mandag 11. april 2022

Villajoyosa. Ting å gjøre en regnværsdag. Sjokoladefabrikken. Costa Blanca del 2.

 I går viste jeg bilder fra min første kveld og dag i Villajoyosa. ( 2.-3.april). I dag skal jeg vise litt av den tredje og fjerde dagen, to regntunge dager. Hva skal man finne på da? Mandag hadde jeg en kafe`avtale og så ruslet jeg litt i byen. Jeg bestemte meg for å gå en tur til Valor sjokoladefabrikk tirsdag og rusle litt på stranda. Sjokoladefabrikken er verdt et besøk, det er Valor Chocolateria også.


Med regnjakke, boblejakke, skjerf og longs startet jeg mandagen med å ta en kaffe på Valor Chocolateria sammen med Bernt Olav og Toril, som bor deler av året i Villajoyosa. De driver Skrivestudio og har den flotte bloggen Reisekick. Jeg ble kjent med dem gjennom to skrivekurs de drev sammen med Torkil Damhaug. Det ble et koselig treff og de har mange gode tips å komme med. (selfie ble ikke tatt, men dere ser bilder av dem på bloggen Reisekick)


Lesing ble det mye av, ofte før jeg gikk ut, men også mens jeg var ute og om kvelden. Her går det i krim på Valor Chocolateria en kald tirsdag. Jeg gikk dit etter en tur til fabrikken, men kan gjerne vise bildene herfra siden jeg startet med å fortelle om kafetreffet med Bernt Olav og Toril. Dette er en veldig populær plass, for både lokale og turister. Her får man kjøpt all slags varm og kald sjokolade, churros, kaffe og lette lunsjretter. 


Flott utsikt til strandpromenaden



Jeg måtte også prøve en kopp (glass) varm sjokolade. Denne er med mandelmelk og har minimalt med sukker. Mørk og veldig god, og ikke minst; den varmet.

Vel, nå er det tid for å vise været ute mens jeg går til sjokoladefabrikken.


Strandpromendaen. tynt med folk i dette været, men en og annen er ute og rusler.



De vakre palmene vaier i vinden.



Stolene står klar til sol og innrykk. Restauranteierene er ganske fortvilte når gjestene uteblir i dagevis, ukesvis. 






Her nede bruker det å være tjåke fullt når været er normalt bra.



Oppe i byen, utenfor det siestastengte markedet, Merchado. Nedfallsfrukten vitner om at vi er i et annet land i sydligere strøk, selv om vær og vind ikke gjør det.



Koselige appelsintrealle`.


På vei til Valor sjokoladefabrikk krysser jeg trikkeskinnene, her går Tram til Alicante og Benidorm. Den skal jeg ta en annen dag.



Det er spennende å se på byen, hus og omgivelser uansett vær.



Jeg hadde dessverre ikke sjekket når det var engelsk guiding inne på fabrikken og museet, jeg sjekket kun åpningstider. Da jeg kom frem var det bare spansk guiding resten av dagen, og det sto jeg over Spansk er jeg ikke særlig god på. Jeg spurte om å få gå inn i butikken og det gjorde jeg.



Her var det litt av et utvalg av gavepakninger og masse sjokoladeplater, bonbons med mer. Jeg gikk litt amok her , jeg. Hva skal man ellers gjøre på en dag med møkkavær, når man får så mye tilgang til sjokolade? Og den er god, selv for en norsk gane. De har også et brukbart utvalgt i sjokolade søtet med stevia, noe jeg går for. 

Fabrikken er Spanias største og sjokladen er veldig populær. Den ble grunnlagt i 1881.



Jeg orket ikke gå tilbake en annen dag for å bli med på guiding, men det kan by seg anledninger senere.



Vindushopping i en bokhandel.





I dette vakre bygget ligger turistinformasjonen. Det er også et museum i nærheten, men jeg var ikke der.



Sjekk appelsinene på treet bak meg.



I appelsingata, gågata, Calle Colon.



Sjokoladesynd;) Her er både gaver, noen plater til meg selv og en kilo mørk ren kakao. Den har jeg sikkert i årevis av. "Måtte bare ha" (dvs gikk litt amok og glemte at jeg har trangt om plassen i kofferten)



En annen liten morsom sak, som jeg kjøpte i Consum Mercadona på veien. Svart hvitløk. Black garlic. Det har min søster bestilt, og at jeg fant den her var kjempebra. (takket være Toril som tipset om en butikk som har den).  Jeg har lest at den har gode helsebringende egenskaper, senker blodtrykk med mer, men best av alt er at den skal være en kulinarisk smaksforsterker av sjelden vare. Ikke aner jeg  hvordan den brukes, men det skal jeg finne ut av. Måtte kjøpe en til meg selv også. 



Vel hjemme i leiligheten. På med varmepumpa, frem med vin og sjokolade. Innrømmer at det gikk litt sjokolade disse dagene, og jeg som vanligvis ikke spiser særlig med sjokolade.  Jeg tenker at det hjalp på værsjuka;) Denne med mandler er kjempegod.

Neste bildetur blir til Alicante. Følg med:)

Mitt første innlegg fra Villajoyosa her

*Bildene er uredigerte og tatt med min iPhone 11Pro.*



2 kommentarer:

  1. Veldig kjekt å se bildene fra disse dagene, godt du tar det guffne været med et smil :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy at du synes det Tine:) Denne gangen blir det en del bilder pr innlegg, men jeg synes det er er artig å ha dem lagret her. Så får dere bare scrolle forbi det som ikke er like interresant.. Gøy hvis noe interesserer:) Laget et fra Alicante nå, og så blir det et fra Altea, og et siste fra Villajoyosa i godvær:)

      Slett