Damms Anne Fløtaker snakker for oss om hvordan en bok blir til. Dette var alt meget interessant.  Fløtaker sa at de leter blant bloggere etter talenter og er man virkelig heldig kan man bli kontaktet om man har noe i skrivebordskuffen som de kan se på..  Ingen av oss har fått denne henvendelsen enda, men hvem vet om og når? 

Elin om bookcrossing

I år som i fjor var det quiz og vi vant ikke førstepremien for det var svært vanskelige spørsmål. Jeg hadde hvertfall fått med meg at handlingen til Jan Erik Fjells Hevneren var delvis på Alcatraz og at Kjesti Skomsvolds siste bok var lyrikk, så det er da enda noe. Premiene var bøker i år som i fjor, og forlagene er virkelig rause med å gi oss leseeksemplarer. 

 Her var bokbordet vi kan velge fra.


Line hadde også funnet noen gamle eksemplarer av et tidskrift hun har redigert, så det var fantastisk og også få med seg noen slike hjem.

Lines Bibliotek

Min bokfangst


Etter alle de flotte foredragene, quizen og lunsjen, var det en pause hvor vi fikk lufta oss litt før middagen.  Det var da godt å kunne gå ut på Sehesteds plass for å få seg litt drikke å se på folket.


Astrid Terese, meg og Randi.

Etter en herlig tapasmiddag, var det fest på plassen hvor Charlotte Thorstvedt snurra plater med Audun Vinger. Det ble temmelig høyt etterhvert, og tilløp til drama da en eldre herre sa i fra om at volumet burde dempes.  Nuvel, det hjalp faktisk litt. Det var ikkke Tomas Espedal som var denne herren, selv om han lusket rundt der ute på plassen, eller han minglet kanskje. Jeg vurderte å presentere meg som Kulturkjerring, men turde jo ikke det . Ikke har jeg lest noe av ha heller, så da ble det kanskje lite å snakke om?Jeg har heller ikke lest Aslak Nores En norsk spion enda, noe jeg er lei meg for, den kjøpte jeg jo i fjor høst. Så da kunne jeg jo ikke gå å snakke med ham heller, heller ikke Harald Eia, selv om han hadde boblejakke som meg, noe som  var veldig lurt den kvelden da det ble litt kjølig.

Det var visst noen andre kjente forfattere der også, som Magnhilddamene og Jan Kjærstad og sikkert noen forlagsfolk, i alle fall en fra Kagge og en fra Juritzen. Vi hadde egentlig ønsket å snakke mer med dem kanskje, Forfatterne kan jo godt være litt på avstand, vi skal jo lese bøkene deres mest mulig uhildet av personlige inntrykk, skal vi ikke? Ja det var i alle fall temaer som ble debattert sånn off the record utover kvelden blant noen av oss som holdt ut litt ( Moshonista, Bokbobla, Bokelskerinne, Rose-Marie, Elisabeth Monika, Silje , Line, Marianne med flere...  )

Gøy var det i alle fall, og lærerikt hele treffet som sådan, og jeg gleder meg oppriktig mye til neste år igjen. Takk til komiteeen for en fantastisk jobb i år igjen. :)

Flere innlegg hos Mari HER

14 kommentarer:

 1. Herlig innlegg :) Jeg synes det er supert at flere skriver om treffet, for alle har sin egen personlige "touch. Jeg fikk ikke med meg at det ble klaget på musikken, men det var helt greit at den ble dempet, for det var litt høyt en periode.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Elin! Det ble kjapt skrevet i går kveld. Måtte skrive før ting bir glemt, siden det skjer så mye med meg og reising her for tiden... Ja musikken var i høyeste laget ja, vanskelig å prate..

   Slett
 2. Kjempeflott oppsummering, og neida, vi blir ikke lei av å lese om bokbloggtreffet. Ser ut som du (og de andre) har hatt det veldig fint. Jeg har kjempelyst å være med til neste år :)
  Slitan med ny macbook, lykke til med å bli kjent med den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra da Tine.:) Håper du kommer deg avgårde neste år::) Tester ut den nye macn´boka nå, noen nye ting siden sist, blant annet på styreflata..

   Slett
 3. Macbook air, ja, er det ikke den som er så tynn at den knekker når du puster på den (var ihvertfall det jeg sa til poden som ønsket seg.). Digresjon: Jeg hater Windows8!

  Det var egentlig ganske morsomt hvordan hele festen flyttet seg mot utgangen slike at halve festlokalet etterhvert ble tomt, alt i et forsøk på å unngå musikken. Både boblejakke og lue var forøvrig lurt, selv hadde jeg bare genser og sliter nå både med kramper i beina (overdrevet mingling i høye hæler, FØR jeg skiftet til 'bloggesko) og denne evigvarende forkjølelsen. Godt det var treff lørdag, for søndagmorgen kom skitværet.

  Og selvfølgelig, veldig veldig hyggelig å hilse på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den skal nok ikke knekke nei, en lett tynn fin lekker liten sak for mor.;) Kos kos..Har akkurat fått den på,, men vet ikke helt hvordan jeg får til skriften større...??
   Høye hæler er ikke bare gøy nei, det har jeg selv slutta med for lengst.. det er jo plagsomt i lengden. Men som min mormor alltid sa i unge dager: Man må lide for skjønnheten..
   Ja veldig hyggelig å treffes..) Vi hadde det gøy!

   Slett
 4. Flott innlegg, Anita, og jeg synes heller ikke det blir for mange. Det er morsomt å lese om den enkeltes opplevelser og inntrykk :-). Hyggelig å se deg igjen

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra Silje.:) Jeg er enig i at det er morsomt å lese de forskjelliges, for man fester seg med litt forskjellig også.:) Og lige så ang å ses igjen.:)

   Slett
 5. Ser ut som dere har hatt det kjempefint. Kunne godt tenke meg å være med jeg også, men jeg er bare så fryktelig beskjeden. Kanskje om noen år når jeg er forhåpentligvis modigere hihi:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var gøy og lærerikt! Det går fint å delta.. De fleste har vel vært nervøse første gangen, men så er det som om man kjenner hverandre, siden man har felles interesse og kjnenner hverrandre en del via blogg.. og praten går veldig greit etterhvert- Så prøv å kom deg avgårde neste år..)

   Slett
 6. Det som er fint med oppsummeringene er at man kan gjenoppleve bokbloggertreffet flere ganger. Flott oppsummering, spesielt av festen etter på som jeg var for sliten til å delta på.

  Hyggelig å snakke med deg igjen og håper å se deg igjen til neste år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant.:
   Og takk skal du ha. Og i lige så Tulleruska.:)

   Slett
 7. Mulig noen blir lei oppsummeringen, men de noen er ikke meg. Tusen takk for den fine oppsummeringen, og fordi du delte bilder med oss. Selv er jeg så utrolig dårlig på å knipse bilder i slike tilstelninger. Det angrer jeg alltid på i ettertid.

  Det var så hyggelig å veksle noen ord med på treffet, Anita. Vi har jo nærmest vært bloggnaboer. Når man bor ute i distriktet så kan jo en nabo være så mangt ;)

  Håper du storkoser deg på tur! Har lest og sett de fine bildene dine. Blir fristet av Praha kjenner jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Mari.:) Jeg synes også det var hyggelig å treffes.. Men nå har jeg flytta fra valdres.. er bare vagabond en stund før jeg drar tilbake til Trodnheim ved nytt år.
   Praha, er toppers.. Bloggtreffe der en gang kanskje?

   Slett