søndag 10. april 2022

Villajoyosa. Første dag på Costa Blanca. Leiligheten, strandpromedaden. Del 1 Costa Blanca.

 Jeg har aldri vært i Sør-Spania før nå. Min erfaring med Spania er først og fremst Kanariøyene, og et par turer til Barcelona og Costa Brava. Jeg ønsket å sjekke ut om Alicante-området var noe for meg, et alternativ til Kanariøyene. Billige flybilletter kjøpt tidlig i år med cashpoints fra Norwegian, da de åpnet for å bruke dem igjen. Temperaturen skulle normalt ligge på 19-20 grader i mars/april. Det gjorde det ikke i år. Mars hadde et bedritent vær, noe jeg var forberedt på etter å ha fulgt med værmeldingene. Jeg vurderte å ombooke, men prisene utover var mye høyere enn da jeg booket fly. Så da dro jeg, da. Her er noen bilder fra ankomst og den første dagen; søndag med sol, selv om det var kaldt. Ankomst i skumringen. Den gamle bymuren. Jeg skal ned denne veien til leiligheten min. 


Bussen sto klar på Alicante aeropurto. Jeg forhåndsbestilte med Marianne Tours, et norsk firma, enkelt og greit. Betalte 15 Euro hver vei med Vipps. (i Norske kroner)Bussen stoppet ved brua, siden gatene nede i gamlebyen er for smale til at busser kan ferdes der. Jeg knipset i vei på spaserturen nedover. Så mange vakre glade farger på husene, så fine detaljer her og der.Her henger de klærne til tørk på de franske balkongene.Apartementos Costera del Mar by MC. Fine blå farger på huset.  Bestilte dette på booking. com, kostet ca 3000 for en uke. Nært stranda og den skulle ha gode senger. Det hadde den. Viktig for meg som sliter med hoftesmerter. Våknet ikke av smerter en eneste natt.På rommet sto det klar en flaske vann. Herlig. Ryddet ut rotet mitt og det ble hjemmekoselig.Biblioteket må på plass. Medbrakte bøker. Jeg leste ferdig de tre øverste (mua reiseguiden) mens jeg var det, og startet på den fjerde; Dødsengelen.Den franske balkongen. Gikk akkurat å sette en stol der når det var sol, så jeg kunne lese litt. Men det var bare et par dager det gikk an på grunn av været. Utsikten til bakgården, gata nedenfor. Smale smug.Utsikten andre veien fra balkongen, mot hovedgata ned mot stranda.Stua og kjøkkenet. Det var også bad og soverom i leiligheten. Helt grei leilighet og stort sett rent og fint, med unntak av bestikket som var dårlig vasket og kjøleskapet. Har gitt tilbakemelding på det. Viktig så de kan rette opp dette. Men det var kaldt der, dårlig isolert og ikke laget for vintervær. Det var varmepumpe i stua, det kom godt med.TV- som jeg aldri bruker og sofa. Utendørs, like ved huset der jeg bodde.Fint med trapper og veier /smug i alle retninger.Fargerike balkonger. Mange fastboende her, lokale, men også folk som leier og eier fra andre steder. Ikke spesielt turistifsert. 

Oppe i hovedgata ved muren, en skulptur av en kvinne.Søndag 3. april var det sol, herlig. Det var kaldt, bare 13 grader og vind, men det var fint at det var sol. Det var det ikke mandag- onsdag uka etter. Gikk meg en tur på strandpromenaden etter at jeg hadde spist litt lunsj,  men måtte bare ta noen bilder først.  Alle de vakre husene. Farger man blir glad av. Her kan man male husene i den fargen man vil bare det ikke er likt naboens. Kafeer og spisesteder på rekke og rad. Kan tenke meg at det myldrer her når det er varmt og høysesong. Det var en del folk her denne søndagen også, men bare hos en brøkdel av kafeene, akkurat her i Centro.
Palmene vaier i vinden. Vakre klynger spredt rundt på stranda. Men ingen badegjester i dag. Ikke så rart..

Det står slike oppslag her og der, med kart og noe om strandpromenaden og ruten man kan gå, og litt historikk.

Som du ser, kaldt.. Bare å kle seg.Blir ikke lei disse husene, Vila Jo Jojosa.  Den glade byen.


Det blomstret også, våren er her.Rulletrapp opp til byen, den går dit Kafe / Chocolateria Valor ligger. Jeg skal dit senere i uka. Trappa er fin for bevegelseshemmede og eldre som er dårlig til bens.  Nydelig stor park ved siden av.Videre på promenaden.Og enda litt til..  Men jeg orker ikke gå helt til havna i dag, det gjør jeg fredag til uka.Middelhavet.


Det var mye til leie her og der.Andre typer hus, vi er ute av gamlebyen nå. Tilbake til kafeene, setter med meg med boka mi og bestiller reker, på et sted det ikke er stappfullt og jeg finner ly for vinden. Studerer folkelivet.Gambas ai aijoli er det første jeg bestiller når jeg er i Spania, og et glass hvitvin. Disse rekene var små og ikke spesielt gode, men jeg var sulten, så de gikk ned. Tilbake i leiligheten lager jeg meg kaffe på kaffemaskina der. Måtte få litt varme i skrotten, slappe av litt før jeg drar ut igjen for å spise middag.Middagen spiste jeg på El Guitarra, et sted som kom ganske langt oppe på Tripadvisor da jeg søkte på fisk. Hyggelig betjening, fikk varmelampe i ryggen. Satt inne i plasttelt. Populær plass, en del folk. Fisken var ganske god, men litt for hard skorpe.  Fikk grønnsaker istedet for potet/ris, siden jeg ikke spiser det. Pris for fisken 16 euro. Dorada. Una copa vino tinto; 2,50 euro. Hjemme igjen i leiligheten, dette er vel fra mandag, siden jeg har vært på Spar og handlet mat og vin. Måtte prøve en vin fra Alicante-regionen. Den var ganske god. Betalte 4-5 euro for denne flaska.Sola gikk ned ca 20.30. Mørket falt på litt etter det.Bildene er uredigerte, og jeg vet det blir mange og noen ganske like, men dette blir også som et album for meg selv. Hvis noen har glede av det, så setter jeg også pris på det.
Jeg kommer tilbake med flere innlegg og bilder fra Villajoyosa, samt en dagstur til Alicante og Altea.

Villajoyosa ligger en times togtur (lokaltog/tram) fra Alicante, men kun ca 40 min med buss/bil direkte til flyplassen. Byen har ca 34 000 innbyggere, og har et brukbart utvalg av butikker, frisører, kafeer og spisesteder. Kun et hotell i drift ifølge noen jeg kjenner som har leilighet i byen, men det finnes mye annet å leie. Byen har også sjokoladefabrikken Valor, den mest solgte sjokoladen i Spania. Kommer tilbake til det i et annet innlegg.

Sjekk også bloggen Reisekick


4 kommentarer:

 1. Jeg har en venninne som har leilighet litt ovenfor Valencia, hun har aldri opplevd en så våt og kald mars der før.
  Men, det er jo deilig og komme seg litt vekk, her har det vært skikkelig kaldt også. Du ser ut på bildet som du har kledd deg godt:) Takk for fine bilder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mange som har erfart og sagt det samme.
   Været kan man lite gjøre noe med, men det er ikke så gøy å være i Sør-Spania med så dårlig vær og fryse innendørs. Sitte på kafe med boblejakka på feks. Mann drar jo dit for å bedre vær og kjenne varme i kroppen. Hjemme har vi i det minste varme hus og dyner når det er kaldt ute.
   11 grader, regn og vind var det halve uka. den søndagen på bildet var det 13 grader, sterk vind, men heldigvis sol. De siste par dagene var det bra temperatur og sol, ca 20 grader og det er normalt for årstiden. Glad jeg fikk med meg de dagene i alle fall:)
   Hyggelig at du likte bildene:) Det kommer mer..

   Slett
  2. Du må kjøpe deg en slik vifteovn som ikke er større enn en søtpotet, den er kjekk å ha i kofferten. Det har jeg, bortsett fra at den bråker litt, men varmer ganske godt :)

   Slett
  3. Kan sjekke det ut, selv om jeg sliter med støy. Og lette dyner å ta med, det fikk jeg tips om, som ikke tar mye plass.
   Hadde varmepumpe i leiligheten, men det ble kaldt likevel, i sær på bad og soverom. Ikke noe glass foran vinduet, bare en persienne- men en trekkfull dør imellom, merkelig konstruksjon.
   Men helst så satser jeg på at det er bedre vær når jeg skal til Spania, men dette kan man ikke alltid garantere.

   Slett